Christmas Sugar Cookies (julete vaniljekjeks)

Christmas Sugar Cookies (julete vaniljekjeks)

08.12.2018

Annonse: Adlibris

Hei,

Har du bakt i dag? Da er du ikke alene!  Grin  Det har vært helt vanvittig mye trafikk på bloggen her i dag, og til og med nå på lørdagskvelden er det over 2000 inne samtidig og leter etter oppskrifter. Utrolig gøy for meg at så mange bruker oppskriftene her på Det søte liv! Smile  

Jeg har laget amerikanske "Christmas Sugar Cookies" i dag. Dette er kjempegode vaniljekjeks som stikkes ut som stjerner, hjerter og det du måtte ønske av julete figurer. Kakene pensles med eggehvite og drysses med rødt, grønt og hvitt sukkerstrøssel før steking.

Resultatet blir utrolig fine og dekorative vaniljekjeks!

 

 

Mørdeigen jeg har brukt til denne oppskriften er veldig god å kjevle ut. Enda lettere blir det med bra utstyr som du kan få tak i hos Adlibris.no, og jeg kan da spesielt anbefale å bruke en skikkelig god bakematte og kjevle med non-stick belegg, som hindrer at deigen setter seg fast til bordet og til kjevlen.

Supre produkter, som så klart kan brukes til alt av utkjevling, enten det gjelder kakedeig, marsipan og you name it!

 

 

I kjøkkenkategorien til Adlibris.no finner du massevis av annet bakeutstyr også, herunder bakepenselen jeg brukte da jeg lagde disse kjeksene. 

 

 

Lag noe nytt til jul i år, og prøv stilige "Sugar Cookies"!

Det er jo ikke bare pepperkaker som kan stikkes ut med former, og disse vaniljekjeksene har mild, god smak som alle liker.

Og så er det jo gøy at kakene er fargerike og fine!  Smile

 

 

Ingredienser:

Vaniljekjeks (Vanilla Cookies):
♥ 400 g hvetemel
♥ 200 g melis
♥ 200 g mykt smør
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips)
♥ 1 egg
(og evtl. 1 eggeplomme ekstra, se tips)

Pynt:
♥ 1 eggehvite
♥ sukkerstrøssel (se tips)
 


Fremgangsmåte:

Ha mel, melis og smør i en food processor. Kjør til smøret smuldrer seg fint i det tørre. (Hvis du ikke har en food processor, går det fint å smuldre smøret i det tørre med fingrene i stedet.)

Tilsett vanilje og egget og kjør videre til deigen samler seg. Kna den godt sammen. Dersom deigen virker tørr, kan du tilsette en eggeplomme ekstra (se tips).

Avkjøl deigen innpakket i plast i 30 minutter.

Kjevle ut deigen, men ikke all deig på en gang, og ikke kjevle for tynt (ca 0,5 cm tykt).

 

 

Som sagt er det lurt å bruke bakematte og kjevle med non-stick kjevle (se tips).

 

 

Stikk ut kjeks i de fasongene du ønsker, men det er lurt at kjeksene er noenlunde jevnstore (se tips).

 

 

Jeg har kjøpt utstikkere her og der i løpet av mange år, og har også arvet en hel haug fra moren min som fortsatt er like fine! 

 

 

Flytt kakene over på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp av en stekespade, og avkjøl dem helst i 20 minutter før steking (det gjør at de holder fasongen bedre under stekingen).

 

 

Finn frem en liten skål med eggehvite og farget sukkerstrøssel.

 

 

Pensle over kjeksene med eggehvite.

 

 

Dryss på farget sukkerstrøssel.

 

 

Wiii, kjeksene blir så fine! 

 

 

De ser jo nesten ferdige ut, men må såklart stekes!  Grin 

 

 

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter, til de er gjennomstekte, men fortsatt helt lyse i fargen. Steketiden er avhengig av hvor store og tykke cookiesene er.

Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

 

 

Fargen på sukkerstrøsselet holder seg kjempebra gjennom stekeprosessen.

 

 

 

Tips:

♥ Jeg synes deigen blir bra med 1 egg, men jeg bruker da også vaniljepasta som bidrar til fuktighet i deigen. Dersom du bruker vaniljesukker i stedet for vaniljepasta, eller av annen grunn synes deigen virker tørr etter å ha hatt i vaniljepasta og det ene egget, er det bare å tilsette litt mer egg. Bruk da gjerne en eggeplomme, siden du jo trenger en eggehvite til å pensle kjeksene med. 

♥ Deigen blir smidigere av å knas godt og så ligge kjølig en liten stund før utkjevling, men ikke så lenge at deigen blir hard. Hvis det skulle skje, lar du deigen stå i romtemperatur en stund slik at den mykner igjen.

♥ Du kan bruke litt melis ved utkjevlingen. Bakematte er et supert produkt, og denne jeg har brukt her er den største og flotteste jeg noengang har sett. Materialet er slik at matten holder seg fast på bordet uten å skli. Kjevlen med non stick-belegg er også genial! 

Bakematten finner du HER.

 

 

Den er kjempestor, kan brukes på begge sider og har praktiske mål tegnet opp på matten.

 

 

Kjevlen med non stick-belegg finner du HER.

 

 

Den fine bakepenselen jeg har brukt, finner du HER.

 

 

Dette altså og mye mer finner du i kategorien som heter Kjøkken og servering hos Adlibris.no
 

♥ Kakene på stekebrettet bør være noenlunde like store slik at de trenger samme steketid. 

♥ Farget sukkerstrøssel finnes i de fleste kjøkkenbutikker som selger kakepynt. Jeg brukte her denne varianten fra Wilton.

 

 

Slikt strøssel finnes såklart i alle farger, så disse kjeksene kan vel så gjerne lages i andre farger på andre tider på året. 
 

♥ "Sugar Cookies" oppbevares i tett kakeboks.  

 

 

Se også "Decorated Sugar Cookies" her på Det søte liv, som er basert på samme type vaniljekjeks, men som dekkes med melisglasur i stedet for sukkerstrøssel. 

 

 

Dette ble kosen min i dag.  Yum 

 

 

Nydelige vaniljekjeks!!   

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Christmas Sugar Cookies (julete vaniljekjeks)

Ingredienser

Vaniljekjeks (Vanilla Cookies):
♥ 400 g hvetemel
♥ 200 g melis
♥ 200 g mykt smør
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips)
♥ 1 egg
(og evtl. 1 eggeplomme ekstra, se tips)

Pynt:
♥ 1 eggehvite
♥ sukkerstrøssel (se tips)

Fremgangsmåte

Ha mel, melis og smør i en food processor. Kjør til smøret smuldrer seg fint i det tørre. (Hvis du ikke har en food processor, går det fint å smuldre smøret i det tørre med fingrene i stedet.)

Tilsett vanilje og egget og kjør videre til deigen samler seg. Kna den godt sammen. Dersom deigen virker tørr, kan du tilsette en eggeplomme ekstra (se tips).

Avkjøl deigen innpakket i plast i 30 minutter.

Kjevle ut deigen, men ikke all deig på en gang, og ikke kjevle for tynt (ca 0,5 cm tykt). Som sagt er det lurt å bruke bakematte og kjevle med non-stick kjevle (se tips).

Stikk ut kjeks i de fasongene du ønsker, men det er lurt at kjeksene er noenlunde jevnstore (se tips).

Flytt kakene over på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp av en stekespade, og avkjøl dem helst i 20 minutter før steking (det gjør at de holder fasongen bedre under stekingen).

Pensle over kjeksene med eggehvite og dryss på farget sukkerstrøssel.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter, til de er gjennomstekte, men fortsatt helt lyse i fargen. Steketiden er avhengig av hvor store og tykke cookiesene er. Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

Tips

♥ Jeg synes deigen blir bra med 1 egg, men jeg bruker da også vaniljepasta som bidrar til fuktighet i deigen. Dersom du bruker vaniljesukker i stedet for vaniljepasta, eller av annen grunn synes deigen virker tørr etter å ha hatt i vaniljepasta og det ene egget, er det bare å tilsette litt mer egg. Bruk da gjerne en eggeplomme, siden du jo trenger en eggehvite til å pensle kjeksene med. 

♥ Deigen blir smidigere av å knas godt og så ligge kjølig en liten stund før utkjevling, men ikke så lenge at deigen blir hard. Hvis det skulle skje, lar du deigen stå i romtemperatur en stund slik at den mykner igjen.

♥ Du kan bruke litt melis ved utkjevlingen. Bakematte er et supert produkt, og denne her er den største og flotteste jeg noengang har sett. Materialet er slik at det holder seg fast på bordet uten å skli. Kjevlen med non stick-belegg er også genial! 

♥ Kakene på stekebrettet bør være noenlunde like store slik at de trenger samme steketid. 

♥ Farget sukkerstrøssel finnes i de fleste kjøkkenbutikker som selger kakepynt. Jeg brukte her denne varianten fra Wilton. Slikt strøssel finnes såklart i alle farger, så disse kjeksene kan vel så gjerne lages i andre farger på andre tider på året. 

♥ "Sugar Cookies" oppbevares i tett kakeboks.  

08.12.2018
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

4 kommentarer

Fantastisk!! Eg va inne tidligere i dag å leita itte akuratt denna oppskriftå!!! Å wallah her e den... Tusen takk.. Detta e serr den beste sorten av alle julekaker

Så bra sammentreff da! :-)

Lager disse og ble en hit,men jeg syntes de ble
Altforlite stekt og for myke, men barna elsker de!
Ser på amerikanskesider og opphavet til disse
kjeksene at de bruker 175c i 15-20 minutter så det
Skal jeg prøve nå

Hyggelig å høre! Det er jo bare å tilpasse steketiden som man ønsker :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter