Café Stings sjokoladekake med vaniljekrem

Hei,

Tidligere i høst ble min datter Cecilie konfirmert, og en av de ti kakene jeg lagde til selskapet var den populære Stingkaken, dog med en enkel, liten vri: Jeg fylte kaken med vaniljekrem i stedet for sjokoladekrem! Men sjokoladekremen utenpå kaken er den samme gode.

Dette ble supergodt og hele kaken forsvant i løpet av kvelden!

I innlegget nedenfor forklarer jeg deg også hvordan du lager blomster og sommerfugler i marsipan som jeg har pyntet kaken med.

 

 

Merk at det til denne kaken kan være lurt å starte kvelden i forveien med å lage klar både sjokoladekremen og marsipanpynten.

 

Ingredienser:

Sjokoladekake:
♥ 125 g smør
♥ 1 dl vann
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 4 egg
♥ 250 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 3 ts bakepulver

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)

Sjokoladekrem:
♥ 2 egg
♥ 1 dl kremfløte
♥ 140 g sukker
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 125 g smør
♥ 1 ts vaniljesukker

Pynteforslag:
♥ rosa og hvit marsipan (se tips)
♥ sukkerperler (se tips)
♥ spiselig lim (se tips)
♥ gullfarget kakestøv (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladekake:

Smelt smøret i en kjele sammen med vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen.

Skill eggene, ha eggeplommene i kjelen og pisk med elektrisk mikser. Bland så i sukker, mel og bakepulver.

Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum og vend dette i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 45 minutter (sjekk at den er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen før den tas ut og deles i 3 bunner (se tips).


Sjokoladekrem:

Til sjokoladekremen has kremfløte, egg og sukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok under omrøring, og småkok litt til du merker at blandingen tykner. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade, smør og vaniljesukker. La alt smelte og rør kremen glatt. Sett kjelen med kremen i kjøleskapet over natten (se tips).

Dagen etter vil sjokoladekremen ha blitt tykk i konsistensen. Du kan eventuelt piske den opp litt med elektrisk mikser så den blir lysere og luftigere, men det er ikke nødvendig


Marsipanpynt:

Jeg pyntet kaken med sommerfugler og blomster i marsipan. Disse er fine å lage klar dagen i forveien.

For å lage disse bruker jeg først en utstikker og deretter en "preger" ("impression mold" på engelsk) laget i silikon, for å få presset inn mønsteret i marsipanen.

Jeg festet en liten sukkerperle i midten av marsipanblomstene med litt spiselig lim.

Deretter penslet jeg gullfarget kakestøv over både marsipanblomstene og sommerfuglene.

Både marsipanblomstene og sommerfuglene kan gjerne stå og tørke i hullene i en eggekartong eller lignende (eller et plastikbrett med buede hull som fås kjøpt for dette formålet), slik at de får litt fasong og ikke blir helt flate.


Montering og pynting:

Fyll kaken med vaniljekrem i begge lag.

 

 

Smør sjokoladekremen over hele kaken.

Pynt med blomster og sommerfugler i marsipan (eller annen kakepynt).

Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

 

 

Så nydelig kaken blir med noen blomster og sommerfugler!

 

 

Deilig med vaniljekrem i fyllet!

Kaken blir litt mindre mektig og får nydelig smak!

 

 

Tips:

♥ Kaken er lettere å skjære i 3 tynne bunner dersom den er helt kald. Lag gjerne kaken kvelden i forveien, pakk den godt inn i plast og oppbevar i kjøleskapet over natten. Da vil kaken bli såpass kald og fast at den er mye lettere å dele.

♥ Du kan bruke ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem i fyllet. Bruker du hjemmelaget, er det viktig at vaniljekremen er helt avkjølt og tykk for du bruker den i kaken.

♥ Kaken kan fryses, også med fyll, sjokoladekrem og pynt.

Dette innlegget er ikke sponset, men jeg tenker at det kan være nyttig for dere å vite hvor jeg har kjøpt kakepynteutstyret jeg har brukt:

♥ Som pynt har jeg brukt hvit og lyserosa marsipan. Fondant kan også brukes. Jeg liker best smaken på marsipan og bruker alltid det hvis det finnes i den fargen jeg ønsker å ha. Du finner farget marsipan i mange varianter i nettbutikken til slikkepott.no, se her. Rosa og hvit marsipan finnes også hos cacas.no og i andre butikker som selger kakepynteutstyr.

♥ For å lage blomster og sommerfugler brukte jeg utstikkere og tilhørende "preger" (på engelsk "impression molds") som jeg har kjøpt hos Cacas, se link her og her. Finnes i mange ulike fasonger og mønstre hos cacas.no og slikkepott.no. Der finner du også spiselig lim, se her. Sukkerperler finner du hos så å si alle butikker som selger kakepynteutstyr.

♥ Jeg bruker gjerne gullfarget kakestøv av merket Mill & Mortar (fås kjøpt i noen matbutikker og i nettbutikken til Oluf Lorentzen, se her). Dette kakestøvet påføres med tørr pensel. Det finnes også en kjempefin gullfarget skimmerspray fra Dr Oetker som selges i flere matbutikker.

♥ Husk å legge marsipanpynten på kaken mens sjokoladekremen fortsatt er bløt slik at den fester seg godt til kaken.

 

 

Da håper jeg at du ble litt fristet i dag også...  Smile

 

 

God helg!

  Heart 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

 

Café Stings sjokoladekake med vaniljekrem
Ingredienser

Sjokoladekake:
♥ 125 g smør
♥ 1 dl vann
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 4 egg
♥ 250 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 3 ts bakepulver

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)

Sjokoladekrem:
♥ 2 egg
♥ 1 dl kremfløte
♥ 140 g sukker
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 125 g smør
♥ 1 ts vaniljesukker

Pynteforslag:
♥ rosa og hvit marsipan (se tips)
♥ sukkerperler (se tips)
♥ spiselig lim (se tips)
♥ gullfarget kakestøv (se tips)

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Smelt smøret i en kjele sammen med vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen.

Skill eggene, ha eggeplommene i kjelen og pisk med elektrisk mikser. Bland så i sukker, mel og bakepulver.

Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum og vend dette i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 45 minutter (sjekk at den er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen før den tas ut og deles i 3 bunner (se tips).

Sjokoladekrem:
Til sjokoladekremen has kremfløte, egg og sukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok under omrøring, og småkok litt til du merker at blandingen tykner. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade, smør og vaniljesukker. La alt smelte og rør kremen glatt. Sett kjelen med kremen i kjøleskapet over natten (se tips).

Dagen etter vil sjokoladekremen ha blitt tykk i konsistensen. Du kan eventuelt piske den opp litt med elektrisk mikser så den blir lysere og luftigere, men det er ikke nødvendig

Marsipanpynt:
Jeg pyntet kaken med sommerfugler og blomster i marsipan. Disse er fine å lage klar dagen i forveien.

For å lage disse bruker jeg først en utstikker og deretter en "preger" ("impression mold" på engelsk) laget i silikon, for å få presset inn mønsteret i marsipanen.

Jeg festet en liten sukkerperle i midten av marsipanblomstene med litt spiselig lim.

Deretter penslet jeg gullfarget kakestøv over både marsipanblomstene og sommerfuglene.

Både marsipanblomstene og sommerfuglene kan gjerne stå og tørke i hullene i en eggekartong eller lignende (eller et plastikbrett med buede hull som fås kjøpt for dette formålet), slik at de får litt fasong og ikke blir helt flate.

Montering og pynting:
Fyll kaken med vaniljekrem i begge lag.

Smør sjokoladekremen over hele kaken.

Pynt med blomster og sommerfugler i marsipan (eller annen kakepynt).

Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

Tips

♥ Kaken er lettere å skjære i 3 tynne bunner dersom den er helt kald. Lag gjerne kaken kvelden i forveien, pakk den godt inn i plast og oppbevar i kjøleskapet over natten. Da vil kaken bli såpass kald og fast at den er mye lettere å dele.

♥ Du kan bruke ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem i fyllet. Bruker du hjemmelaget, er det viktig at vaniljekremen er helt avkjølt og tykk for du bruker den i kaken.

♥ Kaken kan fryses, også med fyll, sjokoladekrem og pynt.

Dette innlegget er ikke sponset, men jeg tenker at det kan være nyttig for dere å vite hvor jeg har kjøpt kakepynteutstyret jeg har brukt:

♥ Som pynt har jeg brukt hvit og lyserosa marsipan. Fondant kan også brukes. Jeg liker best smaken på marsipan og bruker alltid det hvis det finnes i den fargen jeg ønsker å ha. Du finner farget marsipan i mange varianter i nettbutikken til slikkepott.no. Rosa og hvit marsipan finnes også hos cacas.no og i andre butikker som selger kakepynteutstyr.

♥ For å lage blomster og sommerfugler brukte jeg utstikkere og tilhørende "preger" (på engelsk "impression molds") som jeg har kjøpt hos Cacas. Finnes i mange ulike fasonger og mønstre hos cacas.no og slikkepott.no. Der finner du også spiselig lim. Sukkerperler finner du hos så å si alle butikker som selger kakepynteutstyr.

♥ Jeg bruker gjerne gullfarget kakestøv av merket Mill & Mortar (fås kjøpt i noen matbutikker og i nettbutikken til Oluf Lorentzen). Dette kakestøvet påføres med tørr pensel. Det finnes også en kjempefin gullfarget skimmerspray fra Dr Oetker som selges i flere matbutikker.

♥ Husk å legge marsipanpynten på kaken mens sjokoladekremen fortsatt er bløt slik at den fester seg godt til kaken.

27 kommentarer

Hei
Jeg bare lurer på hvor mange pakke av vaniljekrem du brukte til denne kaken?
Nahrin

Som svar på av Nahrin (ikke bekreftet)

Hei, 5 dl vaniljekrem tilsvarer 1 pakke ferdigkjøpt (Piano vaniljekrem).

Hei.
Gi eggen, fløte og sukker et oppkok? Uten at d koagulerer?

Hjelp skal ha den imorgen.

Som svar på av Maritha (ikke bekreftet)

Hei!

Jeg lagde den nettopp. Rørte hele tiden mens kremen kokte opp, men fikk likevel noen koagulerte biter. Jeg siler kremen over i en bolle før avkjøling, så tenker jeg det ordner saken. :)

Som svar på av Katrine (ikke bekreftet)

Når man lager sjokoladekremen, er det riktig beskrevet i oppskriften. Men lurt å ikke bruke for høy varme på platen og viktig å vispe hele tiden, så skjer det ingen koagulering.
Lurt å presse kremen gjennom en sil som du beskriver, dersom likevel oppstår klumper i kremen. :-)

Som svar på av Maritha (ikke bekreftet)

Husket du å ha i vatn også når du kokte opp? Jeg hadde i smør og vatn først, så kakao og vaniljesukkeret. Når det var kokt opp, tok jeg av kjelen og hadde i eggene som eg vispet inn. Deretter over i mel, sukker blandingen. Pisket det godt sammen. Så vendte jeg inn eggehviten. Fluffy og fin kakerøre.

Hei Superbaker, det du beskriver er kakerøren, mens Maritha lurte på sjokoladekremen. Uansett bra å høre at du synes kakerøren ble bra! :-)

Kremen ble mer hard en luftig og kremaktig. Er det sånn den skal bli etter å ha stått i kjøleskapet over natten?

Jeg har selv opplevd dette 2 ganger. Men så fikk jeg råd fra min mor om å koke egg/fløte/sukker lenger enn oppkok. Kok til du merker at det blir tykkere. Dette funket bra når jeg i går laget kaken for 3 gang

Ja, det er et viktig poeng. Kremen pleier å tykne når den når kokepunktet, men noen ganger kan den trenge å koke i et par minutter til.

Ble bra dette. Om kremen blir hard, (som den blir i kjøleskap), må du piske den godt etter kjøling, så blir den lysere og luftig og lettere å smøre på.

He-he, ja riktig at det er søtt på søtt på søtt siden både kake, vaniljekrem og sjokoladekrem er søt, men det får bli en smakssak hvor søt kake man ønsker. Det går fint å redusere litt på sukkermengden i kake og sjokoladekrem.

Nå har jeg prøvd å lage denne 2 ganger, men begge gangene blir sjokoladekremen veldig flytende! (jada, har stått i kjøleskapet over natta)... Hva kan jeg gjøre med det?

Hei Ester, ser av kommentaren din ovenfor at du fant ut av det på 3. forsøk. Lurt å koke sjokoladekremen så den tykner, som du beskriver. Jeg skal presisere det i oppskriften.

Har prøvd ut mange sjokoladekaker, men denne må være den beste jeg har smakt!

Hei
Kaken min falt sammen på midten, hva kan ha skjedd? Åpnet ikke døren før steketiden var over.

Har prøvd denne oppskdriften to ganger, men kaken min blir utrolig flat, haha.... Kremen er veldig god da :) hadde litt kaffepulver i og det ble en favoritt blandt min far og gjester selv om kaken ble flat.

Hei er det stivpisk på egghvitene? Har bakt to ganger. Første var bunnen veldig myke andre gang litt tørre.

Beste sjokoladekaken jeg har smakt.Sjokoladekremen er helt nydelig.Bakte den i går og fulgt oppskriften.Den ble perfekt.Brukte Piano vaniljekrem. Takk.🌸

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift