Chicken Marsala (Kylling i marsalasaus)

Chicken Marsala ("Pollo al Marsala") er en amerikansk-italiensk rett, som opprinnelig kommer fra Sicilia, men som etter hvert også har blitt veldig populær i USA. Marsala er en by på vestkysten av Sicilia, som også er stedet der Marsalavinen stammer fra.

Marsala er en sterkvin, som er nydelig til ost og i desserter (f eks i Zabaglione eller Tiramisù), men som også er mye brukt i matlaging. En klassisk Marsalasaus lages med hvitløk, sjalottløk, sopp, smør, urter, Marsala og fløte. 😍

Her er det stekte kyllingfileter som blandes i denne deilige, aromatiske sausen. 

 

 

Chicken Marsala kan serveres sammen med ris, potetmos, spagetti eller superdigg Garlic Butter Pasta (Pasta med hvitløkssmør og parmesan).

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 


Ingredienser: 

♥ 750 g kyllingfilet
♥ kvernet salt og pepper
♥ 0,5 dl hvetemel
♥ 3 ss smør
♥ 2 ss olivenolje
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 stor sjalottløk (eller 2 mindre)
♥ 200 g aromasopp eller sjampinjong
♥ 2 dl kyllingkraft 
♥ 2 dl Marsalavin
♥ 2 dl kremfløte
♥ 3 ss hakket frisk timian
♥ 3 ss hakket bladpersille

 

Fremgangsmåte: 

Bruk en skarp kniv til å skjære kyllingfiletene horisontalt på midten slik at de blir flatere.

 

 

Krydre med kvernet salt og pepper på begge sider. 

 

 

Ha hvetemel på en tallerken og vend kyllingfiletene i hvetemelet så de blir godt dekket på begge sider.

 

 

 

Rist vekk overflødig mel.

Gjør alle kyllingfiletene klare før du starter stekingen. 

 

 

Finn frem en stor stekepanne med høye kanter. Ha 1 ss smør og 1 ss olje i pannen og stek halvparten av kyllingfiletene så de blir gylne og får god stekeskorpe på begge sider (ca. 8 minutter til sammen).

 

 

 

Ta ut de stekte kyllingfiletene, tilsett en ny runde med 1 ss smør og 1 ss olje i pannen, og gjenta med resten av kyllingfiletene.

Legg kyllingfiletene til side mens du tilbereder sausen (ikke vask stekepannen, men behold fettet fra stekingen av kyllingfiletene). 

 

 

Ha fint hakket hvitløk og sjalottløk i pannen sammen med en ny ss smør. Skjær soppen i tykke skiver og ha i pannen.

 

 

La dette steke i 3 - 4 minutter.

 

 

Rør inn  kyllingkraft og marsalavin og deretter fløten.

 

 

Tilsett fint hakket timian. 

 

 

La dette småkoke i et par minutter. 

Legg de stekte kyllingfiletene i pannen og la det hele småkoke i ca 5 minutter til.

Dryss over fint hakket bladpersille rett før servering. 

 

 

 

Deilig kylling med marsalasaus! 

 

 

Ikke rart at Chicken Marsala har blitt en så populær rett! 

 

 

Tips: 

♥ Marsalavin er en italiensk sterkvin som kjøpes på polet. Alkoholen fordunster ved kokingen av sausen, så det er trygt å servere denne retten også til barn. 

 

 

♥ Tilpass tykkelsen på sausen. Hvis du synes den er for tynn, er det bare å la retten småkoke i noen minutter ekstra uten lokk. Dersom du synes at sausen har blitt for tykk (og merk at den kommer til å tykne dersom du venter med å servere retten og så vil varme den opp igjen), kan du spe den med litt ekstra vann, kraft, fløte - eller Marsala. 😊

♥ Tilbehøret kan varieres, men det er alltid populært med kokte poteter eller hjemmelaget potetmos, ris eller pasta. Jeg brukte her Garlic Butter Pasta - som er godt til det meste! 😍

 

 

 

God middag! 😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Chicken Marsala (Kylling i marsalasaus)
Ingredienser

♥ 750 g kyllingfilet
♥ kvernet salt og pepper
♥ 0,5 dl hvetemel
♥ 3 ss smør
♥ 2 ss olivenolje
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 stor sjalottløk (eller 2 mindre)
♥ 200 g aromasopp eller sjampinjong
♥ 2 dl kyllingkraft 
♥ 2 dl Marsalavin
♥ 2 dl kremfløte
♥ 3 ss hakket frisk timian
♥ 3 ss hakket bladpersille

Fremgangsmåte

Bruk en skarp kniv til å skjære kyllingfiletene horisontalt på midten slik at de blir flatere. Krydre med kvernet salt og pepper på begge sider. 

Ha hvetemel på en tallerken og vend kyllingfiletene i hvetemelet så de blir godt dekket på begge sider. Rist vekk overflødig mel. Gjør alle kyllingfiletene klare før du starter stekingen. 

Finn frem en stor stekepanne med høye kanter. Ha 1 ss smør og 1 ss olje i pannen og stek halvparten av kyllingfiletene så de blir gylne og får god stekeskorpe på begge sider (ca. 8 minutter til sammen). Ta ut de stekte kyllingfiletene, tilsett en ny runde med 1 ss smør og 1 ss olje i pannen, og gjenta med resten av kyllingfiletene. Legg kyllingfiletene til side mens du tilbereder sausen (ikke vask stekepannen, men behold fettet fra stekingen av kyllingfiletene).  

Ha fint hakket hvitløk og sjalottløk i pannen sammen med en ny ss smør. Skjær soppen i tykke skiver og ha i pannen. La dette steke i 3 - 4 minutter. Rør inn  kyllingkraft og marsalavin og deretter fløten. Tilsett fint hakket timian. La dette småkoke i et par minutter. 

Legg de stekte kyllingfiletene i pannen og la det hele småkoke i ca 5 minutter til.

Dryss over fint hakket bladpersille rett før servering. 

Tips

♥ Marsalavin er en italiensk sterkvin som kjøpes på polet. Alkoholen fordunster ved kokingen av sausen, så det er trygt å servere denne retten også til barn.  

♥ Tilpass tykkelsen på sausen. Hvis du synes den er for tynn, er det bare å la retten småkoke i noen minutter ekstra uten lokk. Dersom du synes at sausen har blitt for tykk (og merk at den kommer til å tykne dersom du venter med å servere retten og så vil varme den opp igjen), kan du spe den med litt ekstra vann, kraft, fløte - eller Marsala. 😊

♥ Tilbehøret kan varieres, men det er alltid populært med kokte poteter eller hjemmelaget potetmos, ris eller pasta. Jeg brukte her Garlic Butter Pasta - som er godt til det meste! 😍

Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift