Chocolate Fudge Brownies

Chocolate Fudge Brownies

19.03.2010
Chocolate Fudge Brownies

Ingredienser

100 g smør
175 g sukker
75 g brunt sukker
125 g kokesjokolade
2 ss kakao
1 ss lys sirup
2 store egg
1 ss vaniljeessens
0,5 ts bakepulver
100 g hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en middels stor, tykkbunnet kjele. Ha i sukker, brunt sukker, oppdelt sjokolade, kakao og sirup. Rør til alt har smeltet skikkelig. Ta kjelen av platen og avkjøl i 10 minutter.

Visp egg og vaniljeessens sammen med en gaffel. Rør dette inn i sjokolademassen. Sikt mel og bakepulver og vend inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd form (enten rund form 20 cm i diameter, eller liten firkantet form 20x20 cm, se tips).

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 20 min. Avkjøl kaken i formen i kjøleskapet til den er helt kald. Løft kaken ut av formen og del opp i små biter.

Tips

Merk at oppskriften er beregnet på en meget liten form (20x20 cm). Hvis du ikke har mindre form enn liten langpanne (ca 20x30 cm), må du øke oppskriften til følgende:

150 g smør
250 g sukker
120 g brunt sukker
200 g kokesjokolade
3 ss kakao
2 ss lys sirup
3 store egg
1,5 ss vaniljeessens
1 ts bakepulver
150 g hvetemel

19.03.2010
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

7 kommentarer

Hei
Prøvte meg på disse - og fikk en utfordring når alt skulle smeltes - skal det stå lenge på plata for å få alt sukker til å smelte? Sjokoldemassen ble kornete og rart i konsistens, men turte ikke la det stå for lenge på pga sjokoladen?

Smaken ble fantastisk god, men kaka ble ikke akkurat jevn i konsistensen =)

Hei Helga, høres ut på meg som at du har hatt litt for sterk varme på platen. Sjokolademassen skal ikke bli kornete. Men uansett glad at kaken falt i smak:)

Skal virkelig sukkeret smelte? Det er umulig å få sukkeret til så høy temperatur uten å ødelegge sjokoladen og røra klumper seg. Jeg er på andre røra nå, den første ble mislykket.

Røra ble klumpete og rar hos meg også, har ikke smakt den enda, så vet ikke hvordan den smaker men..
Den ble ganske glatt i konsistensen så fort jeg rørte inn eggene da.. Den som venter får se! Den lukter i allefall fantastisk godt! :D

Røra mi ble også klumpete, men fant ut at det var fordi det hadde vært litt vann i kjelen før jeg startet og når man smelter sjokolade er det viktig at det ikke er vann i kjelen.

Har ikke vaniljeessens, går det likevel Ann å ikke bruke dette?

Takk for alle vidunderlige oppskrifter, og for å sette glør i mitt kjøkken. Dette var en skikkelig slager hos meg ;)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter