Blåbærpai

Blåbærpai

02.04.2006

Her har du en utrolig enkel og utrolig deilig blåbærpai. Kaken kan lages med både friske og frosne blåbær, og kan derfor trylles frem når som helst på året.

Blåbærpaien smaker nydelig sammen med vaniljesaus, krem og/eller vaniljeis.

Blåbærpai

Ingredienser

Paibunn:
3 dl hvetemel
100 g smør
3 ss kaldt vann

Fyll:
400 g blåbær (friske eller frosne)
1 dl sukker
2 ss potetmel

Fremgangsmåte

Smuldre smøret i melet. Tilsett vann og elt deigen sammen til en fast deig.

Alternativt: Dersom du har food processor med hakkekniv er det bare å kjøre sammen mel, kaldt smør oppdelt i biter og vann på full hastighet, til deigen blir jevn og samler seg.

Trykk paideigen ut i en smurt paiform (ca 26 cm i diameter). Prikk deigen med en gaffel.

Fyll blåbærene i formen (frosne bær trenger ikke å tines først). Bland sammen sukker og potetmelet. Dryss blandingen over blåbærene med en spiseskje. Rist litt i formen, slik at bær, sukker og potetmel blander seg.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 30-40 min (se tips). Avkjøl kaken helt i formen, til fyllet har festnet seg.

Tips

Merk at blåbærfyllet vil være nokså flytende i konsistensen når du tar kaken ut av ovnen. Et tegn på at kaken likevel er ferdigstekt er at deigen i kantene på kaken begynner å bli gylden. Potetmelet gjør at fyllet vil stivne til en god del ettersom kaken avkjøles.

Det er lurt å bruke en paiform som ser fin nok ut til å brukes til servering, eller å bruke en paiform med avtagbar kant. Dette fordi det er nokså vanskelig å få den ferdigstekte kaken ut av formen uten at den går i stykker. Alternativt kan du servere stykker av "Blåbærpaien" direkte på desserttallerkener og dandere med krem, vaniljesaus eller annet tilbehør.

02.04.2006
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

19 kommentarer

Heihei! Amalie her :) Jeg prøvde nylig denne oppskriften på denne nydelige paien! Og for et resultat det ble. Ungene likte det, og det falt jammen i smak hos gubben også. Det var en virkelig stor suksess hjemme hos oss. Takk for god oppskrift og sann bakeglede på kjøkkenet.

Takk for tilbakemeldingen, Amalie. Veldig hyggelig å høre :-)

Heihei! Lurer på om det er mulig å bruke maisstivelse istedenfor potetmel?

Det har jeg ikke testet, så tør ikke svare sikkert på det...

Kjempe god

Denne skal eg lage garantert fleire gonger, veldig enkelt å lage, og smaker fantastisk godt ilag med fløteis! tusen takk for oppskriften!

Takk for fin tilbakemelding :-) Blir glad over å høre at kaken falt i smak!

Fikk et fantastisk resultat av denne oppskriften!! Nam!

Så bra! :-)

Heihei! :) Hva gjør jeg om jeg ikke har noe i form av "stivelse"? Går det greit om jeg kun bruker blåbær og sukker?

Smaken blir nok god likevel, men da vil nok fyllet bli temmelig rennende, tror jeg...

Skal ikke paibunnen forstekes før man har i fyllet? Trodde det var et must om man ikke vill ha tung og deigete bunn :-)

Hei Merete, i denne oppskriften går det faktisk helt fint å ikke forsteke paibunnen. Jeg stusset også ved dette første gang jeg skulle lage kaken, men resultatet har blitt bra hver gang. :-)

Kan paien fryses? :)

Ja, det kan den. :-)

Denne var kjempegod! Trodde ikke hele formen skulle bli spist opp, men den var borte på et blunk! Denne skal bli skrevet inn i kokeboken min :)

Hei, denne skal jeg jammen prøve ! En ide om man er redd for at fyllet blir for flytende er å ha i vaniljekrem sammen med blåbærene, da blir fyllet tykkere og det smaker nok himmelsk det også.
Mvh Jannikke

Paien går Ann å lage uten noe stivelse, så KATRINE tok tydeligvis feil om at den blir rennende da. Hvis du lar paien kjøle seg ned helt etter steking i formen blir.blåbærene stive og ikke rennende som Kristine sa. Prøvde det selv

Er denne oppskriften til 4 eller 6 personer? Hadde vært fint å vite porsjoner - eller er det bare jeg som ikke finner det ? ;-) Mvh Grete

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter