Boller med sprø kaneltopping

Boller med sprø kaneltopping

11.04.2021

Gjør deg klar for noen utrolig gode hveteboller!

I stedet for å ha kanelfyll i svingene som man vanligvis gjør med kanelboller, smøres kanelfyllet her på toppen av bollene før steking. Det gir en herlig søt og sprø skorpe på de supermyke bollene.

 

 

Oppskriften gir 24 stk.

 

Ingredienser:

Gjærdeig: 
♥ 6 dl helmelk
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 50 g gjær
♥ 1 egg
♥ 3 ts kanel
♥ 1 kg hvetemel

Kaneltopping:
♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 5 ts kanel


Fremgangsmåte: 

Gjærdeig: 

Kok opp melk, sukker og smør.

 

 

Avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C). Rør gjæren ut i væsken.

Bland i lett sammenvispet egg, kanel og hvetemel. Elt deigen godt i kjøkkenmaskinen til den er smidig.

La deigen heve i 1 time.

 


Kaneltopping: 

Mens deigen hever, forbereder du kanelglasuren ved å blande smeltet smør med sukker og kanel.

 

 

La dette avkjøles i romtemperatur i et par timer slik at det tykner.


Utbaking og steking: 

Trill ut deigen til 24 jevnstore boller, og sett dem på en bakepapirdekket stekeplate (4 x 6 rader).

 

 

Bollene vil stå nokså tett på platen, og det er meningen at de skal vokse inn i hverandre under stekingen.

La bollene etterheve i 45 minutter.

 

 

Allerede etter etterhevingen vil bollene ligge helt tett på platen. 

 

 

Legg en god klatt av den tykke kanelkremen på hver bolle.

 

 

 

Bruk en kniv til å forsiktig smøre det litt utover på toppen av bollene.

 

 

Det holder å smøre kanelkremen kun på toppen av bollene. Kanelkremen smelter uansett nedover bollene når de kommer inn i ovnen.

 

 

Stek bollene midt i ovnen ved 200 °C i 15-20 minutter, til de er gjennomstekte.

 

 

Å, det lukter helt fantastisk på kjøkkenet når disse bollene tas ut av ovnen! 

 

 

Så herlige kanelboller! 

 

 

Disse hvetebollene får skikkelig god smak av kanel siden det er kanel i både deigen og toppingen! 

 

 

Bollene får digge, myke kanter siden de står så tett på plasten og eser inn i hverandre under stekingen.  Yum  

 

 

Tips: 

♥ Kaneltoppingen vil være helt flytende når den er varm, men etter at den får stått i romtemperatur i noen timer, tykner den og får en kremete konsistens, slik at du kan smøre den over bollene før steking. Dersom du ikke har tid til dette, kan du droppe å smelte smøret, og heller piske romtemperert smør sammen med sukker og kanel til en kanelkrem. 

 

 

♥ Bollene er nydelige mens de er varme og nystekte, men holder seg myke i et par dager dersom de pakkes godt inn i plast. Bollene kan også fryses. 

 

 

Ønsker deg virkelig en bit av disse supermyke bollene med sååå digg kanel- og sukkerskorpe! 

 

 

God bakst!  Smile  

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Boller med sprø kaneltopping

Ingredienser

Gjærdeig: 
♥ 6 dl helmelk
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 50 g gjær
♥ 1 egg
♥ 3 ts kanel
♥ 1 kg hvetemel

Kaneltopping:
♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 5 ts kanel

Fremgangsmåte

Gjærdeig: 
Kok opp melk, sukker og smør. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C). Rør gjæren ut i væsken.

Bland i lett sammenvispet egg, kanel og hvetemel. Elt deigen godt i kjøkkenmaskinen til den er smidig. La deigen heve i 1 time.

Kaneltopping: 
Mens deigen hever, forbereder du kanelglasuren ved å blande smeltet smør med sukker og kanel.

La dette avkjøles i romtemperatur i et par timer slik at det tykner.

Utbaking og steking: 
Trill ut deigen til 24 jevnstore boller, og sett dem på en bakepapirdekket stekeplate (4 x 6 rader). Bollene vil stå nokså tett på platen, og det er meningen at de skal vokse inn i hverandre under stekingen. La bollene etterheve i 45 minutter.

Legg en god klatt av den tykke kanelkremen på hver bolle og bruk en kniv til å forsiktig smøre det litt utover på toppen av bollene.

Stek bollene midt i ovnen ved 200 °C i 15-20 minutter, til de er gjennomstekte.

Tips

♥ Kaneltoppingen vil være helt flytende når den er varm, men etter at den får stått i romtemperatur i noen timer, tykner den og får en kremete konsistens, slik at du kan smøre den over bollene før steking. Dersom du ikke har tid til dette, kan du droppe å smelte smøret, og heller piske romtemperert smør sammen med sukker og kanel til en kanelkrem. 

♥ Bollene er nydelige mens de er varme og nystekte, men holder seg myke i et par dager dersom de pakkes godt inn i plast. Bollene kan også fryses. 

11.04.2021
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

7 kommentarer

Elsker at mange av oppskriftene har bilder og viser til hvordan ting skal være. Det er ofte kjempe vanskelig å forstå kun hva oppskriften mener. Fortsett med det plissss!❤️

Et lite tips :) kaneltoppingen kan være lurt å lage kvelden før, eller om morgenen når en skal bake på ettermiddagen :)
-så får den riktig konsistens :)

Når skal tørrgjær i hvis det brukes istede for fersk?

Hei, du som har spm om tørrgjær !
Jeg har tørrgjæren i litt av vesken, som er fingervarm og rører ut. Så blander jeg det i resten av væsken før det helles på melet :)

De bollene smakte helt fantastisk.

Fantastisk gode boller og en variasjon til kanelsnurrer (som heller ikke er å forakte )
Første gangen jeg bakte disse brukte jag mandelmelk, da jeg vanligvis ikke har melk i huset. Det funka bra det men syntes deigen kanskje var litt løs, usikker på hva som var årsaken til det. Bollene ble supergode!! Så nå har jeg fått i oppdrag av barnebarnet mitt på åtte om å bake de til bursdagen hans, og akkurat nå står de til heving. Har brukt helmelk og deigen kjentes mer riktig Gleder meg til å servere disse anbefales!!

Testet disse i dag og hadde med på tur. For en suksess! Godt med noe nytt og så ble de utrolig gode. Takk for inspirerende bilder og oppskrift. :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter