Brukere online: 347
Brukere i dag: 904
Brukere siste 7 dager: 208175
Kakebunn:
3 egg
175 g sukker
50 g hvetemel
50 g potetmel
1 ts bakepulver
75 g valnøtter
Fyll:
6 dl kremfløte
8 stk Cuba-sjokolader (melkesjokolade med nøtte- og nougatfyll)
Pynt:
litt Oboy sjokolademelkpulver (eller Nesquick)
hele valnøttkjerner
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i det tørre. Hakk valnøttene og ha i. Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 40 min.
Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to lag.
Pisk kremfløten til krem. Finhakk Cuba-sjokoladen og bland i kremen.
Ha halvparten av Cuba-kremen mellom kakebunnene. Ha resten av kremen rundt hele kaken. Sikt over litt Oboy-pulver og pynt med valnøtter.
Kaken inneholder mye krem, og som kremkaker flest smaker "Cubakaken" best når kremen er helt fersk.
3 kommentarer
Hei! Bare lurte på om ikke
Hei! Bare lurte på om ikke denne kaken blir tørr når den ikke skal dynkes?
Nei, denne kaken blir ikke
Nei, denne kaken blir ikke tørr. Du må gjerne la den fylte kaken stå i kjøleskapet i et par dager og trekke før servering, men server kaken samme dag så kremen er helt fersk. Men når det er sagt, er det sikkert godt å dynke kaken for eksempel med litt kaffe. :-)
Tusen takk for svar, kaka ble
Tusen takk for svar, kaka ble kjempegod - uten dynking :-)
Skriv ny kommentar