Brownies fra Boudin Bakery, San Francisco

Berømte Boudin Bakery ble etablert i 1849 i San Francisco og har nå over 30 populære bakerier rundt om i California. Bakeriet er mest kjent for sitt legendariske surdeigsbrød, men bakeriets brownies har også fått stor omtale.

Brownies fra Boudin Bakery kjennetegnes av mange egg som gir en myk, fudgy konsistens, i tillegg til store mengder mørk sjokolade og hakkede pecannøtter. Stekes i liten langpanne, som gir høye og ekstra bløte brownies slik de serveres hos Boudin Bakery.

Oppskriften ble publisert i Los Angeles Times 2. september 2009 under spalten "Culinary SOS".  En leser hadde sendt inn følgende etterspørsel: "Dear SOS: Could you possibly get the recipe for the Brownies at Boudin Bakery near South Coast Plaza? They are the most delicious Brownies I have ever tasted!"

Los Angeles Times lyktes åpenbart i å få tak i oppskriften og ga den følgende introduksjon: "It may be most famous for its San Francisco sourdough, but Boudin Bakery puts out an equally mean brownie. Thick and almost fudge-like in consistency, it's richly flavored with a slightly sweet finish. Arm yourself with a big glass of milk before delving into one of these winners."

Brownies fra Boudin Bakery, San Francisco
Ingredienser

250 g smør
250 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
5 egg
7 dl sukker
1 ss vaniljeekstrakt
200 g hvetemel
300 g pecannøtter eller valnøtter

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg, sukker og vaniljeekstrakt til luftig eggedosis. Rør inn det avkjølte sjokoladesmøret. Bland i hvetemel til en jevn deig. Vend til slutt i hakkede pecannøtter.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45 min (se tips). Avkjøl kaken i formen og la kaken stå i kjøleskapet i noen timer (eller gjerne over natten, se tips).

Løft kaken ut av formen og del den opp i passe store serveringsstykker.

Tips

Det er mye sukker i denne oppskriften - 7 dl er ikke en skrivefeil Smile Mye sukker gjør at kaken får den litt klebrige konsistensen som den skal ha. For å balansere med det høye sukkerinnholdet, bør sjokoladen være mørk og ha høyt kakaoinnhold.

Det er viktig å ikke steke kaken for lenge. Den vil ikke virke gjennomstekt når steketiden er over. Kaken skal være fast på toppen og ha en flytende kjerne. Siden kaken er så bløt når den tas ut av ovnen, er det viktig at den må bli helt kald i langpannen før du tar den ut. Sett kaken gjerne i kjøleskapet over natten. Det er mye smør og sjokolade i oppskriften, og dette stivner når kaken blir helt kald slik at kaken lar seg løfte ut av formen uten at den går i stykker. Vil du ha bløt konsistens på kakene når du spiser dem, er det bare å la stykkene stå i romtemperatur i et par timer (eventuelt ha kakene noen sekunder i mikroen).

Brownies fra Boudin Bakery er kjempefine å fryse!

- -

SAN FRANCISCO

"If you're going to San Francisco
Be sure to wear some flowers in your hair
If you're going to San Francisco
You're gonna meet some gentle people there

For those who come to San Francisco
Summertime will be a love-in there
In the streets of San Francisco
Gentle people with flowers in their hair

All across the nation such a strange vibration
People in motion
There's a whole generation with a new explanation
People in motion people in motion

For those who come to San Francisco
Be sure to wear some flowers in your hair
If you come to San Francisco
Summertime will be a love-in there."

(Gammel slager sunget av Scott McKenzie, 1967.)

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift