Brownies Wonderful

 

So wonderful...

 

Denne kaken holder definitivt hva navnet lover!  "Brownies Wonderful" er VIDUNDERLIGE, myke og saftige brownies!

Browniesene er uten nøtter og har rendyrket mørk, intens og deilig sjokoladesmak!

Oppskriften er til stor langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 400 g smør
♥ 12 toppede ss kakao
♥ 8 store egg
♥ 1 kg sukker
♥ 6 ts vaniljesukker
♥ 600 g hvetemel

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Tilsett kakao og rør til den har løst seg opp. Avkjøl blandingen til den lunken.

Pisk eggene og sukkeret sammen med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Rør inn sjokoladesmøret. Bland så inn vaniljesukker og til slutt hvetemelet. Deigen skal bli nokså tykk i konsistensen.

Kle en stor langpanne (ca 30x40 cm) med bakepapir og fordel deigen jevnt utover i langpannen.

Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 30-40 min. Avkjøl kaken helt i formen.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Del opp i passe store firkanter og sikt over melis før servering. 
 

Tips:

"Brownies Wonderful" holder seg myke i flere dager dersom de pakkes godt inn i plast. De er dessuten kjempefine å fryse.

Se "Brownies med kakao" som er samme oppskrift, men med valnøtter. For andre oppskrifter på brownies uten nøtter, se blant annet følgende oppskrifter: "Brownies", "Brownies med sjokoladebiter", "Brownies uten nøtter" og "Chocolate Fudge Brownies".

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Brownies Wonderful
Ingredienser

400 g smør
12 toppede ss kakao
8 store egg
1 kg sukker
6 ts vaniljesukker
600 g hvetemel

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Tilsett kakao og rør til den har løst seg opp. Avkjøl blandingen til den lunken.

Pisk eggene og sukkeret sammen med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Rør inn sjokoladesmøret. Bland så inn vaniljesukker og til slutt hvetemelet. Deigen skal bli nokså tykk i konsistensen.

Kle en stor langpanne (ca 30x40 cm) med bakepapir og fordel deigen jevnt utover i langpannen. Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 30-40 min. Avkjøl kaken helt i formen.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del opp i passe store firkanter og sikt over melis før servering.

Tips

"Brownies Wonderful" holder seg myke i flere dager dersom de pakkes godt inn i plast. De er dessuten kjempefine å fryse.

13 kommentarer

Hei, økte deigen med 1/3, da langpannen min er noe større, bør jeg øke steketiden også? Hvrdn kan jeg evt sjekke om de er stekt ferdig?

Hei! Dette ser og høres vidunderlig ut, men 1kg sukker hørtes mye ut...? har DU prøvd den med mindre sukker? Kunne tenke meg ca 600 gram skulle være nok, men jeg har ikke laget brownies annet enn med Toro-posen... og jeg vet den er søt..... ;)

Kjempefin oppskrift:) elsker den og bruker den hver gang det er en bursdag og alle er like fornøyde hver gang

Hei! Skal lage denne til klasseavslutning til datteren min. Det står det skal kakao i, menes det da vanlig kakao eller bakekakao?

Rett og slett en fantastisk brownies-oppskrift! Selv har jeg liksom alltid syntes at brownies har vært noe oppskrytt, men det var før jeg prøvde denne . Med sin saftige smaksrikhet er denne kaken ganske enkelt farlig god og vanskelig å bli lei av. En sikker vinner!

Fin oppskrift, funker som fy.

Til Sandra: vanlig kakao funker utmerket.

Til Ann Elin: Dette er en stor oppskrift, gir 2,5 kg brownies, men den inneholder ikke mye sukker, hvis du sammenligner med Toro. En Toro-kake er på 800 gram, av det er om lag halvparten sukker. For å være nøyaktig: forholdet sukker-mel er 60%-40% i denne kaka (1 kg sukker per 1,7 kg sukker, mel og kakao). I Toros kake er det 76% sukker (48 gram sukker per 63 gram karbohydrater).

Denne kaken var kjempe god! Lagde både langpanne og liten form (delte oppskriften på 4). Det ble veldig bra!

Denne var noe tørr og ikke saftig k det hele tatt må innrømme den var litt for tykk til å være en brownies. Den er spiselig men langt ned på listen av brownie oppskrifter. Møtte ha is ved siden av for åt den ikke skulle ligge tungt i magen

Den ble litt tørr i forhold til det jeg tenker er en brownie, mer som sjokoladekake - noe barna også sa med en gang. Smaken er god, men hvis man ønsker en normal seig brownie (ikke superseig og nærmest flytende), så bør man steke den kortere enn minstetiden. Kanskje 20-25 min og følge godt med underveis. Fulgte oppskriften og fremgangsmåten, stekte i oppgitt formstørrelse og stekte i 30 min midt i ovnen. Har normal stekeovn som ellers funker på vanlige steketider (noen stekeovner blir jo varmere eller ikke så varme som oppgitt temp). Tok på glasur for å gjøre den mer saftig til selskapet, siden det ikke var tid til å bake ny kake.
Får ta det på egen kappe siden det ikke står noe sted at den blir seig, men obs til andre som ønsker dette.

Skal sørge for å lese alle kommentarene neste gang jeg baker noe nytt herifra 😅 Min ble også litt som en sjokoladekake, og siden det var brownies som var bestilt så ble det dessverre ikke så populært. Men lekse lært!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift