Chocolate Fudge Cake by Nigella

Chocolate Fudge Cake by Nigella

28.12.2007

Som i mange andre hjem, er det mannen her hos meg som styrer fjernkontrollen. Det er ekstremt sjelden at zappingen hans ender med et matlagingsprogram. Et mystisk unntak er Nigella Wink Da zappes det øyeblikkelig tilbake til denne vakre, engelske damen, og mannen min ser på matlagingsprogrammet med en slik våken interesse at jeg blir mer interessert i å følge med på ham enn på TV'en Smile 

Denne fantastiske bomben av en sjokoladekake tok jeg med til det årlige juleselskapet i vennegjengen vår. Alle var godt skjenkte og stappmette, men likevel ble det bare smuler igjen av denne vidunderlige kaken. Mennene spiste de største stykkene, og de påsto at det ikke hadde noe å gjøre med at det var Nigellas kake...

Oppskriften er hentet fra en av hennes mest populære bøker "Nigella Bites". Om kaken har Nigella selv skrevet: "This is the sort of cake you’d want to eat the whole of when you’d been chucked. But even the sight of it, proud and tall and thickly iced on its stand, comforts. Serves 10. Or 1 with a broken heart".

Chocolate Fudge Cake by Nigella

Ingredienser

Kakebunner:
3 egg
1,5 dl rømme
1 ss vaniljeessens (se tips)
1,25 dl matolje (se tips)
175 g smør
3 dl vann
400 g hvetemel
250 g lysebrunt sukker
100 g hvitt sukker
50 g kakao
2 ts bakepulver
1 ts natron

Sjokoladekrem:
175 g kokesjokolade (se tips)
250 g smør
275 g melis
1 ss vaniljeessens

Pynt:
50 g kokesjokolade
50 g hvit sjokolade

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, rømme og vaniljeessens med en håndmikser til blandingen blir luftig. Smelt smøret. Pisk smøret sammen med olje til det er godt blandet. Pisk deretter inn vannet. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Ha i eggeblandingen og deretter smør-olje-vannet. Rør alt sammen med håndmikseren til deigen er glatt.

Fordel deigen i to små, runde, smurte former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 50-55 min (se tips). La kakene avkjøles i formene. Ta dem forsiktig ut og fjern bakepapiret.

Smelt sjokoladen til kremen (dette gjøres greit over vannbad eller i mikro). Pisk mykt smør luftig med melis og vaniljeessens. Pisk inn den smeltede sjokoladen.

Fordel sjokoladekremen mellom kakebunnene og resten rundt hele kaken. Dryss over hakket mørk og hvit sjokolade til pynt.

Tips

Vaniljeessens gir mye bedre vaniljesmak enn vaniljesukker. Vaniljeessens fås kjøpt i de fleste matvarebutikker (se i hyllen for bakevarer). Du bruker ca 2 små flasker til kake og sjokoladekremen.

Vær nøye med at du bruker matolje med nøytral smak, for eksempel solsikkeolje, maisolje eller rapsolje. Ikke bruk soyaolje eller olivenolje.

Sjokoladekremen blir best om du bruker god, mørk sjokolade. Bruk Dronning kokesjokolade eller sjokolade med 70% kakaoinnhold.

Bruk kakeformer som er 20 cm for å få høy og flott kake. Former som er 22 eller 24 cm i diameter gir mye lavere kake, og du må redusere steketiden, ellers blir kaken tørr.

Har du ikke to former, kan du steke halve deigen av gangen. Det er litt tidkrevende å steke kakebunnene hver for seg, men kaken blir såpass myk at den vanskelig lar seg dele etter at den er stekt. Har du to former og varmluftsovn, kan du steke bunnene samtidig, men pass på å bytte plassering i ovnen etter halve steketiden.

Kaken er holdbar i kjøleskapet. Den kan også fryses.

Se også oppskrift på "Chocolate Fudge Cake" og "Sin City Cake".

28.12.2007
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

13 kommentarer

Fantastisk kake! Har laget den mange ganger nå. Den er best når den er romtemperert, så lurt å ta ut av kjøleskapet et par timer før servering er min erfaring.

Helt enig med deg:-)

Hei,

Dette må være min absolutte favorittkake!!

Men hvordan er det å lage den i 24 cm form? Og kun lage en bunn? Blir den god enkel også? Hvor mye bør steketiden reduseres?

Ja, ikke sant dette er en nydelig kake! Kaken blir sikkert god i mindre / enkel porsjon også. Hvis du bruker 24 cm form tipper jeg at du bør begynne å sjekke med en kakenål om kakebunnen er gjennomstekt allerede fra 30 minutter. Mulig den må stå litt lenger, men synd å steke bunnen for mye også, for da blir den tørr. Gi gjerne tilbakemelding hvis du tester det ut:)

Hei. Nyyyyydelig kake, saftig og god - anbefales absolutt!!!
Jeg laget den til et stort selskap, og valgte derfor å doble porsjonen og steke 2 bunner à 26 cm. Det funket fint, kaken ble høy og flott. Steketiden ble som angitt i oppskriften (50 -55 minutter).

Jeg fant denne oppskriften for omtrent to år siden. Ingen sjokoladekake kan toppe denne kaken siden den gang. Den er så myk og holder seg saftig i flere dager!! Helt utrolig. Alle som smaker den blir helt målløse. Ikke bare er den saftig, men den har en unik smak som minner meg om sjokolade muffins man kan kjøpe på dagligvare butikker. Jeg følger alltid oppskriften til punkt og prikke. Et lite tips: bruk aldri seterrømme til denne oppskriften! Kaken vil bli FOR fettet og kaken vil komme ut med en helt annen konsistens! Lettrømme all the way ;)

Hei
Kan du hjelpe meg? Lurte på dette lysebrune sukkeret.... Bruker du vanlig brunst sukker eller er det demarama sukker du Bruker?

Dette er en av de beste kakene jeg vet om! Mitt tips er å varme hvert stykke noen sekunder i mikroen før de skal spises. Se det an underveis så kremen ikke smelter. Aromaen kommer bedre fram og kaka blir utrolig myk og god.

Hei☺
Ser i original oppskrifta ar det skal være en 1/2 teskje salt i kaka.
Hvorfor er det ikke tatt med her?

Er det demerara sukker som blir brukt ?

Denna har jeg smakt to ganger og kvalifisere seg i klassen som den ultimate sjokoladekaken, ingen over , ingen under - ferdisnakka!! Ikke sant Stine ;) kakebakern vår :D

Kan man lage bunnene kvelden før og resten neste morgen? Bør jeg da oppbevare bunnene i kjøleskapet?

Lysebrunt sukker??? Hvor får jeg tak i det?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter