Butterdeigsterter med chèvre og blåskimmelsost

Butterdeigsterter med chèvre og blåskimmelsost

20.07.2015


Ahh, dette er bare SÅ DIGG!

Og ikke minst enkelt! Man kjevler ut butterdeig littegrann, deler opp og dekker platene med gode oster og annet godt. Jeg har her brukt kombinasjonen blåskimmelsosten Saint Agur og ferske fiken (de firkantede butterdeigskakene).

 

 

Og Soignon Chevre og pæreskiver (de lange, smale butterdeigskakene).

 

 

Begge deler ringles over med flytende akasiehonning før steking.

 

 

Dryss gjerne også over noen pistasjnøtter eller valnøtter før steking. Etter 20 minutter har du varme, søte, fantastiske butterdeigskaker!

 

 

Smaker himmelsk godt!

 

Ingredienser:

♥ 5 butterdeigsplater

♥ 150 - 200 g Saint Agur
♥ 150 - 200 g Chevre
♥ 2 ferske fiken
♥ 1 pære
♥ 50 g valnøtter / pistasjnøtter
♥ flytende akasiehonning

 

Fremgangsmåte:

Legg butterdeigsplatene utover kjøkkenbordet og la dem tine i ca 15 minutter.

Kjevle butterdeigsplatene ut litt (se tips) og del opp i mindre terter. Vil du lage firkantede terter, kan du rett og slett dele hver butterdeigsplate på midten. De avlange tertene mine er laget ved å kjevle butterdeigsplatene lett og deretter dele butterdeigsplatene i smale striper på langs. Prikk tertene lett med en gaffel.

Legg platene på bakepapirdekkede stekeplater.

Legg på ost i skiver vekselsvis med fiken i skiver / pæreskiver.

Dryss over noen nøtter hvis du vil (men det går fint å sløyfe nøttene som jeg har gjort her), og ringle over flytende honning.

 

 

Stek butterdeigstertene ved 200°C - 220°C i 20-30 minutter. Tertene er ferdigstekte når de er sprø og gylne i fargen.

 

 

 

Tips:

♥ Ikke kjevle ut butterdeigsplatene for mye. Jo mindre du kjevler, jo sprøere og luftigere blir tertene. På den annen siden vil de blåse seg opp ganske mye hvis du ikke kjelver dem i det hele tatt.

♥ Du kan variere med ulike typer oster og tilbehør, men pass på at du bruker ost av god kvalitet!

 

 

♥ Stek butterdeigsplatene lenge nok til de at de blir helt gjennomstekte i midten.

♥ Butterdeigstertene smaker best helt nystekte og varme (men er godt på smak også når de er avkjølte).

 


Lekre, avlange butterdeigsterter med chevre og pæreskiver!  Yum 

 

 

Firkantede butterdeigsterter med Sait Agur og ferske fiken!  Yum 

 


 YUMMY!!!   Smile

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Butterdeigsterter med chèvre og blåskimmelsost

Ingredienser

♥ 5 butterdeigsplater

♥ 150 - 200 g Saint Agur
♥ 150 - 200 g Chevre
♥ 2 ferske fiken
♥ 1 pære
♥ 50 g valnøtter / pistasjnøtter
♥ flytende akasiehonning

Fremgangsmåte

Legg butterdeigsplatene utover kjøkkenbordet og la dem tine i ca 15 minutter.

Kjevle butterdeigsplatene ut litt (se tips) og del opp i mindre terter. Vil du lage firkantede terter, kan du rett og slett dele hver butterdeigsplate på midten. De avlange tertene mine er laget ved å kjevle butterdeigsplatene lett og deretter dele butterdeigsplatene i smale striper på langs. Prikk tertene lett med en gaffel.

Legg platene på bakepapirdekkede stekeplater.

Legg på ost i skiver vekselsvis med fiken i skiver / pæreskiver.

Dryss over noen nøtter og ringle over flytende honning.

Stek butterdeigstertene ved 200°C-220°C i 20-30 minutter. Tertene er ferdigstekte når de er sprø og gylne i fargen.

Tips

♥ Ikke kjevle ut butterdeigsplatene for mye. Jo mindre du kjevler, jo sprøere og luftigere blir tertene. På den annen siden vil de blåse seg opp ganske mye hvis du ikke kjelver dem i det hele tatt.

♥ Stek butterdeigsplatene lenge nok til de at de blir helt gjennomstekte i midten.

♥ Butterdeigstertene smaker best helt nystekte og varme (men er godt på smak også når de er avkjølte)

20.07.2015
Kakekategori: 

2 kommentarer

Lagde disse idag med blåskimmel og fersk fersken. SÅ godt!

Takk for supert tips, Victoria! Hyggelig å høre :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter