Cornflakesmuffins med banan

Corn Flakes Banana Muffins er amerikanske muffins som er laget med most banan, brunt sukker, krydder og corn flakes.

Muffinsene er lettlagede og saftige!

Oppskriften gir ca. 12 stk.

Cornflakesmuffins med banan
Ingredienser

5 dl cornflakes
1 dl melk
0,5 dl nøytral olje
1 egg
2 store, modne bananer (se tips)
100 g brunt sukker
1 ss bakepulver
1 ts kanel
3 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Ha cornflakes i en bolle og hell over melk og olje. La dette stå i 5 min og bløtgjøre seg. Tilsett lettpiskede egg og most banan (bruk gjerne stavmikser til å mose bananene). Rør inn brunt sukker, bakepulver, kanel og til slutt hvetemel.

Ha papirformer i muffinsbrett (se tips) og fyll hullene 3/4 fulle med deig.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200 °C i ca 20 minutter. 

Tips

Det er riktig at det skal være 1 ss bakepulver i oppskriften (ikke skrivefeil for ts).

Jeg bruker 2 skikkelig store bananer, alternativt kan du bruke 3 middels store. Husk at de bør være skikkelig godt modne for at det skal bli god banansmak på muffinsene. 

Muffinsene blir flotte hvis du bruker muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett, kan du bruke doble papirformer i stedet. Ikke fyll formene for fulle, ellers renner deigen over under steking. Du vil da få flere og mindre muffins, som trenger litt kortere steketid.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift