Black Magic sukkerfri sjokoladekake


Denne kaken er basert på samme oppskrift som "Black Magic" som jeg tidligere har publisert her på Det søte liv.  Kaken er helt uten hvetemel og blir alltid magisk mørk og god!

Forskjellen her er at sjokoladen er byttet ut med sukkerfri kokesjokolade og sukkeret med sukkererstatning. Det er det samme om du bruker sukrin, natreen eller splenda eller lignende. Hele kaken gir da kun 38 karber! Denne kaken er dermed både lavkarbo, sukkerfri og naturlig glutenfri.

Resultatet blir likevel en nydelig konfektkake!

Black Magic sukkerfri sjokoladekake
Ingredienser

250 g smør
250 g (sukkerfri) kokesjokolade
1 dl sterk kaffe
1 ts vaniljepulver
150 g sukrin (se tips)
4 store egg

Fremgangsmåte

Smelt smør, kokesjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn og bland i vaniljepulver. Ta kjelen av platen.

Pisk eggene sammen med sukrin (eller sukkererstatning) til en tykk eggedosis (se tips). Vend inn sjokoladesmøret

Hell deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 1 time. Avkjøl kaken helt i formen, og gjerne i kjøleskapet til dagen etter (se tips).

Løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten på kaken med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og NYT!

Tips

I stedet for sukrin, kan du bruke 2 dl natreen eller splenda. Både natreen og splenda er to typer kalorifattig sukkererstatning som selges i pulverform. 

Merk at egg og sukrin må piskes ekstra lenge for at det skal danne seg eggedosis. Bare la elektrisk mikser gå en god stund (15-20 minutter), så vil du se at blandingen tykner etter hvert. 

Den lange steketiden er nødvendig fordi kaken ikke inneholder hvetemel.

Det er veldig lurt å la kaken avkjøles i kjøleskapet til neste dag mens den fortsatt er i formen. Da er det kjempelett å få kaken ut av formen og fjerne bakepapiret.

Kaken er holdbar i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert.

Se også oppskrift på en enda mørkere variant av samme type kake: "Bocca Nero".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

13 kommentarer

Saken er nok helt motsatt: Nemlig at oppskriften i forumet er basert på min oppskrift på Black Magic - og det inkluderer ren kopi av formuleringene i teksten min og uten at det er gjort noen henvisninger til Det søte liv.
Uansett - Glad du liker kaken :-)

Da beklager jeg virkelig for misforståelsen!

(Så først nå at kommentarene fortsatt var der, jeg trodde de var borte, derav den nye, løsrevne kommentaren min under. :p )

Denne er aldeles nydelig, og har vært min favoritt i mange år nå!
Jeg har dog en tendens til å ta litt laus med mindre jeg lager den til flere enn meg selv, og har funnet ut at ved å skalere oppskriften ned en tredjedel, så fyller den akkurat to sånne store amerikanske muffinsformer. (Da halverer jeg steketida).

Tusen takk for vidunderlig oppskrift! :-)

Hei!
Hvor kjøper du sukkerfri kokesjokolade? Finnes det i vanlig dagligvare? :-)

Som svar på av Mari (ikke bekreftet)

Hei, sukkerfri sjokoladelade får du kjøpt i noen av de store matbutikkene og i mange helsekostforretninger. Selges også på nett, se for eksempel sukkerfritt.no

Hei, ja det går fint. Jeg pleier faktisk å bruke sukrin og da 150 gram, så jeg har oppdatert oppskriften på dette nå. :-)

Hei!
Kan denne kaken fryses?
Ha en fin førjulstid! :-)

Hei.
Hvor mange dager i forveien kan kaken med fordel bakes før servering? Greit med alt som er gjort :)
På forhånd, takk for svar.
Mvh

Jeg bruker ikke sukring etc pga magen og smak, men har kjøpt Swerve fra iherb som er uten kalorier og karbohydrater. Den er like søt som sukker, oppfører seg som sukker og skal måles som sukker. Sukrin/natreen er vel søtere enn sukker? Hvor mye "sukker" ville du brukt i denne oppskriften?

Jeg regner kaffen skal drikkes mens man venter på at egg og sukrin piskes?

Tusen takk for en helt fantastisk kake! Absolutt den beste jeg har smakt som er uten sukker <3

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift