
125 g smør
1 dl sukker
2 eggeplommer
2 dl hvetemel
1 dl havregryn (små, lettkokte)
Pisk sammen mykt smør, sukker og eggeplommer til det blir luftig. Bland i hvetemelet og deretter havregryn.
Rull deigen til jevnstore kuler. Legg kulene på bakepapirdekkede stekeplater. Trykk hver kake ned ved bruk av en gaffel. (Ha litt avstand mellom kakene, da de flyter noe ut under steking, se tips.)
Stek kakene midt i ovnen ved 225°C i ca 5 minutter. Avkjøl kakene en stund på platen før de helt forsiktig flyttes over på rist ved hjelp av en stekespade og avkjøles helt.
Jeg anbefaler deg å steke en prøvekake først, slik at du kan sjekke hvor mye kakene flyter ut. Dersom kakene flyter ut for mye kan du tilsette litt ekstra hvetemel i deigen.
Behandle kakene med forsiktighet. De er svært møre og går lett i stykker. Småkakene oppbevares i tettsluttet kakeboks.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4217 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 300.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 301
Brukere i dag: 1357
Brukere siste 7 dager: 211363
© 2004 - 2019: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar