Brødpudding med lønnesirup (Maple Bread Pudding)

Brødpudding med lønnesirup (Maple Bread Pudding)

20.09.2010

Et begrep som er mye brukt i USA er "comfort food". Og hva er nå det..?

"Comfort food" må jo selvsagt være mat som gir "comfort", men begrepet er litt mer komplisert enn som så.

På Wikipedia står det at "the term "comfort food" refers to foods consumed to achieve some level of improved emotional status, whether to relieve negative psychological affect or to increase positive. More generally, comfort food can be defined as food that brings some form or measure of comfort, sense of well-being, or easy satisfaction, usually from being warm and filling such as a dish made with a staple food, or basically pleasing such as sweets or desserts."

Et annet sted har jeg lest at "Comfort food is a term that is analogous to the phrase "guilty pleasure". A guilty pleasure is something that you enjoy that you feel as if you shouldn't. Comfort food is a food you enjoy but you probably wouldn't find on a three star restaurant's menu. In short, "comfort food" is a food you enjoy, but you believe you need to qualify it as somehow worthwhile.... This reminds me of an anecdote.... The late Julia Child (USAs første kjendiskokk) was once asked about what foods she considers to be a guilty pleasure. To which she responded something along the lines of "I HAVE NEVER FELT GUILT OVER ANY PLEASURE THAT I HAVE HAD." He-he, kul dame Smile

Med denne fantastiske kommentaren i tankene kan vi alle kose oss med "Maple Bread Pudding", som er en utrolig deilig brødpudding med varm lønnesirupsaus i bunnen, og perfekt egnet som "comfort food": Enkel, lettlaget, behagende, søt og ekstremt god!

Brødpudding med lønnesirup (Maple Bread Pudding)

Ingredienser

175 ml lønnesirup
5 tykke loffskiver eller 2 små baguetter
50 g smør
1 dl rosiner og nøtter
1 ss sitronsaft
2 store egg
4,5 dl melk
0,5 ts vaniljeessens

Fremgangsmåte

Hell lønnesirup i bunnen av en liten ildfast form (1,5 liter). Smør loffskivene/baguettskivene med smør og del i store terninger. Legg brødet i formen og dryss over rosiner og eventuelt hakkede nøtter (bruk den typen nøtter du liker best). Drypp over 1 ss sitronsaft.

Pisk sammen egg, melk og vaniljeessens med en visp. Hell blandingen over brødet. La stå i 15 min.

Varm opp ovnen til 180°C. Sett en langpanne midt i ovnen og hell i kokende vann. (Fyll i godt med vann, ca halvveis opp i langannen.) Sett formen i langpannen og stek brødpuddingen i ca 1 time.

Serveres nylaget!

Tips

Lønnesirup fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikker. Se etter "maple syrup" i hyllene der du finner honning og vanlig sirup (selges ofte på glassflaske).

Ikke la deg skremme av at brødpuddingen skal steke i vannbad. Det er veldig enkelt og dampen gjør at konsistensen blir myk og superherlig!

20.09.2010
Desserter: 
Sesong: 
Stikkord: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter