Bruschetta med pesto, cherrytomater og parmesan

25.10.2018

Annonse: Parmareggio

Hei,

Snart helg og lov til å kose seg litt ekstra!  Smile  

Jeg elsker italiensk mat, og noe jeg liker godt å servere som forrett er hjemmelaget bruschetta.

Bruschetta er stekt eller grillet brød, og kan varieres med litt ulike toppinger, men godt med hvitløk, ekte olivenolje og søte tomater hører som regel alltid med. Bruschetta er også supert egnet som kveldskos eller som tilbehør på bordet hvis man vil lage en italiensk buffet. 

 

 

Denne varianten av bruschetta har jeg laget med hjemmelaget pesto (Pesto trapanese), masse søte cherrytomater og ekte, italiensk parmesan; en 30-månederlagret Parmigiano Reggiano!

 

 

Pesto trapanese stammer fra byen Trapani på Sicilia og er fantastisk godt. Annen type hjemmelaget pesto kan såklart også brukes.

 

 

La deg forføre av smaken av gode råvarer og nyyyt! ♥ 

 

 

Til 4 porsjoner trenger du:
 

Ingredienser:

♥ 4 skiver loff eller landbrød (gjerne med oliven)
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 1 stor klase søte cherrytomater
♥ 200 g parmesan
♥ maldonsalt og kvernet pepper

Pesto Trapanese:
♥ 125 g parmesan (se tips)
♥ 100 g skåldede mandler
♥ 2 basilikumplanter (se tips)
♥ 2-3 fedd hvitløk
♥ 2 dl god olivenolje (se tips)
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 1 ts maldonsalt
♥ litt kvernet pepper

 

Fremgangsmåte:

Start med å gjøre klar pestoen. Den kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager: 

Riv parmesanosten. Ha de skåldede mandlene i en food processor og kjør til de blir finhakkede.  Ha den revne parmesanosten også i food processoren, og så basilikumblader (og -stilker). Press hvitløken med hvitløkspresse og ha i. Kjør dette sammen til en kornete masse. Tilsett olivenolje og kjør blandingen videre til alt blir most fint sammen.

Smak til med presset sitronsaft, maldonsalt og litt kvernet pepper.

 

 


Bruschetta:

Bruk 4 skiver godt brød. Jeg bruker dette fantastisk gode olivenbrødet, men annet brød kan også brukes. 

 

 

Legg brødskivene på en stekeplate og drypp over god olivenolje.

 

 

Sett stekeplaten midt i ovnen som er godt oppvarmet til 225°C og stek brødskivene i 5-10 minutter, til de har fått fin, gyllen farge og begynner å bli sprø i kantene.

 

 

Ta brødskivene ut av ovnen og smør på et godt lag pesto.

 

 

Legg på halve cherrytomater tett i tett. 

 

 

Dekk med et godt lag høvlet parmesanost.

 

 

Dryss over litt maldonsalt og kvernet pepper. 

Sett stekeplaten tilbake inn midt i ovnen og stek videre i 5-10 minutter til osten begynner å smelte.

Serveres straks! 

 

 

Dette er så utrolig godt! 

 

 

 

Tips:

♥ Jeg bruker parmesanen Parmigiano Reggiano både i pestoen og på toppen av bruschettaene.

 

 

Dette er en ekte italiensk parmesan som har vært lagret i 30 måneder og som virkelig løfter smaken! 

En stor favoritt i mitt hjem!

 

 

♥ Fersk basilikum fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. 1 plante tilsvarer en god neve. Jeg bruker både blader og stilkene som jeg river av planten. Det går fint å bruke 1 basilikumplante i stedet for 2, men da blir pestoen litt mindre grønn og får litt minde basilikumsmak. Basilikum kan byttes ut med persille eller andre grønne krydderurter, men jeg synes basilikum gir den beste pestoen. 

♥ Dette med kvalitet gjelder også for oljen. Jeg bruker extra virgin olivenolje, som gir fyldig smak og som også bidrar til grønnfargen på pestoen.

♥ Du bruker ikke hele porsjonen med pesto til de 4 brødskivene, men som sagt kan hjemmelaget pesto oppbevares i kjøleskapet i mange dager. Dekk til med plast for å hindre at hvitløkslukten sprer seg på andre matvarer. 

♥ Bruschetta bør serveres varme og nylagde! 

 

 

 ... delizioso...!  Yum

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 


Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen, som blant annet er importør av 30 måneders lagret Parmareggio Parmigiano Reggiano i Norge. 

 

Bruschetta med pesto, cherrytomater og parmesan

Ingredienser

♥ 4 skiver loff eller landbrød (gjerne med oliven)
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 1 stor klase søte cherrytomater
♥ 200 g parmesan
♥ maldonsalt og kvernet pepper

Pesto Trapanese:
♥ 125 g parmesan (se tips)
♥ 100 g skåldede mandler
♥ 2 basilikumplanter (se tips)
♥ 2-3 fedd hvitløk
♥ 2 dl god olivenolje (se tips)
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 1 ts maldonsalt
♥ litt kvernet pepper

Fremgangsmåte

Start med å gjøre klar pestoen. Den kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager: 

Riv parmesanosten. Ha de skåldede mandlene i en food processor og kjør til de blir finhakkede.  Ha den revne parmesanosten også i food processoren, og så basilikumblader (og -stilker). Press hvitløken med hvitløkspresse og ha i. Kjør dette sammen til en kornete masse. Tilsett olivenolje og kjør blandingen videre til alt blir most fint sammen.

Smak til med presset sitronsaft, maldonsalt og litt kvernet pepper.

Bruschetta:
Bruk 4 skiver godt brød. Jeg bruker dette fantastisk gode olivenbrødet, men annet brød kan også brukes. 

Legg brødskivene på en stekeplate og drypp over god olivenolje.

Sett stekeplaten midt i ovnen som er godt oppvarmet til 225°C og stek brødskivene i 5-10 minutter, til de har fått fin, gyllen farge og begynner å bli sprø i kantene.

Ta brødskivene ut av ovnen og smør på et godt lag pesto. Legg på halve cherrytomater tett i tett.  Dekk med et godt lag høvlet parmesanost. Dryss over litt maldonsalt og kvernet pepper. 

Sett stekeplaten tilbake inn midt i ovnen og stek videre i 5-10 minutter til osten begynner å smelte.

Serveres straks! 

25.10.2018
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet