
Rullekake:
5 eggehviter
3 dl sukker
150 g hasselnøtter
60 g hvetemel
2 ss kakao
Pynt:
35 g mandelspon
Fyll:
3 dl kremfløte
1 ss melis
1 boks hermetiske aprikoser
Pisk eggehvitene stive. Ha i sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk til stiv marengs. Mal nøttene og bland med hvetemel og kakao. Rør dette inn i marengsen.
Fordel marengsdeigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Strø over mandelspon. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 15-20 min. Hvelv kaken på sukret kjøkkenhånkle, fjern bakepapiret og avkjøl med langpannen over.
Pisk kremfløten og melis til krem. Hakk godt avrente aprikoser og vend i kremen. Bre fyllet på kakebunnen og rull kaken forsiktig sammen fra langsiden. Renskjær kantene og sett kaken på et passende fat.
Mandelflarn kan byttes ut med 50 g Daimkuler (1/2 pk), hakket Daim eller 100 g finhakket kokesjokolade.
Pass på at kakebunnen er helt kald før du brer over kremfyllet, ellers vil kremen smelte.
Kaken smaker aller best samme dag!
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4342 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 1159
Brukere i dag: 11490
Brukere siste 7 dager: 137314
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar