Brukere online: 1117
Brukere i dag: 664
Brukere siste 7 dager: 258282
Her har du et deilig, saftig brød som er så godt i seg selv at du ikke trenger noe på. Kombinasjonen fetaost, oliven og soltørkede tomater gir nydelig middelshavssmak.
Brødet bakes uten gjær og er superlettvint å lage. Server det i tynne skiver, gjerne som tilbehør til en god suppe, salat eller pastarett.
Se også Focaccia med fetaost, oliven og soltørkede tomater.
Ingredienser:
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts salt
♥ 4 egg
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 1 dl gresk yoghurt
♥ 1 neve fersk timian
♥ 50 g gulost (se tips)
♥ 150 g fetaost
♥ 50 g sorte oliven
♥ 100 g soltørkede tomater (i olje, se tips)
Fremgangsmåte:
Bland mel, bakepulver og salt i en bolle.
I en annen bolle piskes egg, olivenolje og gresk yoghurt lett sammen. Bland inn fint hakket timian.
Ha dette så i bollen med det tørre og vend forsiktig rundt med en slikkepott til deigen er blandet (rør minst mulig, se tips).
Vend inn revet gulost, smuldret feta, grovt hakkede oliven og hakkede soltørkede tomater (uten olje).
Ha deigen i en liten, smurt brødform (som rommer 1 liter), som har bakepapir i bunnen.
Jevn til overflaten og stek brødet midt i ovnen ved 180°C i 50 - 60 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt.
La brødet avkjøles før det deles i skiver.
Kombinasjonen feta, oliven og soltørkede tomater gir masse smak til dette saftige brødet!
Tips:
♥ Det er om å gjøre å røre minst mulig i denne deigen her, ellers blir brødet tungt og kompakt. Det er meningen å kun vende forsiktig rundt med en slikkepott til deigen er akkurat blandet sammen, ikke mer. Bruk for all del ikke elektrisk mikser, men rør kun forsiktig for hånd.
♥ Jeg bruker soltørkede tomater på glass som ligger i olje. 100 gram er vekt uten olje, men det gjør ikke noe om du får med deg litt av oljen, så du trenger ikke å tørke av tomatbitene.
♥ Bruk gulost med ekstra god smak, slik som edamer, cheddar, sveitser eller lignende.
♥ Dette brødet holder seg saftig i flere dager. Pakk det godt inn i plast og oppbevar det gjerne i kjøleskapet. Brødet er også fint å fryse.
Velbekomme!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts salt
♥ 4 egg
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 1 dl gresk yoghurt
♥ 1 neve fersk timian
♥ 50 g gulost (se tips)
♥ 150 g fetaost
♥ 50 g sorte oliven
♥ 100 g soltørkede tomater (i olje, se tips)
Bland mel, bakepulver og salt i en bolle.
I en annen bolle piskes egg, olivenolje og gresk yoghurt lett sammen. Bland inn fint hakket timian.
Ha dette så i bollen med det tørre og vend forsiktig rundt med en slikkepott til deigen er blandet (rør minst mulig, se tips).
Vend inn revet gulost, smuldret feta, grovt hakkede oliven og hakkede soltørkede tomater (uten olje).
Ha deigen i en liten, smurt brødform (som rommer 1 liter), som har bakepapir i bunnen.
Jevn til overflaten og stek brødet midt i ovnen ved 180°C i 50 - 60 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt.
La brødet avkjøles før det deles i skiver.
♥ Det er om å gjøre å røre minst mulig i denne deigen her, ellers blir brødet tungt og kompakt. Det er meningen å kun vende forsiktig rundt med en slikkepott til deigen er akkurat blandet sammen, ikke mer. Bruk for all del ikke elektrisk mikser, men rør kun forsiktig for hånd.
♥ Jeg bruker soltørkede tomater på glass som ligger i olje. 100 gram er vekt uten olje, men det gjør ikke noe om du får med deg litt av oljen, så du trenger ikke å tørke av tomatbitene.
♥ Bruk gulost med ekstra god smak, slik som edamer, cheddar, sveitser eller lignende.
♥ Dette brødet holder seg saftig i flere dager. Pakk det godt inn i plast og oppbevar det gjerne i kjøleskapet. Brødet er også fint å fryse.
Skriv ny kommentar