Caramelita Cupcakes

 

Hei søte dere! 

På tide med noen cupcakes her på Det søte liv!

Disse nydelige cupcakesene har jeg oppkalt etter Mövenpicks kjempegode karamelliskrem som heter Caramelita.

Jeg har brukt en hel boks av denne iskremen i deigen, som gir myke muffins med dødsdigg karamellsmak!!

 

 

Pynten er luftig, pisket krem som er smaksatt med vanilje.

 

Karamell og vanilje er herlig sammen!

 

 

Daimstrøssel på toppen gir perfekt finish, men cupcakesene er også gode med bare krem på!

 

Oppskriften gir 30 stk.

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 3 store egg
♥ 2 ts bakepulver
♥ 500 g Caramelita iskrem (1 boks)
♥ 5 dl hvetemel

Pynt:
♥ 6 dl kremfløte
♥ vaniljeekstrakt/vaniljesukker
♥ Daimstrøssel

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk videre til en luftig smørkrem. Pisk inn bakepulveret. Visp så inn myk iskrem (se tips) og til slutt hvetemelet.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 3/4 fulle.  Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca 15-20 min, til de er gyldne på overflaten og gjennomstekte.

 

La de avkjøles helt i romtemperatur (Dette er viktig! Se tips).

 

Før servering piskes kremfløten til krem. Smak til med ekte vaniljeekstrakt for best vaniljesmak, eller bruk vaniljesukker.

 

Sprøyt kremtopper på hver muffins og pynt eventuelt med daimstrøssel.

 

 

 

Tips:

♥  Jeg lot iskremen stå på kjøkkenbenken til den var helt myk og dermed lett å blande inn i deigen, men uten at den var smeltet. Hvis du lar isen stå til den er helt smeltet, gjør det ikke noe det heller. Deigen vil bli litt tynnere i konsistensen når du fyller den i formene, men de stekte muffinsene blir de samme.

♥  Det er veldig viktig at muffinsene er HELT avkjølte før du pynter dem med pisket krem, ellers vil kremen smelte og falle av muffinsene.

♥  Som alltid smaker pisket krem best samme dag når den er helt fersk. Disse cupcakesene blir derfor ikke like gode dagen etter at de er pyntet. Muffins uten krem på kan imidlertid oppbevares godt innpakket i plast i et par dager eller fryses.

♥  Cupcakesene er gode både med og uten daimstrøssel. Jeg hadde strøssel på halvparten av muffinsene for å variere littsmiley

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Caramelita Cupcakes
Ingredienser

150 g smør
250 g sukker
3 store egg
2 ts bakepulver
500 g Caramelita iskrem (1 boks)
5 dl hvetemel

Pynt:
6 dl kremfløte
vaniljeekstrakt/vaniljesukker
Daimstrøssel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk videre til en luftig smørkrem. Pisk inn bakepulveret. Visp så inn myk iskrem (se tips) og til slutt hvetemelet.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 3/4 full. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca 15-20 min, til de er gyldne på overflaten og gjennomstekte. La de avkjøles helt i romtemperatur (se tips).

Før servering piskes kremfløten til krem. Smak til med ekte vaniljeekstrakt for best vaniljesmak, eller bruk vaniljesukker. Sprøyt kremtopper på hver muffins og pynt eventuelt med daimstrøssel.

Tips

Jeg lot iskremen stå på kjøkkenbenken til den var helt myk og dermed lett å blande inn i deigen, men uten at den var smeltet. Hvis du lar isen stå til den er helt smeltet, gjør det ikke noe det heller. Deigen vil bli litt tynnere i konsistensen når du fyller den i formene, men de stekte muffinsene blir de samme.

Det er veldig viktig at muffinsene er HELT avkjølte før du pynter dem med pisket krem, ellers vil kremen smelte og falle av muffinsene.

Som alltid smaker pisket krem best samme dag når den er helt fersk. Disse cupcakesene blir derfor ikke like gode dagen etter at de er pyntet. Muffins uten krem på kan imidlertid oppbevares godt innpakket i plast i et par dager eller fryses.

Cupcakesene er gode både med og uten daimstrøssel. Jeg hadde strøssel på halvparten av muffinsene for å variere litt:)

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei! Jeg lurte på om det går greit å ha deigen i kjøleskapet over natten? Vil det ødelegge smaker eller noe pga. iskremen? Tenker å prøve ut denne oppskriften i dag :)

Hei!
Skal egentlig lage disse muffinsene i dag, men finner ikke Mövenpick-is med denne smaken. Har du erfaring med karamellis fra andre merker? Vurderer å prøve Ben & Jerry's "Fairway to Heaven" som er saltet karamellis med karamellbiter. Har ikke smakt Mövenpick-isen selv, så vet ikke hvordan den er i smaken i forhold til andre...?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift