Cooking Light - Banana Bread

Cooking Light - Banana Bread

08.11.2010

Dette er en av mine yndlingsoppskrifter, hentet fra populære Cooking Light Magazine - making healthy taste great! (se www.cookinglight.com). Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har bakt denne deilige kaken! Den har fantastisk smak av banan og pecannøtter, brunt sukker og litt honning, og har kjempemyk konsistens selv om den lages nesten helt uten fett. Kaken inneholder dessuten verken egg eller melkeprodukter og egner seg derfor utmerket for de som måtte være veganere - og selvfølgelig alle andre som ønsker å bake sunne kaker! Sist, men ikke minst: Kjemperask å lage!

Cooking Light - Banana Bread

Ingredienser

4 store, modne bananer
60 ml flytende honning
60 ml matolje
1/4 ts salt
150 g brunt sukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
4,5 dl hvetemel
50 g pecannøtter

Fremgangsmåte

Mos bananene (gjøres raskt med stavmikser eller food processor). Bland med honning, olje, salt og brunt sukker. Rør så i bakepulver, natron og hvetemelet. Til slutt fint hakkede pecannøtter.

Ha deigen i en brødform (1,5 liter) sprayet med formfett og med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 55-60 min, til den er gjennomstekt.

Tips

Det skal være 4 dl bananmos i oppskriften, og det pleier å være passe med 4 store bananer. Bruk helst godt modne bananer, det gir absolutt best smak på kaken!

Husk å bruke matolje med nøytral smak, for eksempel solsikkeolje eller rapsolje. Ikke bruk soyaolje eller olivenolje.

Kaken holder seg myk i flere dager om den pakkes inn i plast, og er også fin å fryse!

Kaken er merket vegansk, men husk at ikke alle veganere spiser honning. Som et alternativ kan man da bruke samme mengde lønnesirup.

08.11.2010
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter