Brukere online: 4225
Brukere i dag: 35279
Brukere siste 7 dager: 271023
"People rarely succeed unless they have fun in what they are doing."
(Dale Carnegie)
Noe å tenke over, det der... Klarer du å ha det gøy med det du gjør? Hvis ikke, er det på tide med noen justeringer i livet. Life is too short to be anything but happy!
Dette er en kake som får frem både smilet og nytelse hos de fleste!
Kaken består av en mørk og deilig "Chocolate Fudge Brownie" som dekkes med en superdigg "Cookies & Cream Frosting".
Her er det populære, amerikanske Oreokjeks som setter smak på både browniesbunnen og kremen oppå.
Glad i Oreokjeks?
Da er det ingenting å lure på - du må teste ut denne kaken så fort som mulig!
Det er tydeligvis veldig mange som er veldig glad i Oreokjeks, for kaker med Oreos er definitivt blant de mest besøkte oppskriftene her på Det søte liv!
Dermed skjønner du også hvorfor det er så mange kaker med Oreokjeks i jubileumsboken til Det søte liv med Kristine favoritter. For Kristines favoritter er også sammenfallende med Lesernes favoritter!
Og så litt reklame: Boken burde nå være i salg i de fleste bokhandlerne over landet. Den har ligget på listen over de 10 mestselgende bøkene i landet i begge ukene som nå har gått siden lansering, og jeg håper du vil kjøpe den, du også! Boken inneholder over 200 oppskrifter og i tillegg mange variasjonstips til oppskriftene. En bok som er veldig nyttig å ha på kjøkkenet, om jeg skal få si det selv... Du kan også kjøpe boken over nett og få den gratis sendt hjem til deg, se for eksempel HER. Vil du kjøpe bok som jeg har signert, kan du i stedet gå HER (det her helt samme bok for øvrig).
Nærmere om mitt samarbeide med tanum.no kan du se her.
Men så altså over til enda en kjempepopulær Oreokake:
Da jeg postet dette bildet på Instagram og Facebook på lørdag ettermiddag, tok det helt av med over 2800 likes og hundrevis av kommentarer og delinger i løpet av lørdagskvelden!
Følg meg på Instagram hvor jeg heter: @kristine_lifeissweet
Jeg vet at mange venter utålmodig på oppskriften, så her er den!
Oppskriften er til liten langpanne.
Ingredienser:
Chocolate Fudge Brownies:
♥ 225 g smør
♥ 225 g mørk sjokolade (50-70 % kakaoinnhold)
♥ 3 store egg
♥ 3 ss matolje
♥ 340 g sukker
♥ 60 g kakaopulver
♥ 2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens
♥ 90 g hvetemel
♥ 150 g Oreokjeks
Cookies & Cream Frosting:
♥ 200 g smør
♥ 6 dl melis
♥ 2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens
♥ 5 ss kremfløte
♥ 9 Oreokjeks
Pynt:
♥ 6 Oreokjeks
Fremgangsmåte:
Chocolate Fugde Brownies
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk sammen egg, olje og vanilje med en stålvisp. Bland i sukkeret, og deretter kakaopulver og så det smeltede sjokoladesmøret. Rør til alt blander seg godt og deigen blir blank og smidig. Bland i hvetemelet til slutt. Del Oreokjeksene opp i store biter og vend bitene inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180 i ca. 30-35 minutter. Husk at kaken fortsatt skal virke tung og litt bløt. Sett kaken i kjøleskapet i noen timer, så den blir helt kald og fastere i konsistensen.
Cookies & Cream Frosting
Til kremen pisker du først romtemperert smør sammen med melis, vaniljeekstrakt og kremfløte. Pisk med elektrisk håndmikser i ca. 3 minutter, så kremen blir lys og luftig. Tilpass mengden kremfløte og melis til du får en smørkrem som er passe tykk i konsistensen.
Finhakk 9 Oreokjeks så de omtrent blir knust og bland dette i kremen. Rør godt så Oreokjekssmulene blir jevnt fordelt i hele kremen.
Ta kaken ut av kjøleskapet og hvelv den ut av langpannen. Dra av bakepapiret fra undersiden. Fordel så Oreokremen jevnt over kaken i et nokså tykt lag.
Finhakk de resterende 6 Oreokjeksene og dryss smulene over kaken. Press de lett ned med fingrene så de fester seg i kremen.
Sett kaken i kjøleskapet en stund, så kremen blir litt fastere i konsistensen før du deler kaken opp i passe store firkanter.
Tips:
♥ Det er viktig å ikke oversteke kakebunnen. Browniesbunnen skal være myk og fudgy, og overhodet ikke tørr. Selv om kaken virker bløt når den tas ut av ovnen, vil den blir fastere når den har blitt kald.
♥ Denne kaken er lett å oppbevare, og kan gjerne stå noen dager i kjøleskapet. Dekk til med plast så de blir minst mulig tørre. Kakestykkene er også utmerkede å fryse. Husk at siden kremen oppå kaken er smørkrembasert, smaker den aller best når den er myk. Så la kakestykkene stå en stund i romtemperatur før servering. Siden det er så mye knuste Oreokjeks og vanilje i kremen, smaker den likevel ikke som smørkrem vanligvis smaker.
♥ Denne kaken er MEKTIG selv om den er aldri så god, så ikke lag kakestykkene altfor store
Ønsker dere alle en fortreffelig ny uke!
Ha det gøy og kos dere!
♥ ♥ ♥ ♥
Chocolate Fudge Brownies:
♥ 225 g smør
♥ 225 g mørk sjokolade (50-70 % kakaoinnhold)
♥ 3 store egg
♥ 3 ss matolje
♥ 340 g sukker
♥ 60 g kakaopulver
♥ 2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens
♥ 90 g hvetemel
♥ 150 g Oreokjeks
Cookies & Cream Frosting:
♥ 200 g smør
♥ 6 dl melis
♥ 2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens
♥ 5 ss kremfløte
♥ 9 Oreokjeks
Pynt:
♥ 6 Oreokjeks
Chocolate Fugde Brownies: Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk sammen egg, olje og vanilje med en stålvisp. Bland i sukkeret, og deretter kakaopulver og så det smeltede sjokoladesmøret. Rør til alt blander seg godt og deigen blir blank og smidig. Bland i hvetemelet til slutt. Del Oreokjeksene opp i store biter og vend bitene inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180 i ca. 30-35 minutter. Husk at kaken fortsatt skal virke tung og litt bløt. Sett kaken i kjøleskapet i noen timer, så den blir helt kald og fastere i konsistensen.
Cookies & Cream Frosting: Til kremen pisker du først romtemperert smør sammen med melis, vaniljeekstrakt og kremfløte. Pisk med elektrisk håndmikser i ca. 3 minutter, så kremen blir lys og luftig. Tilpass mengden kremfløte og melis til du får en smørkrem som er passe tykk i konsistensen.
Finhakk 9 Oreokjeks så de omtrent blir knust og bland dette i kremen. Rør godt så Oreokjekssmulene blir jevnt fordelt i hele kremen.
Ta kaken ut av kjøleskapet og hvelv den ut av langpannen. Dra av bakepapiret fra undersiden. Fordel så Oreokremen jevnt over kaken i et nokså tykt lag.
Finhakk de resterende 6 Oreokjeksene og dryss smulene over kaken. Press de lett ned med fingrene så de fester seg i kremen.
Sett kaken i kjøleskapet en stund, så kremen blir litt fastere i konsistensen før du deler kaken opp i passe store firkanter.
♥ Det er viktig å ikke oversteke kakebunnen. Browniesbunnen skal være myk og fudgy, og overhodet ikke tørr. Selv om kaken virker bløt når den tas ut av ovnen, vil den blir fastere når den har blitt kald.
♥ Denne kaken er lett å oppbevare, og kan gjerne stå noen dager i kjøleskapet. Dekk til med plast så de blir minst mulig tørre. Kakestykkene er også utmerkede å fryse. Husk at siden kremen oppå kaken er smørkrembasert, smaker den aller best når den er myk. Så la kakestykkene stå en stund i romtemperatur før servering. Siden det er så mye knuste Oreokjeks og vanilje i kremen, smaker den likevel ikke som smørkrem vanligvis smaker.
♥ Denne kaken er MEKTIG selv om den er aldri så god, så ikke lag kakestykkene altfor store..
15 kommentarer
Om man lager stor langpanne,
Om man lager stor langpanne, dobler man bare oppskriften da? Og hva med steketiden? :) Kaken ser kjempegod ut, men jeg må lage til mange personer.....! :)
dette gleder jeg meg til!
dette gleder jeg meg til! Ventet på denne oppskriften
Heisan!
Heisan!
Hvilken type kakaopulver bruker du når du baker?
Hei! Jeg har laget den, og
Hei! Jeg har laget den, og synes den ble god, men sammenlignet med oreokake med kremost i kremen, savnet jeg litt syrlighet. Hva tror du, hvordan ville det funket med philadelphia i smørkremen? :)
Jeg tenker at krem med
Jeg tenker at krem med Philadelphia ost i kan bli godt om du liker det litt syrlig. Det er bare å prøve seg frem til du finner den kremen som passer din gane best :)
Hvilken kakao type bruker du?
Hvilken kakao type bruker du? Jeg brukte bakekaao, men kaken ble veldig mørk.
Lagde denne kaken og den ble
Lagde denne kaken og den ble fantastisk god.
Dette er en en kraftig og søt kake så man orker ikke mange bitene. Denne kommer til å bakes mange ganger :)
Noen dråper sitron i fyllet
Noen dråper sitron i fyllet gir god syrlighet Stekte den forøvrig for lenge (35 min), så det ble som kjeks i stedet. Smakte fremdeles veldig godt da!
Hei!
Hei!
Kan man doble oppskriften til en langpanne? Takker for svar!
Hei!
Hei!
Hvis jeg vil lage kaken i en springform, hvilken str må den være?:)
Hei!
Hei!
Ser spørsmålet har blitt stilt tidligere - kan man doble oppskriften til en stor langpanne?
Hvis man vil lage kaken i
Hvis man vil lage kaken i sopringform, hvor står skal den da være?
kaken var veldig god!! :D
kaken var veldig god!! :D
kaken var veldig god!! :D
kaken var veldig god!! :D
Hvilken smør bruker dere her?
Hvilken smør bruker dere her?
Skriv ny kommentar