Chocolate Butter Cake

Chocolate Butter Cake

01.05.2011
Chocolate Butter Cake

Ingredienser

250 g smør
200 g sukker
4 store egg
4 ss melk
1 ts vaniljeessens
1 ts bakepulver
200 g hvetemel
- -
100 g kokesjokolade
1 ss hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i melk og vaniljeessens (se tips). Sikt mel og bakepulver og rør i til slutt til du får en jevn og klumpfri deig. Hakk kokesjokoladen fint (se tips) og blant med 1 ss mel (dette forhindrer at sjokoladebitene synker til bunns i kaken under stekingen). Vend sjokoladen deretter inn i deigen.

Ha deigen i smurt brødform (se tips). Stek midt i ovnen ved 175°C i ca 40-50 min, til kaken er gjennomstekt.

Tips

Vær oppmerksom på at deigen vil kunne skille seg når du tilsetter melk i smørkremen. Ikke fortvil! Dette retter seg opp igjen når du rører i melet.

Oppskriften passer til en brødform som rommer 2 liter. Formen skal være ca 3/4 full. Som du ser på bildet, brukte jeg her i stedet to mindre former. Disse er laget av papp-papir og kjøpt i nettbutikken til www.strosselannat.se. Merket heter "Elenor Black, Cake Mould" fra Vestli House og størrelsen er 18 cm x 9,5 cm (og 6 cm høye). Selges i pakninger på 3 stk. Et tips om du bruker slike papirformer, er å sette dem i brødformer som rommer 1 liter under stekingen. Selv om pappen virker nokså sterk, holder kakene fasongen likevel mye bedre om du setter dem i brødformer.

Oppbevar kaken i romtemperatur, godt innpakket i plast så den holder seg myk. Kaken er fin å fryse.

Gå inn på www.detsoteliv.blogg.no om du vil se stort bilde av denne kaken.

01.05.2011
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter