Crazy Cake


"And now I know, that there's a link between the two;

being close to craziness, is being close to you."
 

(Katie Melua) 

  Heart  
 

"Crazy Cake" er en SPENNENDE og SUPERDEILIG sjokoladekake, som er veldig populær i Amerika!

Oppskriften er uten egg og melkeprodukter, men kaken får likevel en UTROLIG myk og saftig konsistens! Kaken er enkel og rask å lage og blir alltid en SUKSESS!!

 

 

Se også oppskrift på "Ultimate Chocolate Crazy Cake" (rund kake i to lag), "Crazy Chocolate Cake" (langpannekake med sjokoladekrem) og "Crazy Devil Chocolate Cake" (langpannekake med melisdryss).

 

Ingredienser:

♥ 2 dl sukker
♥ 3 dl hvetemel
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ts natron
♥ 2 dl vann
♥ 6 ss matolje
♥ 1 ts vaniljeessens eller -ekstrakt
♥ 1 ts eddik (7%)

Glasur:
♥ 150 g smør (se tips)
♥ 3 ss kakao
♥ 3,5 dl melis

 

Fremgangsmåte:

Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. Bland sammen vann, olje, vaniljeessens og eddik. Ha det flytende oppi bollen med det tørre, og rør deigen raskt sammen.

Ha deigen i en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og ta den ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Rør sammen mykt smør, kakao og melis. Bre sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken. Lag eventuelt sirkelmønster i sjokoladekremen på toppen av kaken med baksiden av en teskje.

 

 

Tips:

♥ Det høres rart ut med eddik i en kake, men eddiken er nødvendig for at kaken skal få den rette konsistensen. Kaken smaker ABSOLUTT IKKE av eddik når den er stekt!

♥ Merk at glasuren inneholder smør. Dersom du vil lage en kake uten melkeprodukter, må du altså droppe glasuren eller bruke spesialsmør beregnet på melkeallergikere. Alternativt går det bra å bare sikte litt melis over kaken, for den er kjempegod også uten glasur.

♥ Kaken holder seg myk og saftig i mange dager og er også fin å fryse.


Heart 

 

THE CLOSEST THING TO CRAZY

How can I think I'm standing strong,
Yet feel the air beneath my feet?
How can happiness feel so wrong?
How can misery feel so sweet?
How can you let me watch you sleep,
Then break my dreams the way you do?
How can I have got in so deep?
Why did I fall in love with you?

CHORUS:
This is the closest thing to crazy I have ever been
Feeling twenty-two, acting seventeen,
This is the nearest thing to crazy I have ever known,
I was never crazy on my own…
And now I know that there's a link between the two,
Being close to craziness and being close to you.

How can you make me fall apart
Then break my fall with loving lies?
It's so easy to break a heart;
It's so easy to close your eyes.
How can you treat me like a child
Yet like a child I yearn for you?
How can anyone feel so wild?
How can anyone feel so blue?

CHORUS

...and being close to you
...and being close to you.
 

(Katie Melua fra debutalbumet "Call Off the Search", 2003)

 


♥ ♥ ♥ ♥

Crazy Cake
Ingredienser

2 dl sukker
3 dl hvetemel
3 ss kakao
1 ts natron
2 dl vann
6 ss matolje
1 ts vaniljeessens eller -ekstrakt
1 ts eddik (7%)

Glasur:
100 g smør (se tips)
2 ss kakao
2,5 dl melis

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. Bland sammen vann, olje, vaniljeessens og eddik. Ha det flytende oppi bollen med det tørre, og rør deigen raskt sammen.

Ha deigen i en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og ta den ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Rør sammen mykt smør, kakao og melis. Bre sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken. Lag eventuelt sirkelmønster i sjokoladekremen på toppen av kaken.

Tips

Det høres rart ut med eddik i en kake, men eddiken er nødvendig for at kaken skal få den rette konsistensen. Kaken smaker ABSOLUTT IKKE av eddik når den er stekt!

Merk at glasuren inneholder smør. Dersom du vil lage en kake uten melkeprodukter, må du altså droppe glasuren eller bruke spesialsmør beregnet på melkeallergikere. Alternativt går det bra å bare sikte litt melis over kaken, for den er kjempegod også uten glasur.

Kaken holder seg myk og saftig i mange dager og er også fin å fryse.

38 kommentarer

Hei, har du prøvd å fryse kaken? Uten gladere da ;)
Er gravid og tenkte kanskje den hadde vært fin i fryseren. Så veldig saftig og god ut.

Hei, kjempe god kake:-D lure på kor mange gonger må eg dobble oppskriften for å få den til å passe til langpannekake? :-) Skal bake den til mangen barn:-)

Hei! Den glasuren som er vist på bildet er vel ikke den som er i oppskriften? Jeg brukte den og glasuren ble veldig lys og luftig, selv etter å ha tatt ekstra kakaopulver... Den likner rett og slett ikke i det hele tatt :( har du en oppskrift som gir mer lik glasur som på bildet? Vil ha en med masse sjokoladesmak som blir like glossy som den på bildet ;)

Jeg brukte 150g Melange som jeg smeltet over svak varme. Blandet melis og kakekakao sammen og helte det i kjelen mens jeg rørte med en gaffel til den ble klumpe fri. Lot den da stå på svakeste varme til den tykner slik jeg ville ha den. Den ble like mørk som kaken

Denne var rett og slett ikke god, smakte mel tror jeg, en kvalmende smak allefall. Røren ble utrolig rennende selv om jeg såvidt rørte ingrediensene sammen, men jeg lot den være for jeg visste jeg hadde hatt i alt som skulle i. Den var ikke noe problem, og kaken så god ut, men dessverre var den ikke det. Glasuren var veldig god, men ble ikke som på bilde, som noen over meg sier. Første gang jeg har lagd noe som ikke ble godt, fra denne siden, overraskende!

Dette må være den beste sjokoladekaken eg har smakt!! Ny favoritt! Men eg og opplevde at glasuren ikkje blei som på bildet, min og blei som ein lys smørkrem.. Godt fordiom! :) Eg lure på om det er mulig å bruke denne oppskrifta til muffins? Evt kor lenge dei bør steikast. Smaken var berre nydelig!

Heisann. Vet du hvordan det blir om man erstatter hvetemelet med spelt evt glutenfritt mel?

Har akkurat lagd og smakt på denne kaka. Den var ikke noe god. En kvalmende smak som jeg ikke har fått på noen sjokoladekake før. Den er luftig og fin, men smaker ikke. Lagde sjokoladekrem med kaffe, da ble den ok. Brukt nøytral olje osv. Men smaken er vel som baken :-)

Kan du bruke smeltet smør istedenfor mat olje og smaker den like godt da?
Så veldig godt ut☺

Laget denne kaken til min søster som er allergisk mot både egg og melk.

Jeg helte det over i en liten rund form på 15 cm. Den måtte stekes i ca 50 min før den var gjennomstekt.

For å få fyllet til å bli mykt så smeltet jeg ca 20-30 gr ekstra og rørte inn til slutt. Det var nok fyll til å lage et lag med fyll inni kaken også. Da ble den ganske høy og fin.

Kaken ble kjempe god og var en super suksess :)

Synes heller ikke den ble noe særlig tross at jeg fulgte oppskriften. Men gøy å prøvd ut en ny oppskrift:-)

Kjempegod kake. Ble suksess hjemme hos meg og gjestene elsket den. Jeg hadde ikke melk og egg hjemme.

Du kan også lage konge glasur med en pakke melis og 3 skjeer kakao og så kaffe til den er passe tykk :-) ❤ det er nam nam

Mvh
Anders

Hei! Takk for flott side som jeg besøker ofte når jeg skal finne gode oppskrifter. Vi har laget denne kaka en gang før, men husker ikke hvilken olje vi brukte. Kan du komme med en anbefaling på type olje?

Denne kaken er en ny favoritt i dette huset! Alle elsker denne! Den er nesten for saftig så jeg pleier å lage den dagen i forveien. Da blir den perfekt :) Jeg lager den alltid med olivenolje kan være ikke alle matoljer funker? Uansett, tusen takk for super oppskrift!! Ang glasur så lager jeg bare sjokoladeganache som jeg heller på når kaken er kald.

Heihei... nydeli crazy kake
Lurte på hvor mye jeg kan redusere på olje og sukkre ?

Mvh Silje

Hei igjen
Jeg tengte å lage muffins istede for formkake, er det no jeg må justere på, og kan jeg bruke den samme steketiden?
Mvh silje

Bakte denne kaken for et par uker siden, både jeg og samboer hugget nedpå.. den ble DRITGOD!
Fulgte oppskriften til (nesten) punkt og prikke, jeg glemte natron, men det gjorde ingenting.

Nå skal jeg sende samboer på butikke for å kjøpe jordbær, denne gangen blir det melis og jordbær istedenfor sjokoglasur.

Enig med de over som ikke synes kaken ble noe god. Den smakte rett og slett forferdelig, med en besk ettersmak.

Sjeldent eg kommenterer noke som helst på nett men denne kaka her er noke av det verste eg har smakt. Kan ikkje fatte at den er populær. Styr langt unna.

Denne ble kjempegod! Datteren tåler ikke egg og melk, er så glad for at jeg har funnet en god kake hun tåler :) Tusen takk for god oppskrift!

Synes der er synd det ikke svares på dette med glasuren som flere over spør om. Føler jeg har ødelagt en kake med ekkel smørkrem, burde visst bedre da jeg leste oppskriften, men så bare bildene og satte i gang. Slik di har beskrevet her kan ikke du få den sjokoladekremen på bilde. Misvisende og lite fristet til å prøve noe annet, hvert fall når folk har kommentert feilen tidligere og det ikke er gitt svar.

Syntes du at glasuren fikk mye smørsmak, så kan nok årsaken være at temperaturen på smøret var for høy eller for lav. Da blander ikke melisen og kakaoen seg så godt. La laseren stå på ovnen på svakest varme. Rør med en gaffel til du ser at den henger godt sammen og er uten klumper.

Denne kaken ble godkjent av min sønn. Han er kakemonsteret. Vi baker en kake i stede for lørdagsgodt. Denne kaken falt helt klart i smak. Jeg fikk glasuren litt mørkere enn på bildet, men jeg brukte bakekakao og kanskje litt mye. Den ble helt topp.

Denne måtte steke mer enn oppgitt tid.
Syns den ble altfor mørk og «hard» i smak til tross for at det er lite kakao i den. Glasuren etter oppskrift ble langt fra den på bildet.

Hei. Kan man bytte natron med bakepulver? Er dessverre Tom for natron. Krise!! Må man isåfall ha mere bakepulver? Kaken er jo nydelig, har laget den mange ganger og får mye skryt hver gang.

Min favorittsjokoladekake! Jeg har bakt den for hver feiring eller og de fleste spontanbaking-øyeblikk som har oppstått.

Olje:
Jeg bruker nøytral olje (solsikkeolje). Jeg leste over at noen bruker olivenolje og det også blir bra, men jeg vet ikke hvordan olivenoljen påvirker smaken. Jeg vil ikke anbefale frityrolje olje siden det har litt andre steke egenskaper.

Glutenfri:
Jeg har bakt den flere ganger med og uten glutenfrittmel, og oppriktig så kjenner jeg ingen forskjell!!

Glasur:
Oppskriften på glasur blir ikke som den på bilde siden oppskriften er for smørkrem. Hvis du ønsker den mer rennende: enten
1) hvis du allerede har laget glassuren: tilsett noen ss varm kaffe så vil den hvertfall bli mer rennende.
2) hvis du ikke har begynt på glasuren enda: smelt smører, og tilsett melis til du får ønsket kosistens. Eventuelt tilsett litt kaffe, men da trenger du også mer melis

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift