Blåbærmuffins med havre

Blåbærmuffins er elsket av mange!

Denne amerikanske oppskriften gjør muffinsene ekstra gode ved tilsetning av brunt sukker, rømme og litt havre. Du kan bruke både friske og frosne blåbær.

Oppskriften gir ca. 15 stk.

Blåbærmuffins med havre
Ingredienser

2 egg
180 g brunt sukker
150 g smør
3 dl lettrømme
200 g hvetemel
60 g havregryn (små, lettkokte)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
0,5 ts natron
200 g blåbær (friske eller frosne)

Fremgangsmåte

Visp egg og brunt sukker lett sammen med en stålvisp. Smelt og avkjøl smøret og ha i. Rør i lettrømme.

Bland hvetemel, havre, bakepulver, vaniljesukker og natron sammen i en bakebolle.

Bland det tørre i deigen og rør raskt sammen (rør minst mulig). Rør til slutt forsiktig i rensede friske eller frosne blåbær. NB: Hvis du bruker frosne blåbær skal bærene ikke tines!

Ha papirformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene så de blir omtrent 2/3 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 20-25 minutter. Avkjøl noe før du forsiktig løsner muffinsene fra formen med en kniv og hvelver dem ut av formen.

Tips

Merk at muffinsene blir litt blåere i farge når du bruker frosne bær i stedet for friske. Smaken er den samme.

Muffinsene er kjempefine å fryse.

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift