Coca-Cola Chocolate Cake

Coca-Cola Chocolate Cake

26.09.2010


Sinnsykt deilig og myk, amerikansk sjokoladekake! Dessuten er den kjempelettvint å lage. Kaken inneholder Coca-Cola brus i både kake og glasur. Sjokoladeglasuren helles varm over kaken slik at den får trukket skikkelig godt inn i kaken, og dette gjør at hver bit smaker himmelsk!

Oppskriften er til liten langpanne.

Love America!

Coca-Cola Chocolate Cake

Ingredienser

225 g smør
3 ss kakao
2 dl Coca-Cola
2 store egg
1 ts vaniljeessens
4,5 dl sukker
1 dl kefir
1 ts bakepulver
4,5 dl hvetemel

Glasur:
100 g smør
3 ss kakao
1 ts vaniljeessens
6 ss Coca-Cola
500 g melis

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bland i kakao og Coca-Cola. Pisk eggene sammen med en gaffel og tilsett sammen med vaniljeessens. Rør i sukker og kefir. Bland deretter i hvetemel som er siktet sammen med bakepulver (røren blir nokså tynn i konsistensen).

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.

Til glasuren smeltes smøret i en kjele. Rør i kakao, vaniljeessens og Coca-Cola. Bland deretter i melis til du får en glatt og klumpfri glasur.

Smør glasuren over kaken i langpannen mens den fortsatt er lunken (det gjør at glasuren trekker litt inn i kaken). Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet (kaken kan godt stå over natten).

Løft kaken opp av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken opp i firkanter og fjern kakestykkene fra bakepapiret ved hjelp av en stekespade.

Tips

Kaken må være i langpannen når du heller over sjokoladeglasuren, for den vil være nokså flytende mens den er varm. Da trekker glasuren godt ned i kaken og gjør den supermyk og deilig.

Kakestykkene kan fryses.

Du finner også mange andre kakeoppskrifter med cola på detsoteliv.no. Søk i navnefeltet på enten "Coca-Cola" eller "Pepsi".

- -

"Sailin’ ‘round the world in a dirty gondola
Oh, to be back in the land of Coca-Cola!"

(Bob Dylan, fra sangen "When I Paint My Masterpiece", 1971.)

26.09.2010
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

15 kommentarer

Den ble helt fantastisk! Fikk skryt av alle som smakte på den. Mulig den beste sjokoladekaka jeg har smakt. Veldig saftig!

Ja, dette er en veldig god kake! Takk for tilbakemeldingen fra deg:-) Fortsatt god helg fra meg

Kaken ble nydelig! Men alikevel, glasuren var litt lei. Det ble mildt sagt alt for mye melis. Brukte kanskje 400 g, og ble alikevel nldt til å blande med en stor skvett kaffe. Og det er jeg veldig glad for. Ellers ville nok glasuren bli alt for søt for meg. Neste gang vil jeg nok doble kakeoppskriften og beholde glasur oppskriften slik den er. Men vil helt klart lage den igjen uansett, utrolig saftig. Og like godt etter tre dager :)

Takk for tipset. Ja, kan nok hende at man kan justere med litt mer cola eller kaffe som du brukte her. Skal skrive det tydeligere i oppskriften) Glad du likte smaken på kaken:)

Hvad er kefir? Bor i Danmark og kender ikke ingridiensen

Kefir er lik syrnet kumelk. Mulig kærnemælk er det samme.

Hei.
Jeg har ikke 20x30 form, bare 30x40. Hva bør jeg gjøre? Skal bake kaken til i morgen så haster litt.

Super god kage.. Har bagt denne i dag og min tennager var super glad for denne kage

Supergod kake, den ambefalels

Beste sjokoladekaken jeg har smakt. Har druknet i komplementer av denne i dag. Hvis du er på utkikk etter en saftig kake er denne definitivt fasitet for jeg har aldri sett maken til saftigere kake noen gang. Jeg glemte bakepulver og det kan faktisk diskuteres om dette var negativt eller positivt fordi kaken var som rene konfekten! Ingen Cola smak til de skulle være bekymret for det, bare en vilt god sjokoladekake som smelter i munn.

Kaken ble nydelig, men ligner ikke akkurat på bildet. Glasuren ligget som et ca 3 mm lag oppå kaka, ikke 3 cm slik det ser ut på bildet. Ingenting å utsette på smaken, denne oppskrifta skal inn i kokeboka :-)

Dette er den beste sjokoladekaken jeg har smakt på lrnge. SUPER saftig, og klart best etter 1 dag. Denne blir det bakt flere av

Hei. Kaka ble god den og fikk mye skryt. Men den ble så lys.....?????? Ble liksom ikke skikkelig sjokoladefarge.

Hei. ^_^ Kan man lage dobbel porsjon i en langpanne på 34x40 cm, og bruke vaniljesukker istedenfor vaniljeessens? ^_^

Jeg mente 30x40 cm. ^_^

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter