Café Stings sjokoladekake i langpanne

Hei,

Håper du har hatt en super påske! ♥

Ja visst er hverdagen tilbake, men det går jo an å bake en sjokoladekake for det... 😉 Det er bare å komme på noe å feire, og her på Det søte liv feirer jeg nå oppskrift nr. 5000! 😃

Café Stings sjokoladekake er definitivt en av de mest populære sjokoladekakene her på Det søte liv, og jeg har laget den i litt ulike varianter (se utvalget HER). Nå har jeg også testet ut en vri på oppskriften som passer til stor langpanne, og den skal du få av meg her. Som forventet ble kaken knallgod! 😍

 

 

Så neste gang du vil lage en deilig sjokoladekake i langpanne, som har en ekstra god sjokoladekrem, anbefaler jeg deg å lage denne! 

 

 

 

Oppskriften nedenfor passer altså til stor langpanne (ca. 30 x 40 cm). Halv porsjon passer til liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). 

 

 

Ingredienser:

Sjokoladekake:
♥ 250 g smør
♥ 2 dl vann
♥ 6 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 8 egg
♥ 500 g sukker
♥ 300 g hvetemel
♥ 5 ts bakepulver

Sjokoladekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 5 egg
♥ 400 g sukker
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 400 g smør
♥ 3 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ kakestrøssel

 

Fremgangsmåte: 

Sjokoladekake:

Smelt smøret i en kjele sammen med vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen.

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Rør inn sjokoladesmøret. Sikt mel og bakepulver og vend inn i deigen. 

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 35 - 40 minutter (sjekk at den er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i langpannen før du hvelver den ut og drar av bakepapiret. 

 

 


Sjokoladekrem:

Til sjokoladekremen has kremfløte, egg og sukker i en kjele.

 

 

Visp dette lett sammen, og gi blandingen et oppkok under omrøring.

 

 

La blandingen småkoke mens du visper for hånd, helt til du ser at den begynner å tykne.

 

 

Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade, smør og vaniljesukker.

 

 

La alt smelte og rør kremen glatt.

 

 

La kjelen med kremen stå et par timer i kjøleskapet og deretter i romtemperatur i noen timer (eller over natten) til den har tykk smørekonsistens (se tips).

Du kan eventuelt piske den opp litt med elektrisk mikser så den blir lysere og luftigere, men det er ikke nødvendig (jeg gjorde ikke det da jeg lagde kaken du ser på bildene i dette innlegget). 
 

Pynting:

Bre sjokoladekremen over kaken eller sprøyt kremen på kaken i rosetter som jeg har gjort her (jeg brukte sprøytetipp Wilton 1M). 

 

 

Renskjær kantene på kaken og del den opp i firkanter. 

 

 

 

 

Pynt hver kakebit med kakestrøssel hvis du vil fjonge dem opp litt ekstra. 

 

 

Denne sjokoladekaken i langpanne kan virkelig anbefales! 

 

 

Tips:

♥ Sjokoladekremen bør helst lages dagen i forveien. For å få riktig konsistens på sjokoladekremen er det viktig at egg- og sukker- og fløteblandingen småkoker til du ser at den begynner å tykne. Videre synes jeg resultatet blir best om kremen står en stund i kjøleskapet først, og deretter i romtemperatur over natten. Dekk over kjelen med plastfolie slik at det ikke danner seg skorpe oppå sjokoladekremen. Hvis du lar denne kremen stå i kjøleskapet over natten, vil den bli for fast til å kunne sprøytes ut. I så fall er det bare å la den stå noen timer i romtemperatur og så vil den mykne igjen. 

♥ Kaken holder seg god i et par dager, men pakk den inn i plast så den holder seg myk og saftig. Kaken er også kjempefin å fryse. 

 

 

Kjempegod sjokoladekake! 🤩

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Café Stings sjokoladekake i langpanne
Ingredienser

Sjokoladekake:
♥ 250 g smør
♥ 2 dl vann
♥ 6 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 8 egg
♥ 500 g sukker
♥ 300 g hvetemel
♥ 5 ts bakepulver

Sjokoladekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 5 egg
♥ 400 g sukker
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 400 g smør
♥ 3 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ kakestrøssel

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Smelt smøret i en kjele sammen med vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen.

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Rør inn sjokoladesmøret. Sikt mel og bakepulver og vend inn i deigen. 

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 35 - 40 minutter (sjekk at den er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i langpannen før du hvelver den ut og drar av bakepapiret. 

Sjokoladekrem:
Til sjokoladekremen has kremfløte, egg og sukker i en kjele. Visp dette lett sammen, og gi blandingen et oppkok under omrøring. La blandingen småkoke mens du visper for hånd, helt til du ser at den begynner å tykne.

Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade, smør og vaniljesukker. La alt smelte og rør kremen glatt.

La kjelen med kremen stå et par timer i kjøleskapet og deretter i romtemperatur i noen timer (eller over natten) til den har tykk smørekonsistens (se tips).

Du kan eventuelt piske den opp litt med elektrisk mikser så den blir lysere og luftigere, men det er ikke nødvendig (jeg gjorde ikke det da jeg lagde kaken du ser på bildene i dette innlegget). 

Pynting:
Bre sjokoladekremen over kaken eller sprøyt kremen på kaken i rosetter som jeg har gjort her (jeg brukte sprøytetipp Wilton 1M). 

Renskjær kantene på kaken og del den opp i firkanter. Pynt hver kakebit med kakestrøssel.

Tips

♥ Sjokoladekremen bør helst lages dagen i forveien. For å få riktig konsistens på sjokoladekremen er det viktig at egg- og sukker- og fløteblandingen småkoker til du ser at den begynner å tykne. Videre synes jeg resultatet blir best om kremen står en stund i kjøleskapet først, og deretter i romtemperatur over natten. Dekk over kjelen med plastfolie slik at det ikke danner seg skorpe oppå sjokoladekremen. Hvis du lar denne kremen stå i kjøleskapet over natten, vil den bli for fast til å kunne sprøytes ut. I så fall er det bare å la den stå noen timer i romtemperatur og så vil den mykne igjen. 

♥ Kaken holder seg god i et par dager, men pakk den inn i plast så den holder seg myk og saftig. Kaken er også kjempefin å fryse. 

3 kommentarer

I den runde utgaven av cafe sting,så skal eggehviten piskes for seg selv og vendes inn til slutt.Kan man gjøre det med denne også? Her står det at man skal piske eggedosis..?

Jeg har lyst til å lage en sjokoladekrem med chili...tror du jeg kan ha chilipulver i denne kremen for å gi den et ørlite kick?

Kan man bruke feks to mørke og en lys plate kokesjokolade for å lage en lysere sjokoladekrem? Kan det smake godt fortsatt? Den så litt mørk ut til barn.
Svar gjerne på denne, så jeg får svar på mail evt og😁

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift