Classic Country Banana Bread

Classic Country Banana Bread

30.07.2005


Her har du en tradisjonell, amerikansk oppskrift på banankake som opprinnelig heter "Classic Country Banana Bread", og som er en av de aller beste jeg noensinne har smakt!

Banankaken er helt spesiell og inneholder modne bananer, lyse rosiner, hakkede valnøtter og mørk rom!

Kakeoppskriften er hentet fra oppskriftsboken "How to be a domestic goddess" fra den kjente, engelske TV-kokken Nigella Lawson, som igjen har hentet oppskriften fra en amerikansk kokebok som heter "Old-Fashioned Baking Book: Recipes from an American Childhood".

Classic Country Banana Bread

Ingredienser

100 g lyse rosiner
1 dl mørk rom
125 g smør
150 g sukker
2 egg
3 medium bananer (300 g uten skall)
60 g valnøtter
1 ts vaniljeekstrakt
175 g hvetemel
2 ts bakepulver
0,5 ts natron

Fremgangsmåte

Ha rosiner og rom i en liten kjele og kok opp. Ta kjelen av platen og ha på et lokk. La dette stå i ca 1,5 time, eller til det meste av romen er absorbert av rosinene.

Smelt smør og bland med sukker i en bolle. Visp i eggene, ett om gangen (bruk en stålvisp). Mos bananene (bruk gjerne stavmikser) og bland i. Rør inn vaniljeekstrakt, avrente rosiner og hakkede valnøtter. Sikt i det tørre.

Ha deigen i en smurt, avlang brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken i midten av ovnen ved 170°C i 1 time og 15 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken en stund i formen før den forsiktig hvelves ut. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Tips

Lyse rosiner (sultanarosiner) har søtere smak enn mørke rosiner, og kan blant annet kjøpes i helsekostbutikker og i mange innvandrerbutikker. Klipp dem i to hvis de er veldig store, så forhindrer du at de synker til bunns i kaken under stekingen. 

Bruk godt modne bananer – det gir best smak til kaken!

Banankaken holder seg myk om den pakkes inn i plast. Den er fin å fryse!

30.07.2005
Kakekategori: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter