Boller med eggekrem og bær

Boller med eggekrem og bær

30.04.2016

Annonse: Vikingmelk tørrmelk

Hei dere!

Så har vi kommet til mai du skjønne! Smile

Mai er en av de store bakemånedene, og det er spesielt populært å bake kaker med bær.

Bær gir oss litt sommerstemning på forskudd, og smaker friskt og deilig - ikke bare i kaker, men i gjærbaksten også. Som i disse nydelige bollene, fylt med hjemmelaget eggekrem og friske bringebær, bjørnebær og blåbær.  Yum 

 

 

Jeg har her brukt en super gjærdeig som lages med tørrmelk. Jeg bruker Viking Melk helmelkspulver som fås kjøpt i de fleste matbutikkene i Norge. Bollene kan selvsagt lages med andre typer gjærdeiger også, men jeg anbefaler deg å prøve denne. Se også super oppskrift på Boller med tørrmelk.

Oppskriften gir 20 store og fantastisk gode boller!

 

 

Ingredienser:

♥ 130 g tørrmelkspulver (1 pose Viking helmelkspulver, se tips)
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 kg hvetemel (se tips)
♥ 50 g gjær
♥ 7 dl lunkent vann
♥ 150 g smør

Utbaking:
♥ 100 g hvetemel

Eggekrem:
♥ 5 eggeplommer
♥ 4 ss sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 3 ts maisenna

Fyll:
♥ 200 g friske bringebær
♥ 100 g friske bjørnebær
♥ 100 g friske blåbær

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Hvetedeig:

Bland 750 g av hvetemelet med tørrmelkspulveret, sukkeret og kardemomme. Rør ut gjæren i 3 dl av det lunkne vannet. Ha dette gjærvannet og resten av vannet i det tørre, og tilsett også smeltet smør. Bruk en sleiv og rør det hele sammen til en klissete deig. Ha så i resten av melet og elt deigen sammen (den vil fortsatt være litt bløt). 

Hev deigen i 40 minutter.
 

Eggekrem:

Lag imens eggekremen:

Ha alle ingrediensene i en kjele og varm opp mens du visper hele tiden. Ta kjelen av varmen rett før kremen begynner å boble. Den ferdige eggekremen skal bli glatt og tykk. Hvis du synes at kremen ikke har blitt tykk nok, kan du ta kjelen av og på varmen et par ganger, men pass på at eggekremen ikke koker, ellers kan den skille seg.

 

 

Fjern vaniljestangen og la den ferdige eggekremen avkjøles i kjøleskapet.

 


Forming av bollene:

Bruk litt ekstra mel på bakebordet (jeg brukte ca. 100 gram ekstra mel) og kna deigen sammen. 

Del deigen i emner som veier ca. 110 gram og trill runde boller.

Sett bollene på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand og klem dem flate med hendene. La bollene heve lunt i ca. 30 minutter.

Lag så store, dype groper i hver av bollene med fingrene. Legg en god spiseskje eggekrem i hver grop og legg på noen bringebær, bjørnebær og blåbær.

Stek bollene midt i ovnen ved 210°C i ca. 10-15 minutter, til de er lyst gylne og gjennomstekte. 

 

 

Avkjøl bollene.

 

 

Se så flotte, fristende boller!

 

 

Sikt over melis før servering.

 

 

Tips:

♥ Jeg bruker som sagt Viking Melk helmelkspulver som fås kjøpt i de fleste matvarebutikkene. Inni boksen er det 3 poser à 130 gram, og du bruker en slik pose til denne oppskriften.

 

Viking Melk feirer 125-års jubileum i år! Hurra!

 

♥ Det er viktig at eggekremen blir tykk, ellers vil den renne ut av bollene under steking. Den må varmes en god stund for å tykne og tykner ytterligere under avkjøling. Det går fint å lage eggekremen dagen i forveien og la den stå i kjøleskapet til dagen etter.

♥ Som med all gjærbakst, smaker disse bollene aller best helt ferske. De kan også fryses. Gi bollene et nytt melisdryss rett før servering, så ser de fine og delikate ut igjen.

 

 

Superlekre boller å se på, med frisk og nydelig smak!  Heart 

 

 

Ønsker dere en fortsatt fin helg!  Smile 

 

 

Og ja.... Det er lov å la seg friste..!  Yum

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Boller med eggekrem og bær

Ingredienser

♥ 130 g tørrmelkspulver (1 pose Viking helmelkspulver, se tips)
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 kg hvetemel (se tips)
♥ 50 g gjær
♥ 7 dl lunkent vann
♥ 150 g smør

Utbaking:
♥ 100 g hvetemel

Eggekrem:
♥ 5 eggeplommer
♥ 4 ss sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 3 ts maisenna

Fyll:
♥ 200 g friske bringebær
♥ 100 g friske bjørnebær
♥ 100 g friske blåbær

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Hvetedeig:
Bland 750 g av hvetemelet med tørrmelkspulveret, sukkeret og kardemomme. Rør ut gjæren i 3 dl av det lunkne vannet. Ha dette gjærvannet og resten av vannet i det tørre, og tilsett også smeltet smør. Bruk en sleiv og rør det hele sammen til en klissete deig. Ha så i resten av melet og elt deigen sammen (den vil fortsatt være litt bløt). Hev deigen i 40 minutter.

Eggekrem:
Lag imens eggekremen: Ha alle ingrediensene i en kjele og varm opp mens du visper hele tiden. Ta kjelen av varmen rett før kremen begynner å boble. Den ferdige eggekremen skal bli glatt og tykk. Hvis du synes at kremen ikke har blitt tykk nok, kan du ta kjelen av og på varmen et par ganger, men pass på at eggekremen ikke koker, ellers kan den skille seg. Fjern vaniljestangen og la den ferdige eggekremen avkjøles i kjøleskapet.

Forming av bollene:
Bruk litt ekstra mel på bakebordet (jeg brukte ca. 100 gram ekstra mel) og kna deigen sammen. 

Del deigen i emner som veier ca. 110 gram og trill runde boller. Sett bollene på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand og klem dem flate med hendene. La bollene heve lunt i ca. 30 minutter.

Lag så store, dype groper i hver av bollene med fingrene. Legg en god spiseskje eggekrem i hver grop og legg på noen bringebær, bjørnebær og blåbær.

Stek bollene midt i ovnen ved 210°C i ca. 10-15 minutter, til de er lyst gylne og gjennomstekte. Avkjøl bollene. Sikt over melis før servering.

Tips

♥ Jeg bruker som sagt Viking Melk helmelkspulver som fås kjøpt i de fleste matvarebutikkene. Inni boksen er det 3 poser à 130 gram, og du bruker en slik pose til denne oppskriften.

♥ Det er viktig at eggekremen blir tykk, ellers vil den renne ut av bollene under steking. Den må varmes en god stund for å tykne og tykner ytterligere under avkjøling. Det går fint å lage eggekremen dagen i forveien og la den stå i kjøleskapet til dagen etter.

♥ Som med all gjærbakst, smaker disse bollene aller best helt ferske. De kan også fryses. Gi bollene et nytt melisdryss rett før servering, så ser de fine og delikate ut igjen.

30.04.2016
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Er eggekrem og vaniljekrem det samme? =)

Hej, har precis hittat hit och vilken fin blogg du har. Väldigt inspirerande inlägg och fina bilder. Jag precis startat upp en ekonomiblogg för unga. Där jag ger vardagliga tips på hur man kan bli ung och rik utan en hög inkomst. Kika gärna in. Fin du är <3

omg very delicious , ı want to make it thanks for

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet