Brutti ma buoni al cioccolato

Brutti ma buoni al cioccolato

25.07.2014


Sender dere en hilsen fra vakre Sicilia!

Jeg koser meg virkelig med de vakre omgivelsene og ikke minst de deilige, italienske kakene! Ved hvert restaurantbesøk må jeg bestille meg en ny type italiensk dessert, og jeg noterer flittig ned for meg selv hva jeg vil lage når jeg kommer hjem igjen til kjøkkenet mitt. Smile

En berømt italiensk kake er "Brutto ma buoni", som er lekre nøttekaker som jeg også tidligere har vist frem her på Det søte liv. Tittelen betyr "Stygge, men gode", og det er for så vidt riktig at disse kakene ikke er supervakre å se på...  Men gode er de! Så gode at jeg også måtte prøve meg på en ny variant av de samme kakene med litt sjokoladesmak i tillegg til nøttene. For øvrig er oppskriftene like og gir kjempegode, myke småkaker.

 

 

Supre å ha i kakeboksen!

 

 

Oppskriften gir ca. 40 kaker.

 

Ingredienser:

♥ 2,5 dl mandler
♥ 2,5 dl hasselnøtter
♥ 6 eggehviter
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss hvetemel
♥ 1-2 ss kakao
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene til hvitt skum. Tilsett sukkeret litt etter litt og pisk videre til tykk, blank marengs.

Rist nøttene på stekeplate midt i ovnen ved 175°C i ca. 10 minutter. Kjør dem deretter i food processor til de er finmalt.

Bland nøttene med kakao og hvetemelet, og vend dette forsiktig inn i marengsen sammen med vaniljeekstrakten. Ikke rør mer enn absolutt nødvendig for å få nøttemarengsen godt blandet.

Sett topper av marengsen på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp av to spiseskjeer.

Stek kakene midt i ovnen ved 160°C i 25–30 minutter.

Avkjøl kakene på platen før de forsiktig flyttes over på rist.

 

 

Tips:

♥ Det er viktig å ikke røre masse i marengsen etter at den er pisket stiv. Nøtteblandingen skal bare vendes i forsiktig. Dette fordi marengsen kan bli for tynn i konsistensen hvis det røres i den for mye, og da får du helt flate kaker.

♥ "Brutti ma buoni al cioccolato" oppbevares i tett boks, så de holder seg myke. Det beste er imidlertid å fryse dem, og de tiner raskt.

♥ Kakene er gode å servere som tilbehør til iskrem og bær eller annen dessert.

 

 

Nydelig nøttekaker med mild smak av sjokolade.

 

 

Her må man forsyne seg både to og tre ganger....   Wink   

 


♥ ♥ ♥ ♥

Brutti ma buoni al cioccolato

Ingredienser

♥ 2,5 dl mandler
♥ 2,5 dl hasselnøtter
♥ 6 eggehviter
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss hvetemel
♥ 1-2 ss kakao
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene til hvitt skum. Tilsett sukkeret litt etter litt og pisk videre til tykk, blank marengs.

Rist nøttene på stekeplate midt i ovnen ved 175°C i ca. 10 minutter. Kjør dem deretter i food processor til de er finmalt.

Bland nøttene med kakao og hvetemelet, og vend dette forsiktig inn i marengsen sammen med vaniljeekstrakten. Ikke rør mer enn absolutt nødvendig for å få nøttemarengsen godt blandet.

Sett topper av marengsen på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp av to spiseskjeer.

Stek kakene midt i ovnen ved 160°C i 25–30 minutter.

Avkjøl kakene på platen før de forsiktig flyttes over på rist.

Tips

♥ Det er viktig å ikke røre masse i marengsen etter at den er pisket stiv. Nøtteblandingen skal bare vendes i forsiktig. Dette fordi marengsen kan bli for tynn i konsistensen hvis det røres i den for mye, og da får du helt flate kaker.

♥ "Brutti ma buoni al cioccolato" oppbevares i tett boks, så de holder seg myke. Det beste er imidlertid å fryse dem, og de tiner raskt.

♥ Kakene er gode å servere som tilbehør til iskrem og bær eller annen dessert.

25.07.2014
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

4 kommentarer

De ser knallgode ut, som det meste du lager:))) Kan du en gang poste gode tips event. oppskrifter som vi kan bruke overskuddet av eggeplommer til??? Litt fantasiløs der....

Iskrem! :)

Takk begge to:) Ja, iskrem er supert å bruke eggeplommer på. Ellers kan du lage hjemmelaget vaniljekrem (se creme patissiere eller vaniljekrem her på Det søte liv). Eller du kan lage formkaken gullkake, eventuelt dekke den med epler for å lage eplekake. Du kan søke på eggeplommer i ingrediensfeltet, så du får du opp en del tips.

Om eg har eggeplommer til overs, pleier eg å lage noko min mor lagde når eg var liten.
Mannen min kaller det for guttekyss :)

2 eggeplommer
ca. 250 g melis
En liten klype salt
1 ts sitronsaft
1 ts vaniljesukker
1/2 ts hornsalt

Ha alt i en bolle, og bland til en relativt fast deig. Ta opp deig med ei te-skje, og form det som noe som ligner på ei klinkekule som du setter på brettet på bakepapir. Du kan gå ut fra at de vil firedoble i størrelse.
Stek kakene i ca. 12-15 minutt på 160 grader midt i ovnen.
Følg med på slutten, de skal ikke bli brune, bare lys gylden og luftige.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter