Brownies med bringebær og Oreo

Brownies med bringebær og Oreo

06.07.2019


Lag noen sommerlige brownies med bringebær og Oreo!

Utrolig gode! Yum  

Det er også et stort pluss at browniesene er så raske å lage - siden det jo tross alt er sommerferie..  Wink  

 

 

Oppskriften er beregnet på stor langpanne, og du får da mange deilige kakebiter som du kan kose deg med igjennom sommeren.

Men det går også fint å halvere oppskriften og bruke liten langpanne i stedet.

  ♥

 

Brownies med bringebær og Oreo smaker nydelig med vaniljeis ved siden av!

 

 

Ingredienser:

♥ 300 g smør
♥ 400 g kokesjokolade
♥ 6 egg
♥ 8 dl sukker
♥ 5 dl hvetemel
♥ 5 ts vaniljesukker
♥ 1,5 dl kakaopulver
♥ 250 g bringebær 
♥ 300 g Oreo


Fremgangsmåte:

Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen.

Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakaopulver og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen. Den skal bli nokså tykk i konsistensen. 

Fordel deigen jevnt utover i en stor langpanne (ca 30 x 40 cm) med bakepapir i bunnen.

 

 

 

Trykk bringebærene lett ned i deigen.

Jeg bruker friske bringebær, men det går også an å bruke frosne bringebær. 

 

 

Hakk Oreokjeksene opp i store biter og dryss over.

 

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten.

 

 

Avkjøl kaken i formen til den er helt kald før den deles opp i firkantete serveringsstykker.

 

 

Oppbevar kakestykkene i en boks i kjøleskapet. 

 

 

 

YUM! 


Tips:

♥ Merk at browniesene kommer til å virke bløte og ustekte mens kaken er varm. Vent derfor til den er kald før du deler den opp. Når kakestykkene får stått kaldt i noen timer, vil de få en deilig konsistens! 

♥ Browniesene er fine å fryse.

 

 

Håper du fikk lyst til å teste ut denne oppskriften i sommer.

Kaken er så lettvint å lage, at man orker selv om det er sommerferie... Grin  

 

 

Selv holder jeg meg i Norge de neste to ukene, men skal reise litt rundt til områder med fjord og fjell hvor jeg ikke har vært på mange år. Det blir blant annet besøk til Geiranger, Sunnmøre, Kristiansund, Loen og Sognefjorden. Krysser fingrene for fint vær og gleder meg! Smile  

Som alltid poster jeg noen bilder på instagram fra ferien. 

 

 

Kakebaking og nye oppskrifter blir det nok også denne sommeren, så jeg er snart tilbake her på bloggen.  Smile  


Imens kan du kose deg med bløt, sommerlig brownies med bringebær og Oreo! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Brownies med bringebær og Oreo

Ingredienser

♥ 300 g smør
♥ 400 g kokesjokolade
♥ 6 egg
♥ 8 dl sukker
♥ 5 dl hvetemel
♥ 5 ts vaniljesukker
♥ 1,5 dl kakaopulver
♥ 250 g bringebær
♥ 300 g Oreo

Fremgangsmåte

Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen.

Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakaopulver og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen. Den skal bli nokså tykk i konsistensen. 

Fordel deigen jevnt utover i en stor langpanne (ca 30 x 40 cm) med bakepapir i bunnen.

Trykk bringebærene lett ned i deigen.

Hakk Oreokjeksene og dryss over.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald før den deles opp i firkantete serveringsstykker. Oppbevares i en boks i kjøleskapet. 

Tips

♥ Merk at browniesene kommer til å virke bløte og ustekte mens kaken er varm. Vent derfor til den er kald før du deler den opp. Når kakestykkene får stått kaldt i noen timer, vil de få en deilig konsistens!   

♥ Browniesene er fine å fryse.

06.07.2019
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter