Brukere online: 2116
Brukere i dag: 33656
Brukere siste 7 dager: 175512
Lag en nydelig bringebærterte nå som de norske bringebærene er i sesong!
Denne varianten har hasselnøtter i mørdeigsbunnen, og fylles med luftig vaniljekrem og friske bringebær. Herlig!
Ingredienser:
Hasselnøttbunn:
♥ 100 g hasselnøtter
♥ 150 g smør
♥ 3 dl hvetemel
♥ 3 ss melis
♥ 1 eggeplomme
♥ 2 ss vann
Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem (og evtl. 2 dl kremfløte, se tips)
♥ 400 g friske bringebær
♥ 1 ss melis
Fremgangsmåte:
Hasselnøttbunn:
Mal hasselnøttene. Ha de malte nøttene sammen med resten av ingrediensene til tertebunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett deretter eggeplomme og vann og klem sammen deigen.)
Trykk deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (ca. 26 cm i diameter), gjerne med avtagbar kant eller en silikonform.
Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter.
Fest aluminiumsfolie langsmed kanten av formen, eller alternativt dekk formen med bakepapir og legg keramiske bakekuler i formen (se tips). Forstek tertebunnen på rist midt i ovnen ved 200°C i 10 minutter. Fjern aluminiumsfolien / bakepapir og de keramiske bakekulene og stek bunnen i 4-5 minutter til, så den blir lett gyllen.
Avkjøl bunnen til den er helt kald (se tips).
Fyll:
Løft den kalde tertebunnen over på et kakefat.
Dette er en klassisk tertebunn med hasselnøtter som kan fylles med mange typer fyll.
Her fyller jeg kaken med vaniljekrem som er pisket luftig.
Pynt med masse deilige, friske bringebær.
Sikt over melis rett før servering.
Sommerlig bringebærterte!
Tips:
♥ Å feste aluminiumsfolie langsmed kanten av paien under forstekingen forhindrer at deigen krymper nedover i kanten. Samme effekt får du dersom du alternativt dekker over paibunnen med et stykke bakepapir og fyller opp med keramiske bakekuler (eller tørkede erter eller bønner).
♥ Tertebunnen bør avkjøles til den er helt kald før du tar den ut av formen, så blir den lettere å få ut uten at den går i stykker. Husk å smøre formen godt før du trykker inn deigen.
♥ Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem eller hjemmelaget vaniljekrem. Dersom du synes den er for tykk og kompakt, blir den luftigere dersom du blander den med pisket krem av 2 dl kremfløte.
♥ Hasselnøttbunnen kan godt lages et par dager i forveien. Dersom du bruker hjemmelaget vaniljekrem, kan også den med fordel lages dagen i forveien og så blandes med pisket fløtekrem på serveringsdagen. Kaken bør serveres samme dag som den fylles med vaniljekrem og bær.
♥ Denne kaken kan selvsagt varieres med alle typer bær! Prøv med jordbær, solbær, rips, blåbær, multer og/eller moreller!
Håper det smaker!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Hasselnøttbunn:
♥ 100 g hasselnøtter
♥ 150 g smør
♥ 3 dl hvetemel
♥ 3 ss melis
♥ 1 eggeplomme
♥ 2 ss vann
Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem (og evtl. 2 dl kremfløte, se tips)
♥ 400 g friske bringebær
♥ 1 ss melis
Hasselnøttbunn:
Mal hasselnøttene. Ha de malte nøttene sammen med resten av ingrediensene til tertebunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett deretter eggeplomme og vann og klem sammen deigen.)
Trykk deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (ca. 26 cm i diameter), gjerne med avtagbar kant eller en silikonform. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter.
Fest aluminiumsfolie langsmed kanten av formen, eller alternativt dekk formen med bakepapir og legg keramiske bakekuler i formen (se tips). Forstek tertebunnen på rist midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter. Fjern aluminiumsfolien / bakepapir og de keramiske bakekulene og stek bunnen i 4-5 minutter til, så den blir lett gyllen.
Avkjøl bunnen til den er helt kald (se tips).
Fyll:
Løft den kalde tertebunnen over på et kakefat.
Fyll kaken med vaniljekrem som er pisket luftig (se tips).
Pynt med masse friske bringebær. Sikt over melis rett før servering.
♥ Å feste aluminiumsfolie langsmed kanten av paien under forstekingen forhindrer at deigen krymper nedover i kanten. Samme effekt får du dersom du alternativt dekker over paibunnen med et stykke bakepapir og fyller opp med keramiske bakekuler (eller tørkede erter eller bønner).
♥ Tertebunnen bør avkjøles til den er helt kald før du tar den ut av formen, så blir den lettere å få ut uten at den går i stykker. Husk å smøre formen godt før du trykker inn deigen.
♥ Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem eller hjemmelaget vaniljekrem. Dersom du synes den er for tykk og kompakt, blir den luftigere dersom du blander den med pisket krem av 2 dl kremfløte.
♥ Hasselnøttbunnen kan godt lages et par dager i forveien. Dersom du bruker hjemmelaget vaniljekrem, kan også den med fordel lages dagen i forveien og så blandes med pisket fløtekrem på serveringsdagen. Kaken bør serveres samme dag som den fylles med vaniljekrem og bær.
♥ Denne kaken kan selvsagt varieres med alle typer bær. Prøv med jordbær, solbær, rips, blåbær, multer og/eller moreller!
Skriv ny kommentar