Chocolate Chip Cookies

Chocolate Chip Cookies
Ingredienser

225 g smør
150 g sukker
150 g brunt sukker
2 store egg
1 ts vaniljeessens
1 ts natron
320 g hvetemel
350 g chocolate chips (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk romtemperert smør luftig sammen med hvitt og brunt sukker. Tilsett eggene under fortsatt pisking. Rør så inn vaniljeessens og natron. Bland til slutt inn hvetemelet og chocolate chips (eller grovhakket kokesjokolade, se tips). Sett deigen kjølig i 30 min.

Form store kuler av deigen (ca 1 toppet spiseskje med deig til hver kake). Sett dem på stekeplate dekket med bakepapir (maks 9 stk på hver plate, for kakene flyter litt ut under stekingen). Trykk kakene litt flate med hendene.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 12-15 min (kakene skal være litt gyldne i kantene). La cookiesene avkjøles på platen i 10 min, slik at de stivner litt før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Tips

Vil du lage mindre cookies, setter du topper av kakedeigen med to teskjeer. Stekes i 9-10 min. Du får da ca 60 stk.

I cookiesene på bildet har jeg brukt ekte, amerikanske chocolate chips. Får du ikke tak i disse, er grovt hakket kokesjokolade et godt alternativ.

Se også oppskrift på "Cookies" og "Toll House Chocolate Chip Cookies".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

132 kommentarer

Hei Kristine Prøvde meg for første gang på denne oppskriften idag med laktosefritt smør pga datteren min og nå er jeg skikkelig spent på hva hun synes! De ser jo helt herlige ut Bare lurer på om de egner seg for å fryse ned? Eller kun oppbevares i tett boks i romtemp? Tusen takk for din nydelige hjemmeside full av inspirasjon og supre oppskrifter❣️ Mvh Trine

Kan man droppe natron? Det har jo ingen effekt for 'heving' når det ikke er noe syre i oppskriften.
Kan man evt bruke bakepulver?

Hei cookies hever i ovnen, og natron er kjent å brukes i cookies..
Anbefaler Natron i stedet for bakepulver i cookies..
Det smaker mye bedre med natron en bakepulver..
Natron reagerer selv uten syre, men hever mere med syre.. men i cookies er ikke det nødvendig å heve.. men gir heller gode og sprø cookies...
Når natronet setter i gang, danner det nemlig en gass, som bobler og utvider seg, og som gjør deigen, eller røra, porøs og luftig.
hilsen konditor..

Denne oppskriften er super:) Tenkte at jeg ville ha noe salt i cookiesene, noe forslag? Går det ann å bruke vanlig freia melkesjokolade? Eller må det være kokesjokolade?

Hei.
Eg pleier å bruke bare 50g brunt sukker og resten hvitt sukker.
Eg har testet ut forskjellige variasjon og funnet ut eg må ha minst 50g brunt sukker for at det ska smake godt for min del. Eg prøvde me bare hvitt og, men va kje så veldig godt syntes eg og dei som smakte.

Lagde disse med en sunnere tvist! Valgte å at sukrin i stedet for sukkeret også tok jeg siktet spelt mel, med mørk sjokolade, caswe nøtter og tranbær... Mmmmm de ble veldig vellykket og anbeafaler dere å gjøre det samme

Super og enkel oppskrift. Nydelige coockies som forsvinner på ett blunk. Bruker sjokolade med nøtter, det er mitt lille "ekstra".

Jeg ser det er mange som lurer på det brune sukkeret, og man må ha det i deigen for å få den litt "seige" konsistensen. Bruker oppskriften din nå mens jeg baker til min sønns bursdag i morgen. Han har bestilt chocolate chip cookies med oreo kjeks inni, så jeg tar en spiseskje med deig på toppen av en oreo, og en liten spiseskje under oreokjeksen og pakker deigen litt rundt. Spent på resultatet!

Siden disse ble laget litt på sparket en søndags morgen og jeg ikke kunne gå til butikken brukte jeg kun hvitt sukker, istedenfor vanlig kokesjokolade brukte jeg en "Filthy Rich" 71% organisk sjokolade og en 100g pakke freia nonstop.
Dette ble kjempegodt og har allerede skrevet oppskriften ned i kokeboken min (^_^)
Neste gang skal jeg få laget de etter oppskriften, de blir nokk enda bedre med brunt sukker men for dem som lurte på om du kun kan bruke vanlig sukker så går det også helt fint.

Kjempegod oppskrift! :-) jeg bruker en klype salt i, pluss en neve grovhakket hasselnøtt og en neve grovhakket valnøtt! Kjempegodt!

Hei, er det noe jeg kan erstatte Eggene med ? jeg fikk litt mer Eggesmak i Kakene enn jeg ønsket :-/

Hvorfor skal den stå kjørlig i 30 min? er det for at det skal bli lettere å forme å hjobbe med deigen? må den stå såååå lenge?? utolmodig ;D

Disse cookiesene er geniale. Jeg har laget de flere ganger, denne gangen med dobbel deig.
Ser noen spør om å bytte ut natron med bakepulver, funker finfint :)

Dette var første gang jeg lagde sånne cookies, og det var så superenkelt og gikk så fort, brukte et egg istedenfor, siden jeg ikke hadde fler men de blei jo helt nydelige likevell :)

Pokker, haha kom nettopp hjem fra mitt 2. butikk besøk i dag, siden jeg kun hadde ett egg måte jeg løpe en tur til.
Fint å vite at det funker fint med ett egg til neste gang da! (:

Du får nok tak i chocolate chips på Meny, eller omtrent hvilken som helst kjøkkenbutikk. Tror man også får det på Home and Cottage. Det funker like bra - om ikke bedre - med vanlig kokesjokolade, synes jeg :)

Kan eg droppe det brune sukkeret og bare bruke vanlig sukker eller må eg ha brunt sukker?

Tror nok fint du kan droppe brunt sukker, det er vel mest for konsistensen. Jeg selv brukte 200 g hvitt sukker og 100 g brunt sukker og de ble nydelige! :)

Jeg har prøvde den ut men hele deigen ble helt kakete, eneste forskjellen i min deig var at jeg brukte vanlig vita smør, har det så stor effekt?

Hei! Deigen var veldig god og heeelt riktig konsistens, men 12-15 minutter ble dessverre altfor mye for. Selv 8 minutter var for mye. Da var de blirr tørre og litt mørkt brun over hele, og slettes ikke like gode som deigen lovet meg. Så: Følg godt med på cookiesene hele veien og finn din egen steketid!

Hei! Jeg fulgte oppskriften etter punt og prikke men deigen bare fløyt ut og de ble kjempeflate og kjeeeempe store... hva er galt?

Det er meningen at cookies på en måte skal "fly" ut og bli flate og store. Det er det som er poenget fordi man legger jo cookiesene i ovnen som en rund ball slik at de skal flate seg ut i ovnen.

Jeg ser noen kommentarer som jeg må bare komenetere. Flyter deigen utover trenger du mere mel. Til deg som bruker spelt mel, så er ikke 'spelt mel' sunnere. Det som er litt annerledes med er om du har en mild form for gluten intoleranse. Da er spelt et bedre alternativ. Men det er ikke sunnere. Vanlig siktet hvetemel og spelt er utmalingsgraden på 78% av kornet dvs. At det fortsatt er like mye protein og stivelse i seplt mel og vanlig siktet hvetemel ;-)

prøvde disse i dag! ble kjempegode :) det gikk helt fint å bruke vaniljesukker. takk for en super oppskrift! :D

Disse så utrolig gode ut og har lyst til å lage de, men får besøk av en og hun har gluten allergi. Noen sjangse melet kan byttes ut med noe annet?

BESTE COOKIES EVER! og jeg klarte endelig å lage Cookies, de pleier som regel å flyte over og bli til harde "karameller" brukte kjøkkenmaskin for deigen denne gangen hadde den i kjøleskapet for lit over en time, og det gikk så bra så! Fikk ikke 36 stk fra oppskrifta, bare 27 men det var like greit fordi de er farlig gode!

Har brukt denne oppskriften flere ganger, og har alltid blitt bra resultat, men i går fikk jeg dem ENDELIG til akkurat slik jeg ville ha dem! Fulgte oppskriften til punkt og prikke denne gangen siden jeg hadde vekt tilstede, og det har jeg ikke vanligvis. Lagde runde kuler av deigen med litt mel på fingrene etter at den hadde stått kjølig en stund ( NB! deigen er ganske klissete uansett hvor lenge den står kaldt). Satte kulene på brettet uten å presse dem ned noenting, og de fløt perfekt ut i løpet av steketiden. Stekte dem i ca 12-15 min som det står i oppskriften, til de såvidt er blitt gylne i kantene. Cookiesene ble sykt gode og er fremdeles chewy i dag etter å ha blitt oppbevart i tett kakeboks. Ble 30 stk av min deig. Sååå anbefalt!

Deigen ble bare nok til 18 stk. til meg, men det var vel fordi jeg tok for mye deig om gangen. Gikk helt fint å bytte ut natron med bakepulver, og vaniljeessens med vaniljesukker. Supergode!

Disse kommentarene får meg til å smelte. Jeg må lage dem selv. De høres helt nydelige ut. skal på besøk i kveld og kanskje det hadde vært hyggelig å bringe med meg noen som disse!

Har brukt denne oppskriften mange ganger, og blir like fornøyd hver gang! Venninnene elsker den også. Tror ikke jeg kan telle hvor mange ganger jeg har blitt spurt om denne oppskriften.

Ser det er andre som spør om de kan bakes uten egg, har selv egg allergi å lurer nemlig også på dette? Kunne tenkt å laget de til jul.

vi prøvde å lage disse glutenfrie og de ble KJEMPE gode. oppskriften er super

Har ikke forsøkt å gjøre disse glutenfrie, men normalt kan du ta vekten av hvetemel og bare ta tilsvarende vekt med glutenfritt kakemel/fint mel. NB! Dette gjelder ikke dersom melet er oppgitt i desiliter - det er kun vektmål som kan konverteres direkte. Som en hjelp skal derimot 1 dl hvetemel veie ca 60 gram. Kan og anbefale denne oppskriften: https://minimalistbaker.com/soft-chewy-gluten-free-chocolate-chip-cooki…

Heia, du kan også lage dem med havregryn som er kjørt i en blender til havremel. Synes ofte glutenfritt mel smaker litt ekkelt, men havremel er veldig god erstatning

Elsker disse! Men nå er ovnen ødelagt og den eneste funksjonen som virker er varmluften, dessverre... Er det noen som har prøvd å lage disse i varmluftsovn?

Disse er kjempegode, alltid vellykket. Jeg bytter ut halvparten av sjokoladen ned hakkede mandler.

Kan man fryse deigen? Vet at i USA får man kjøpt det fryst å tenker det er fint å fryse og bare ta ut av fryseren når man vi ha noe godt

Denne var super!

Lagde denne og frøs deigen (lagde kuler og puttet i fryseren, denne gangen skal jeg lage flate runninger) tok opp kun det jeg behøvde og stekte. Hadde tilgang på nystekte coockies i flere dager :D

Utrolig god oppskrift.
Etter tips fra en venninne kjørte jeg på med lys kokesjokolade, hvit sjokolade og m&m’s

Har prøvd disse to ganger nå med Sukrin og Sukrin gold som erstatning til sukkeret, men opplever at de ikke flyter ut å blir tynne som de skal.. noen som vet om det er sukrinen som gjør det eller noen andre faktorer?

Hvor lang holdbarhet har disse kjeksene? Hvor lenge kan de stå fremme i en tett boks?

Nettopp lagd disse for første gang, smaken var upåklagelig men de ble veldig sprø og god tvers igjennom. Liker egentlig best når de er litt myke i midten, noen forslag anyone? Stekt på 180 grader midt i ovnen i ca 12-13 minutter.

Mye spørsmål om disse kan lages uten egg, men ingen svar. Jeg søkte på coocies uten egg og kom til denne siden, derfor spør jeg som de andre , kan disse bakes uten egg :)

Jeg har nettop brukt denne oppskriften, veldig bra, og funket uten natrion og vanilje essens

Bruker alltid denne oppskriften! Og jeg baker ofte! Elsker den!

Hei, denne oppskriften er sikkert kjempegod.
Men det burde stå hvor mange cookies det blir.
Jeg skal ha med på en avslutning og må ha 30 stk. Regner med at det blir rundt 30, men hvis det blir under sitter jeg i klypa i og med at jeg ikke har mer enn 2 egg og 200 gram sjokolade.
Fint om dere fikser dette sånn at det er lettere å se.

Også fint om dere skriver om den skal stekes på 180 grader under og overvarme eller om det er 180 grader på varmluft.. Mye man må tenke seg til her

Veldig rart,det er en helt annen oppskrift inne i boken din,enda det er samme navn på kjeksen!

Hei,
Hvor lenge holder de seg i lufttett beholder?

Det brune sukkeret er det som gir det farge! Har du ikke det blir de hvite. I tillegg legger de smak og hjelper til med konsistensen! De blir for tørre med bare hvitt sukker og de vil mest sansylig bli harde! Pass også på at det burne sukkeret ikke har tørket ut, har det det, så kan du mykne med og ha det i mikroen med et fuktig tørkepapir over til det mykner!

Hei, gode cookies:) Dette er et bakverk, og de fleste er vel inneforstått med at cookiesene ikke er på den sunne banehalvdelen av kostholdet..Likevel; denne oppskriften har store mengder sukker og smør i seg, samt 350g(!) sjokolade. Mener helt alvorlig at det er på sin plass med en liten obs.obs merknad nederst i oppskriften om at dette er særdeles usunne småkaker..For de som helt slavisk og ukritisk følger en oppskrift uten å tenke over det.

Siden heter detsøteliv, Dvs at du finner ikke sunne oppskrifter her inne! Er du virkelig så firkantet at du mener at folk ikke kan tenke selv! Jeg mener at du bare bør logge deg av denne siden og holde deg langt unna med sånne kommentarer, det er nemlig høyst unødvendig med sånne ting når det er en kakeblogg!

Hei, jeg har litt lyst til å prøve å bruke brunet smør istedenfor vanlig smør, vet du om det vil påvirke konsistensen? Og hva med espresso pulver? Hvordan vil det påvirke kjeksene?

Stine, om du leser oppover i kommentarfeltet så finner du svar der.
Altså det er så MANGE av di samme spørsmålene!
Virkelig så få som gidder å lese i kommentarfeltet, må bare le jeg.
Oppskrift er en Oppskrift for en grunn.
En får gjerne avvike, men da kan en ikke forvente at resultatet blir slik originalen tilsier.
Men absolutt kan en bruke sin egen fantasi.
Natron gjør cookiene sprø, samt setter en god smak.
Egg fungerer som ett bindemiddel.
På ingen måte bruker en smeltet smør, sier seg selv at det skal være romtemperert dvs mykt.
Brunt sukker gjør cookiene seige i midten.
Kun hvit sukker vil gjøre dem harde og tørre.
Vaniljeessens har en helt annen smak enn vaniljesukker.
Vaniljesukker er kunstig fremstilt vaniljesmak!
Måtte bare få det ut....
Hovedsakelig, mye svar å få om en leser kommentarfeltet før en lurer på noe.
Og vil dere eksperimentere, så sett i gang..

ååå de var sååå gode. jeg har i lang tid prøvd å finne en god, seig og sprø amerikansk cookie, jeg har feilet mange ganger men disse ble heeelt fantastiske. jeg fikk så mye ros av familie og venner for de, det eneste er at de ble litt "fettete" Assa litt mye smør i kanskje? men uansett, i looooove theeeeeeeeem

kan eg bruke bare brunt sukker i oppskriften? kva blir eventuelt forskjellen?

Eg har baka coockies aleine for første gong og elska det! Deiga var veldig god :-) Helsing Olianna 9 år

Er det ille om man smelter smøret?? Ble litt sent her for meg nå og jeg ønsker ikke å måtte vente flere timer på at smøret skal bli romtemperert for at jeg kan starte prosessen

Hei elsket oppskriften, når jeg lagde hadd jeg vist ikke nokk mel igjen og ble i hovedsak Havremel i oppskriften men ble forsatt super god.

Selv brukte jeg mekelfritt smør og melkefri sjokolade da samboer ikke tåler melkeprotein. Super oppskrift skal bakes igjen da 30 kjeks forsvant som bare det

Min datter på 14 år bakte disse, hun byttet ut chocolate chips'ene med Freia melkesjokolade, og du store min, dette er de beste cookies jeg noen gang har smakt!!

Cookiene våre blir alltid mye mørkere. Nøttebrune i fargen. De på illustrasjonsbildet er mye lysere. Hvordan kan dette ha seg? Er det ulike typer brunt sukker? Deigen er jo også meget brun. Steker kun i 12 minutt.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift