Brownies Wonderful

Brownies Wonderful

11.06.2006

 

So wonderful...

 

Denne kaken holder definitivt hva navnet lover!  "Brownies Wonderful" er VIDUNDERLIGE, myke og saftige brownies!

Browniesene er uten nøtter og har rendyrket mørk, intens og deilig sjokoladesmak!

Oppskriften er til stor langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 400 g smør
♥ 12 toppede ss kakao
♥ 8 store egg
♥ 1 kg sukker
♥ 6 ts vaniljesukker
♥ 600 g hvetemel

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Tilsett kakao og rør til den har løst seg opp. Avkjøl blandingen til den lunken.

Pisk eggene og sukkeret sammen med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Rør inn sjokoladesmøret. Bland så inn vaniljesukker og til slutt hvetemelet. Deigen skal bli nokså tykk i konsistensen.

Kle en stor langpanne (ca 30x40 cm) med bakepapir og fordel deigen jevnt utover i langpannen.

Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 30-40 min. Avkjøl kaken helt i formen.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Del opp i passe store firkanter og sikt over melis før servering. 
 

Tips:

"Brownies Wonderful" holder seg myke i flere dager dersom de pakkes godt inn i plast. De er dessuten kjempefine å fryse.

Se "Brownies med kakao" som er samme oppskrift, men med valnøtter. For andre oppskrifter på brownies uten nøtter, se blant annet følgende oppskrifter: "Brownies", "Brownies med sjokoladebiter", "Brownies uten nøtter" og "Chocolate Fudge Brownies".

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Brownies Wonderful

Ingredienser

400 g smør
12 toppede ss kakao
8 store egg
1 kg sukker
6 ts vaniljesukker
600 g hvetemel

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Tilsett kakao og rør til den har løst seg opp. Avkjøl blandingen til den lunken.

Pisk eggene og sukkeret sammen med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Rør inn sjokoladesmøret. Bland så inn vaniljesukker og til slutt hvetemelet. Deigen skal bli nokså tykk i konsistensen.

Kle en stor langpanne (ca 30x40 cm) med bakepapir og fordel deigen jevnt utover i langpannen. Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 30-40 min. Avkjøl kaken helt i formen.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del opp i passe store firkanter og sikt over melis før servering.

Tips

"Brownies Wonderful" holder seg myke i flere dager dersom de pakkes godt inn i plast. De er dessuten kjempefine å fryse.

11.06.2006
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

9 kommentarer

Hei, økte deigen med 1/3, da langpannen min er noe større, bør jeg øke steketiden også? Hvrdn kan jeg evt sjekke om de er stekt ferdig?

Hei! Dette ser og høres vidunderlig ut, men 1kg sukker hørtes mye ut...? har DU prøvd den med mindre sukker? Kunne tenke meg ca 600 gram skulle være nok, men jeg har ikke laget brownies annet enn med Toro-posen... og jeg vet den er søt..... ;)

Kjempefin oppskrift:) elsker den og bruker den hver gang det er en bursdag og alle er like fornøyde hver gang

Hva slags steketid må jeg ha hvis jeg halverer oppskriften?

Hei! Skal lage denne til klasseavslutning til datteren min. Det står det skal kakao i, menes det da vanlig kakao eller bakekakao?

Rett og slett en fantastisk brownies-oppskrift! Selv har jeg liksom alltid syntes at brownies har vært noe oppskrytt, men det var før jeg prøvde denne . Med sin saftige smaksrikhet er denne kaken ganske enkelt farlig god og vanskelig å bli lei av. En sikker vinner!

Fin oppskrift, funker som fy.

Til Sandra: vanlig kakao funker utmerket.

Til Ann Elin: Dette er en stor oppskrift, gir 2,5 kg brownies, men den inneholder ikke mye sukker, hvis du sammenligner med Toro. En Toro-kake er på 800 gram, av det er om lag halvparten sukker. For å være nøyaktig: forholdet sukker-mel er 60%-40% i denne kaka (1 kg sukker per 1,7 kg sukker, mel og kakao). I Toros kake er det 76% sukker (48 gram sukker per 63 gram karbohydrater).

En annen sak er at det går godt an å kutte ned på melmengden, for eksempel til 400 gram. Fortsatt er sukkerandelen lavere enn i Toro-kaka.

Stekes brownies med varmluft eller over/undervarme?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter