Crazy Chocolate Cake

"A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?" (Albert Einstein). "Crazy Chocolate Cake" er en amerikansk storfavoritt! Oppskriften er veldig spesiell, da den hverken inneholder egg, melk, smør eller bakepulver. I stedet kjennetegnes den ved ingrediensene olje, vann, eddik, vaniljeessens og kakao. Kaken høres merkelig ut når du leser oppskriften, men får faktisk en helt usedvanlig myk og deilig konsistens og en fantastisk god smak! Kaken er veldig lett å lage, og deigen skal bare røres raskt sammen. EN SINNSYKT GOD KAKE SOM ANBEFALES PÅ DET STERKESTE! Oppskriften er til liten langpanne.

Se også "Crazy Devil Chocolate Cake" og "Crazy Cake", som er en rund kake basert på samme type oppskrift.

Crazy Chocolate Cake
Ingredienser

400 g sukker
375 g hvetemel
55 g kakao
2 ts natron
4 3/4 dl vann
1,5 dl matolje
1 ts vaniljeessens
2 ts eddik (7%)

Glasur:
200 g smør (se tips)
2 ss kakao
5 dl melis

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. Bland sammen vann, olje, vaniljeessens og eddik. Ha det flytende oppi bollen med det tørre, og rør deigen raskt sammen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 30x20 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løft kaken ut av formen ved dra i sidene på bakepapiret, eller hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen mykt smør, kakao og melis. Bre sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken. Del kaken opp i passe store biter.

Tips

Det høres rart ut med eddik i en kake, men eddiken er nødvendig for at kaken skal få den rette konsistensen. Kaken smaker ABSOLUTT IKKE av eddik når den er stekt!

Merk at glasuren inneholder smør. Dersom du vil lage en kake uten melkeprodukter (vegansk), må du altså droppe glasuren eller bruke spesialsmør beregnet på melkeallergikere (melkefri margarin).

Kaken er fin å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

18 kommentarer

Hei!
Vil gjerne prøve å lage denne kaken, men i stor langpanne isteden for liten.
Er det bare å doble oppskriften? Takk for svar :)

Jeg doblet oppskriften og brukte stor langpanne, ingen problem, kanskje noe lenger steketid. Men det er vel litt fra ovn til ovn.

Stemmer det virkelif at man skal doble denne oppskriften til en vanlig langpanne? Virker som veldig mye...?

Har prøvd å lage med glutenfritt mel mange ganger,det fungerer knallbra

Vil bare gjøre deg oppmerksom på at det melkefrie margarinet er ikke vegansk. Det inneholder D-vitamin fra sau. (siden du har skrevet opp det som et vegansk alternativ.)

jeg elsker denne kaka, det har blitt min "go-to" kake. Og det beste er at den blir bare bedre og bedre jo lenger tid den står i kjølskap så den kan trygt lages ihvertfall 1 uke før den skal spises (hvis man klarer å holde fingrene fra fatet :-D )

Hvis man ikke har vaniljeessens, kan man bruke vaniljesukker i stedet? Jeg har vaniljesukker med ekte vanilje!

Den beste sjokoladekaken uten sjokolade som finnes! Jeg pleir å lage denne kaken med kakao-kaffeglasyr: 2 spiseskje sterk kaffe, 3 spiseskje bakekakao 50 g smeltet margarin eller flaskemargarin, 250 g melis og 1 teskje vaniljesukker. Det blir kjempegodt!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift