Café Stings sjokoladekake med vaniljekrem

Café Stings sjokoladekake med vaniljekrem

08.11.2019

Hei,

Tidligere i høst ble min datter Cecilie konfirmert, og en av de ti kakene jeg lagde til selskapet var den populære Stingkaken, dog med en enkel, liten vri: Jeg fylte kaken med vaniljekrem i stedet for sjokoladekrem! Men sjokoladekremen utenpå kaken er den samme gode.

Dette ble supergodt og hele kaken forsvant i løpet av kvelden!

I innlegget nedenfor forklarer jeg deg også hvordan du lager blomster og sommerfugler i marsipan som jeg har pyntet kaken med.

 

 

Merk at det til denne kaken kan være lurt å starte kvelden i forveien med å lage klar både sjokoladekremen og marsipanpynten.

 

Ingredienser:

Sjokoladekake:
♥ 125 g smør
♥ 1 dl vann
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 4 egg
♥ 250 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 3 ts bakepulver

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)

Sjokoladekrem:
♥ 2 egg
♥ 1 dl kremfløte
♥ 140 g sukker
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 125 g smør
♥ 1 ts vaniljesukker

Pynteforslag:
♥ rosa og hvit marsipan (se tips)
♥ sukkerperler (se tips)
♥ spiselig lim (se tips)
♥ gullfarget kakestøv (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladekake:

Smelt smøret i en kjele sammen med vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen.

Skill eggene, ha eggeplommene i kjelen og pisk med elektrisk mikser. Bland så i sukker, mel og bakepulver.

Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum og vend dette i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 45 minutter (sjekk at den er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen før den tas ut og deles i 3 bunner (se tips).


Sjokoladekrem:

Til sjokoladekremen has kremfløte, egg og sukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok under omrøring. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade, smør og vaniljesukker. La alt smelte og rør kremen glatt. Sett kjelen med kremen i kjøleskapet over natten (se tips).

Dagen etter vil sjokoladekremen ha blitt tykk i konsistensen. Du kan eventuelt piske den opp litt med elektrisk mikser så den blir lysere og luftigere, men det er ikke nødvendig


Marsipanpynt:

Jeg pyntet kaken med sommerfugler og blomster i marsipan. Disse er fine å lage klar dagen i forveien.

For å lage disse bruker jeg først en utstikker og deretter en "preger" ("impression mold" på engelsk) laget i silikon, for å få presset inn mønsteret i marsipanen.

Jeg festet en liten sukkerperle i midten av marsipanblomstene med litt spiselig lim.

Deretter penslet jeg gullfarget kakestøv over både marsipanblomstene og sommerfuglene.

Både marsipanblomstene og sommerfuglene kan gjerne stå og tørke i hullene i en eggekartong eller lignende (eller et plastikbrett med buede hull som fås kjøpt for dette formålet), slik at de får litt fasong og ikke blir helt flate.


Montering og pynting:

Fyll kaken med vaniljekrem i begge lag.

Smør sjokoladekremen over hele kaken.

Pynt med blomster og sommerfugler i marsipan (eller annen kakepynt).

Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

 

 

Så nydelig kaken blir med noen blomster og sommerfugler!

 

 

Deilig med vaniljekrem i fyllet!

Kaken blir litt mindre mektig og får nydelig smak!

 

 

Tips:

♥ Kaken er lettere å skjære i 3 tynne bunner dersom den er helt kald. Lag gjerne kaken kvelden i forveien, pakk den godt inn i plast og oppbevar i kjøleskapet over natten. Da vil kaken bli såpass kald og fast at den er mye lettere å dele.

♥ Du kan bruke ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem i fyllet. Bruker du hjemmelaget, er det viktig at vaniljekremen er helt avkjølt og tykk for du bruker den i kaken.

♥ Kaken kan fryses, også med fyll, sjokoladekrem og pynt.

Dette innlegget er ikke sponset, men jeg tenker at det kan være nyttig for dere å vite hvor jeg har kjøpt kakepynteutstyret jeg har brukt:

♥ Som pynt har jeg brukt hvit og lyserosa marsipan. Fondant kan også brukes. Jeg liker best smaken på marsipan og bruker alltid det hvis det finnes i den fargen jeg ønsker å ha. Du finner farget marsipan i mange varianter i nettbutikken til slikkepott.no, se her. Rosa og hvit marsipan finnes også hos cacas.no og i andre butikker som selger kakepynteutstyr.

♥ For å lage blomster og sommerfugler brukte jeg utstikkere og tilhørende "preger" (på engelsk "impression molds") som jeg har kjøpt hos Cacas, se link her og her. Finnes i mange ulike fasonger og mønstre hos cacas.no og slikkepott.no. Der finner du også spiselig lim, se her. Sukkerperler finner du hos så å si alle butikker som selger kakepynteutstyr.

♥ Jeg bruker gjerne gullfarget kakestøv av merket Mill & Mortar (fås kjøpt i noen matbutikker og i nettbutikken til Oluf Lorentzen, se her). Dette kakestøvet påføres med tørr pensel. Det finnes også en kjempefin gullfarget skimmerspray fra Dr Oetker som selges i flere matbutikker.

♥ Husk å legge marsipanpynten på kaken mens sjokoladekremen fortsatt er bløt slik at den fester seg godt til kaken.

 

 

Da håper jeg at du ble litt fristet i dag også...  Smile

 

 

God helg!

  Heart 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

 

Café Stings sjokoladekake med vaniljekrem

Ingredienser

Sjokoladekake:
♥ 125 g smør
♥ 1 dl vann
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 4 egg
♥ 250 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 3 ts bakepulver

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)

Sjokoladekrem:
♥ 2 egg
♥ 1 dl kremfløte
♥ 140 g sukker
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 125 g smør
♥ 1 ts vaniljesukker

Pynteforslag:
♥ rosa og hvit marsipan (se tips)
♥ sukkerperler (se tips)
♥ spiselig lim (se tips)
♥ gullfarget kakestøv (se tips)

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Smelt smøret i en kjele sammen med vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen.

Skill eggene, ha eggeplommene i kjelen og pisk med elektrisk mikser. Bland så i sukker, mel og bakepulver.

Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum og vend dette i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 45 minutter (sjekk at den er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen før den tas ut og deles i 3 bunner (se tips).

Sjokoladekrem:
Til sjokoladekremen has kremfløte, egg og sukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok under omrøring. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade, smør og vaniljesukker. La alt smelte og rør kremen glatt. Sett kjelen med kremen i kjøleskapet over natten (se tips).

Dagen etter vil sjokoladekremen ha blitt tykk i konsistensen. Du kan eventuelt piske den opp litt med elektrisk mikser så den blir lysere og luftigere, men det er ikke nødvendig

Marsipanpynt:
Jeg pyntet kaken med sommerfugler og blomster i marsipan. Disse er fine å lage klar dagen i forveien.

For å lage disse bruker jeg først en utstikker og deretter en "preger" ("impression mold" på engelsk) laget i silikon, for å få presset inn mønsteret i marsipanen.

Jeg festet en liten sukkerperle i midten av marsipanblomstene med litt spiselig lim.

Deretter penslet jeg gullfarget kakestøv over både marsipanblomstene og sommerfuglene.

Både marsipanblomstene og sommerfuglene kan gjerne stå og tørke i hullene i en eggekartong eller lignende (eller et plastikbrett med buede hull som fås kjøpt for dette formålet), slik at de får litt fasong og ikke blir helt flate.

Montering og pynting:
Fyll kaken med vaniljekrem i begge lag.

Smør sjokoladekremen over hele kaken.

Pynt med blomster og sommerfugler i marsipan (eller annen kakepynt).

Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

Tips

♥ Kaken er lettere å skjære i 3 tynne bunner dersom den er helt kald. Lag gjerne kaken kvelden i forveien, pakk den godt inn i plast og oppbevar i kjøleskapet over natten. Da vil kaken bli såpass kald og fast at den er mye lettere å dele.

♥ Du kan bruke ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem i fyllet. Bruker du hjemmelaget, er det viktig at vaniljekremen er helt avkjølt og tykk for du bruker den i kaken.

♥ Kaken kan fryses, også med fyll, sjokoladekrem og pynt.

Dette innlegget er ikke sponset, men jeg tenker at det kan være nyttig for dere å vite hvor jeg har kjøpt kakepynteutstyret jeg har brukt:

♥ Som pynt har jeg brukt hvit og lyserosa marsipan. Fondant kan også brukes. Jeg liker best smaken på marsipan og bruker alltid det hvis det finnes i den fargen jeg ønsker å ha. Du finner farget marsipan i mange varianter i nettbutikken til slikkepott.no. Rosa og hvit marsipan finnes også hos cacas.no og i andre butikker som selger kakepynteutstyr.

♥ For å lage blomster og sommerfugler brukte jeg utstikkere og tilhørende "preger" (på engelsk "impression molds") som jeg har kjøpt hos Cacas. Finnes i mange ulike fasonger og mønstre hos cacas.no og slikkepott.no. Der finner du også spiselig lim. Sukkerperler finner du hos så å si alle butikker som selger kakepynteutstyr.

♥ Jeg bruker gjerne gullfarget kakestøv av merket Mill & Mortar (fås kjøpt i noen matbutikker og i nettbutikken til Oluf Lorentzen). Dette kakestøvet påføres med tørr pensel. Det finnes også en kjempefin gullfarget skimmerspray fra Dr Oetker som selges i flere matbutikker.

♥ Husk å legge marsipanpynten på kaken mens sjokoladekremen fortsatt er bløt slik at den fester seg godt til kaken.

08.11.2019
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

4 kommentarer

Hei
Jeg bare lurer på hvor mange pakke av vaniljekrem du brukte til denne kaken?
Nahrin

Tenker nok at det holder med 1 pakke

Hei.
Gi eggen, fløte og sukker et oppkok? Uten at d koagulerer?

Hjelp skal ha den imorgen.

Hei!

Jeg lagde den nettopp. Rørte hele tiden mens kremen kokte opp, men fikk likevel noen koagulerte biter. Jeg siler kremen over i en bolle før avkjøling, så tenker jeg det ordner saken. :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter