Chocolate Cupcakes with White Frosting

Chocolate Cupcakes with White Frosting
Ingredienser

Chocolate Cupcakes:
60 g smør
150 g sukker
1 stort egg
0,5 ts vaniljeessens
0,5 ts eddik
0,5 ts natron
120 ml surmelk
125 g hvetemel
3 ss kakao

White Frosting:
200 g hvit sjokolade
200 g kremost naturell
200 g smør
2 ss vaniljesukker
5 dl melis

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Tilsett egget og pisk videre til blandingen er tykk og kremete. Pisk inn vaniljeessens. Rør sammen eddik og natron (dette bruser når det blandes) og rør inn i smørkremen sammen med surmelk. Sikt sammen mel og kakao og bland i til en jevn deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet).

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at de er gjennomstekte). Avkjøl helt.

Smelt hvit sjokolade. Pisk sammen kremost, vaniljesukker og romtemperert smør. Rør inn den smeltede sjokoladen og deretter melis. (Sett kremen eventuelt en liten stund i kjøleskapet om du synes den er for bløt. Kremen må være fast nok til å holde fasongen når den sprøytes.)

Ha kremen i en kakesprøyte og lag vakre kremtopper oppå muffinsene (se tips).

Tips

Cupcakes blir ekstra flotte om du sprøyter den hvite kremen oppå muffinsene. Bruk helst en kakesprøyte med middels stor stjernetut. Da jeg lagde muffinsene på bildet, brukte jeg kakesprøyte fra Tupperware. Brukte sprøytetut med "swirl"-stjerneform. Tilsvarende kan kjøpes i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker som selger kakepynt (se tips under Lenker på startsiden). Men det blir også fint om du bruker helt vanlig kakesprøyte.

Teknikken for å sprøyte kremen på muffinsene er å begynne ytterst og sprøyte en ring langsmed kanten av muffinsene og så sirkle seg innover slik at hele muffinslokket blir dekket. Deretter sprøytes en ny, litt mindre sirkel på toppen. Begynn også da ytterst og avslutt med en litt topp på midten.

Det er kjempelett å få til lekre cupcakes, så det er bare å prøve! Du blir så stolt når du ser det vakre resultatet:-)

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Desse fall veldig i smak hjå kundane mine, og har tatt meg den fridommen og dele oppskrifta på FB sida til butikken min, sjølvsagt med link til sida di:-). Vonar og trur at dette er noko du berre synes er positvit:-), for det vil muligens berre gje deg fleire fylgjarar, men likar og gje beskjed. Takkar samtidig for veldig fin blogg, med mykje gode oppskrifter. Er ikkje noko storbakar sjølv, men synes det er kjekt. Og med dine oppskrifter føler eg at det stort sett vert vellukka produkt, så her i huset vert bloggen din brukt mykje både til butikken og privat:-). Legg ved link til FB sida så du kan sjå om det er av interesse. https://www.facebook.com/pages/Glade-BARN/347520554892?fref=photo .

Hei

Hvor mange cupcakes blir det på denne oppskriften? i vanlige cupkaces form størrelser?

Ble ikke det ganske mye da? Hvis du doblet oppslriften, så ble jo det en liter med bare melis.. Skal lage 14 cupcakes og jeg er litt redd for at jeg skal lage for mye eller for lite. Jeg tenkte egentlig å halvere oppskriften på frosting, men ble litt usikker da jeg så kommentaren din..

Hei, denne oppskriften høres herlig ut! Skal prøve den ikveld, men jeg bare lurer på hvor mange muffins det blir av denne oppskriften? Uansett skal jeg bake den ikveld, takk for at du deler disse oppskriftene med oss! :)

Denne oppskriften var ikke bra.... skulle lage HVIT frosting, så bildet på toppen og tenkte hmm denne ser bra ut. Når den var ferdig vSr den helt gul og rennende. Hadde til og med i mer melis, men hjalp ikke.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift