Chocolate Sex Cake

Chocolate Sex Cake

05.11.2008
Chocolate Sex Cake

Ingredienser

4 egg
250 g sukker
250 g smør
250 g mørk sjokolade (minst 70% kakaoinnhold)
250 g hvetemel

Pynt:
sjokoladesaus (kjøpes på flaske, fra Freia)

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp til blandingen blir luftig (det er ikke nødvendig å piske eggedosis). Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt sjokolade og la den smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn. Bland den så inn i eggemassen. Rør inn melet til slutt.

Ha sjokoladedeigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20-25 min. Kaken skal ikke være gjennomstekt.

Ta kaken ut av ovnen og la den bli helt kald i formen (sett den helst i kjøleskapet over natten, se tips).

Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og ringle over sjokoladesaus til pynt.

Tips

Det er viktig å ikke steke kaken for lenge. Den virker veldig løs i konsistensen når den tas ut av ovnen, men når kaken blir kald stivner både smøret og sjokoladen i kaken og den får en mye fastere konsistens. Jeg anbefaler derfor å la kaken stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen. Da risikerer du ikke at den går i stykker. Hvis du vil ha den bløte kjernen i midten av kaken litt flytende, er det bare å varme kaken litt i mikro før servering.

Kaken er holdbar om den oppbevares i kjøleskapet. Den er også fin å fryse.

05.11.2008
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Denne kaken er like god med bare 150gr sjokolade også, faktisk!! :)

Kjekt å vite, Lise:)

Hei.
Jeg lagde denne kaka i denne morgenen, og halv 5 kommer det gjester. Når jeg tok kaka av formen å på et fat så var den litt "klissete" inni. Har satt den i kjøleskapet nå. Tror du det blir bra? Så har jeg laget en krem jeg tenkte å ha på kaka, fra den "verdens beste sjokoladekake".. Tror du det blir for kvalmt? Eller godt? Håper på kjapt svar :))

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter