Brownies med mokkabønner

Brownies med mokkabønner

23.01.2005


"Brownies med mokkabønner" har DEILIG smak av sjokolade og kaffe. Jeg har brukt mokkabønner i tillegg til kokesjokolade i både kake, glasur og som pynt. 

Oppskriften er til stor langpanne.

Brownies med mokkabønner

Ingredienser

300 g smør
200 g kokesjokolade
6 egg
7 dl sukker
6,5 dl hvetemel
2 ts kaffepulver
0,5 dl kokende vann
100 g mokkabønner (f.eks. Nidar)

Glasur:
120 g mokkabønner (f.eks. Nidar)
200 g kokesjokolade
1 dl kremfløte

Pynt:
20 g mokkabønner (f.eks. Nidar)

Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele. Ha i kokesjokoladen oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl. Løs opp kaffepulveret i kokende vann. Avkjøl litt. Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret, kaffe og deretter hvetemel. Rør raskt sammen til en jevn og klumpfri deig. Tilsett deretter grovt hakkede mokkabønner.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i mokkabønner og kokesjokoladen og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og la den avkjøle til den er lunken, men ikke helt kald. Smør glasuren over kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet litt, men ikke helt. Del kaken så opp i passe store stykker og pynt hvert stykke med en mokkabønne. La kakene stå kaldt til glasuren har stivnet helt.

Tips

1 pk mokkabønner fra Nidar inneholder 120 g. Du bruker altså 2 pk til denne kaken.

23.01.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Brownies med mokkabønner: Nydelig kake, likt av både barn og voksne! Men det blir en dyr kake, ihvertfall hvis man kjøper mokkabønner på Meny (kr 45,- pr eske) og den dyreste kokesjokoladen (ca kr 20 pr stk) Summa summarum kommer bare kokesjokolade og mokkabønner på ca kr 130,-

I kveld lager jeg den for andre gang, men nå med mokkabønner fra Coop/Rema til kr 29,- pr eske og kokesjokolade til kr 8.60 pr stk. Altså kommer sjokoladeingrediensene på kr 83,20.
Og den kommer sikkert til å smake like godt.

PS : I en eske mokkabønner fra Nidar er det 110 gram.

Hilsen fra en dame som har fått bakegleden tilbake takket være "Det søte liv"

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter