Bløtkake med jordbær, vaniljekrem og Daim

Bløtkake med jordbær, vaniljekrem og Daim

10.05.2019


Våren er en skikkelig kakehøytid med mange slags feiringer. En deilig bløtkake slår alltid an! Denne har jeg fylt med både jordbærsyltetøy, vaniljekrem og fløtekrem, i tillegg til masse jordbær og hakket Daim.

Kjempegodt!

 

 

Ingredienser:

Sukkerbrød:
♥ 4 egg
♥ 120 g sukker
♥ 120 g hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver

Dynking:
♥ 0,5 dl melk

Fyll og pynt:
♥ 2 dl jordbærsyltetøy
♥ 5 dl vaniljekrem
♥ 2 kurver jordbær
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 4 pk doble Daim (ca. 200 g)

 

Fremgangsmåte:

Sukkerbrød:

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.

Ha deigen i en kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 165°C i 40-50 minutter til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken på midten lag og dynk lagene med litt melk.


Fyll og pynt:

Legg den nederste kakebunnen på et fat og smør på jordbærsyltetøy...

 

 

... og deretter et tykt lag vaniljekrem.

 

 

Rens jordbær og del dem i skiver. Legg jordbærskiver over vaniljekremen.

 

 

Hakk Daimsjokoladene og dryss halvparten over jordbærene.

 

 

Legg på den andre kakebunnen.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til luftig fløtekrem. Fordel kremen jevnt over hele kaken.

 

 

Pynt med jordbær og resten av hakket Daim.

 

 

Deilig, sommerlig bløtkake! 

 

 

Nydelige smaker! 

 

 

Tips:

♥ Kaken smaker best samme dag den er laget, men har godt av å stå og trekke i et par timer i kjøleskapet før servering.

♥ Selve sukkerbrødet kan godt bakes i forkant. Pakk det godt inn i plast. Skal du oppbevare det mer enn et par dager, bør du fryse sukkerbrødet. 

♥ Se også oppskrift på Daimbløtkake med jordbær, som er nesten tilsvarende kake. 

 

 

Populær bløtkake som de fleste vil elske! 

 

 

Mmmmm..... 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Bløtkake med jordbær, vaniljekrem og Daim

Ingredienser

Sukkerbrød:
♥ 4 egg
♥ 120 g sukker
♥ 120 g hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver

Dynking:
♥ 0,5 dl melk

Fyll og pynt:
♥ 2 dl jordbærsyltetøy
♥ 5 dl vaniljekrem
♥ 2 kurver jordbær
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 4 pk doble Daim (ca. 200 g)

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.

Ha deigen i en kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 165°C i 40-50 minutter til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken på midten lag og dynk lagene med litt melk.

Fyll og pynt:
Legg den nederste kakebunnen på et fat og smør på jordbærsyltetøy og deretter et tykt lag vaniljekrem. Rens jordbær og del dem i skiver. Legg jordbærskiver over vaniljekremen.

Hakk Daimsjokoladene og dryss halvparten over jordbærene.

Legg på den andre kakebunnen.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til luftig fløtekrem. Fordel kremen jevnt over hele kaken.

Pynt med jordbær og resten av hakket Daim.

Tips

♥ Kaken smaker best samme dag den er laget, men har godt av å stå og trekke i et par timer i kjøleskapet før servering.

♥ Selve sukkerbrødet kan godt bakes i forkant. Pakk det godt inn i plast. Skal du oppbevare det mer enn et par dager, bør du fryse sukkerbrødet. 

10.05.2019
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter