Cornflakesmuffins

Cornflakesmuffins

29.07.2005

"Corn Flakes Muffins" er lettlagede muffins, som smaker kjempegodt til frokost eller lunsj sammen med syltetøy!

Oppskriften gir 12 store muffins.

Cornflakesmuffins

Ingredienser

7,5 dl cornflakes
3,5 dl melk
2 egg
3/4 dl matolje
1,5 dl sukker
1,5 ss bakepulver
5,5 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Ha cornflakes i en bolle og hell over melk. La dette stå i 5 min og bløtgjøre seg. Tilsett lettpiskede egg og olje. Rør inn sukker, bakepulver og til slutt hvetemel.

Fordel deigen i smurte og strødde hull på et muffinsbrett (se tips). Stekes på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min. Avkjøles litt i formen før muffinsene løsnes fra formen med en kniv og forsiktig hvelves ut.

Smaker best lunkne!

Tips

Det er riktig at det skal være 1,5 ss bakepulver i oppskriften (ikke skrivefeil for ts).

Muffinsene blir store og flotte hvis du bruker muffinsbrett. Du kan eventuelt ha papirformer i hullene på brettet, slik at det er lettere å få muffinsene hele ut. Har du ikke muffinsbrett, kan du bruke store papirformer.

Se også "Corn Flakes Strawberry Muffins", "Corn Flakes Banana Muffins" og "Crunch-Top Corn Flakes Muffins".

- -

FRA OLE BRUMM:

"Når du våker om morgenen, Brumm," sa Nøff etter en lang stund, "hva er det første du da sier til deg selv?"

"Jo," sa Brumm, "jeg sier : Mon tro hva jeg får å spise til frokost? – Hva er det første du sier, Nøff?"

"Jeg sier : Jeg lurer på hvilke spennende ting som kommer til å hende i dag," svarte Nøff. Brumm nikket tankefullt. "Det er omtrent det samme," sa han.

29.07.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 
Stikkord: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter