Crumble aux myrtilles (Fransk smuldrepai med blåbær)

Crumble aux myrtilles (Fransk smuldrepai med blåbær)

31.08.2014


Nydelig smuldrepai.  Heart

 

 

Ingredienser:

Smuldredeig:
♥ 100 g hvetemel
♥ 50 g hvitt sukker
♥ 50 g brunt sukker (demerara)
♥ 0,5 ts kanel
♥ 100 g smør

Fyll:
♥ 250 g blåbærsyltetøy (se tips)
♥ 100-150 g blåbær

Pynt:
♥ 50 g mandelflak

 

Fremgangsmåte:

Fordel syltetøyet i bunnen på en liten ildfast form (ca 15x20 cm).
Legg over blåbærene.

Ha mel, hvitt og brunt sukker og kanel i en food processor. Bland det sammen. Tilsett mykt smør i klatter. Kjør på full hastighet så smøret fordeler seg i det tørre og du får en smulete deig.

Smuldre deigen over bærene i formen.

Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter.

 

 

Den ferdige kaken serverte jeg med vaniljeis og hjemmelaget sorbet laget med vannmelon og bringebær (jeg skal gi dere oppskriften snart).   Heart

 

 

Blåbærsausen fra St. Dalfour (se tips) passet perfekt oppå isen!

 

 

Tips:

♥ Det å bruke syltetøy under blåbærene gir ekstra god og saftig smak på smuldrepaien. Søtheten fra syltetøyet gjør at du ikke trenger å sukre bærene. Både friske og frosne blåbær kan brukes, og frosne bær trenger ikke å tines i forkant. Du kan bruke hvilket som helst blåbærsyltetøy. Jeg brukte et syltetøy med blåbær og tranebær fra St. Dalfour, som jeg synes smakte utrolig godt i denne kaken.

 

 

♥ Fra St. Dalfour brukte jeg også blåbærsausen ved servering. NYDELIG!

 

 

Jeg har fått teste disse produktene og kan anbefale dem på det varmeste. Nydelig, søt smak og likevel helt uten sukker fordi produktene er søtet med konsentrert fruktjuice. Fås kjøpt i mange av de store matvarebutikkene, som Ultra, Joker, Kiwi, Meny og Coop Mega.

♥ Smuldrepaien smaker aller best nylaget!

 

 

Ønsker dere alle en fin ny uke!

 


Jeg er superspent på å se boken min som etter planen ankommer lageret til forlaget i morgenSmile

Sannsynligvis får jeg se boken allerede på tirsdag, og på torsdag kl. 18 er det, som dere vel alle nå har fått med dere, lanseringsaften hos Cappelen Damm i Akersgata 47/49 i Oslo (se her). Det blir servering av kakebiter og drikke, intervju av meg og fremføring av "Kakearien" (ikke jeg som skal synge opera altså... Gasp ), salg av bøker og jeg signerer til de som ønsker det.

Alle er velkommen!

♥ ♥ ♥ ♥

Crumble aux myrtilles (Fransk smuldrepai med blåbær)

Ingredienser

Smuldredeig:
♥ 100 g hvetemel
♥ 50 g hvitt sukker
♥ 50 g brunt sukker (demerara)
♥ 0,5 ts kanel
♥ 100 g smør

Fyll:
♥ 250 g blåbærsyltetøy (se tips)
♥ 100-150 g blåbær

Pynt:
♥ 50 g mandelflak

Fremgangsmåte

Fordel syltetøyet i bunnen på en liten ildfast form (ca 15x20 cm).
Legg over blåbærene.

Ha mel, hvitt og brunt sukker og kanel i en food processor. Bland det sammen. Tilsett mykt smør i klatter. Kjør på full hastighet så smøret fordeler seg i det tørre og du får en smulete deig.

Smuldre deigen over bærene i formen.

Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter.

Tips

♥ Det å bruke syltetøy under blåbærene gir ekstra god og saftig smak på smuldrepaien. Søtheten fra syltetøyet gjør at du ikke trenger å sukre bærene. Både friske og frosne blåbær kan brukes, og frosne bær trenger ikke å tines i forkant. Du kan bruke hvilket som helst blåbærsyltetøy. Jeg brukte et syltetøy med blåbær og tranebær fra St. Dalfour, som jeg synes smakte utrolig godt i denne kaken.

♥ Fra St. Dalfour brukte jeg også blåbærsausen ved servering. NYDELIG! Jeg har fått teste disse produktene og kan anbefale dem på det varmeste. Nydelig, søt smak og likevel helt uten sukker fordi produktene er søtet med konsentrert fruktjuice. Fås kjøpt i mange av de store matvarebutikkene, som Ultra, Joker, Kiwi, Meny og Coop Mega.

♥ Smuldrepaien smaker aller best nylaget!

31.08.2014
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Er det mulig å kunn lage en posjon av denne?

Hei!

Hvor får du kjöpt demerara sukker? Har letet bla. på ica,kiwi,rema1000.
Pleier å ta med hjem fra Sverige så hade värt kjekkt å fått kjöpt det her og så en kan bake masse eplekake nå når hösten er her!

Takk på forhånd!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter