Dansk jordbærkake (Jordbærkage)

Dansk jordbærkake (Jordbærkage)

03.07.2021

God julikveld, kjære dere! 

Dette er en så utrolig god jordbærkake! En myk, marsipanaktig mandelbunn dekkes først med et lag sjokolade og deretter en nydelig mascarponekrem. På toppen dekkes kaken med friske jordbær og et dryss grønne pistasjnøtter.

 

 

Dansk "jordbærkage" er en sommerlig klassiker, som du virkelig burde prøve ut! 

 

 

Ingredienser:

Mazarinkake:
♥ 250 g råmarsipan (se tips)
♥ 250 g sukker
♥ 250 g smør
♥ 4 store egg
♥ 65 g hvetemel

Sjokoladelag:
♥ 30 g smør
♥ 200 g kokesjokolade

Mascarponekrem:
♥ 250 g mascarpone
♥ 4 dl kremfløte
♥ 1,5 dl melis
♥ 1 ts vaniljepasta

Pynt:
♥ 300 g jordbær
♥ 1 dl pistasjnøtter

 

Fremgangsmåte:

Mazarinkake: 

Ha oppelt råmarsipan, sukker, mykt smør og eggene i en food processor. Kjør på full hastighet helt til du får en glatt og klumpfri masse. Ha massen i en bakebolle og vend i hvetemelet.

Hell deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 170°C i ca 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Dekk til kaken med et stykke matpapir på slutten av steketiden dersom den begynner å bli for mørk på toppen.

Avkjøl kaken i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Legg kaken på et passende fat.


Sjokoladelag:

Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett sjokoladen oppdelt i små biter og la den smelte på svak varme. Rør blandingen jevn.

Bre den smeltede sjokoladen over kaken. 

 

 

Sett kaken i kjøleskapet i minst 45 minutter, til sjokoladen har stivnet. 


Mascarponekrem: 

Ha mascarponeost, kremfløte, melis og vaniljepasta i en bolle og pisk til du får en tykk krem.

 

 

Bre mascarponekremen over kaken.

 


Sett kaken tilbake i kjøleskapet.


Pynt:

Gjør klar pistasjnøttene ved å legge dem i kokende varmt vann i noen minutter slik at skallet løsner. Gni skallet av pistasjnøttene slik at de blir grønne og fine. Tørk dem og hakk dem grovt.

Rens jordbærene og del dem i skiver.

Ta kaken ut av kjøleskapet og pynt den med friske jordbær.

 

 

Dryss over pistasjnøttene.

 

 

 

Vidunderlig god jordbærkake! 

 

 

 

Mandelbunnen er så myk, og mascarponekremen nydelig! 

 

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at du bruker råmarsipan (ekte marsipan) i kakebunnen, som har høyt mandelinnhold. Dette er lilla pakning fra Odense. Ikke bruk vanlig figurmarsipan, for den tåler ikke steking. 

♥ Det går fint å lage mazarinkaken klar dagen i forveien. La den i så fall stå kjølig og innpakket i plast slik at den holder seg myk. 

♥ Kaken bør serveres samme dag den er pyntet med mascarponekrem og jordbær. 

 

 

Dette er en vidunderlig god kake - en skikkelig favorittkake! 

 

 

Enjoy! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Dansk jordbærkake (Jordbærkage)

Ingredienser

Mazarinkake:
♥ 250 g råmarsipan (se tips)
♥ 250 g sukker
♥ 250 g smør
♥ 4 store egg
♥ 65 g hvetemel

Sjokoladelag:
♥ 30 g smør
♥ 200 g kokesjokolade

Mascarponekrem:
♥ 250 g mascarpone
♥ 4 dl kremfløte
♥ 1,5 dl melis
♥ 1 ts vaniljepasta

Pynt:
♥ 300 g jordbær
♥ 1 dl pistasjnøtter

Fremgangsmåte

Mazarinkake: 
Ha oppelt råmarsipan, sukker, mykt smør og eggene i en food processor. Kjør på full hastighet helt til du får en glatt og klumpfri masse. Ha massen i en bakebolle og vend i hvetemelet.

Hell deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 170°C i ca 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Dekk til kaken med et stykke matpapir på slutten av steketiden dersom den begynner å bli for mørk på toppen.

Avkjøl kaken i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Legg kaken på et passende fat.

Sjokoladelag:
Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett sjokoladen oppdelt i små biter og la den smelte på svak varme. Rør blandingen jevn.

Bre den smeltede sjokoladen over kaken. 

Sett kaken i kjøleskapet i minst 45 minutter, til sjokoladen har stivnet. 

Mascarponekrem: 
Ha mascarponeost, kremfløte, melis og vaniljepasta i en bolle og pisk til du får en tykk krem.

Bre mascarponekremen over kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet.

Pynt:
Gjør klar pistasjnøttene ved å legge dem i kokende varmt vann i noen minutter slik at skallet løsner. Gni skallet av pistasjnøttene slik at de blir grønne og fine. Tørk dem og hakk dem grovt.

Rens jordbærene og del dem i skiver.

Ta kaken ut av kjøleskapet og pynt den med friske jordbær. Dryss over pistasjnøttene.

Tips

♥ Det er viktig at du bruker råmarsipan (ekte marsipan) i kakebunnen, som har høyt mandelinnhold. Dette er lilla pakning fra Odense. Ikke bruk vanlig figurmarsipan, for den tåler ikke steking. 

♥ Det går fint å lage mazarinkaken klar dagen i forveien. La den i så fall stå kjølig og innpakket i plast slik at den holder seg myk. 

♥ Kaken bør serveres samme dag den er pyntet med mascarponekrem og jordbær. 

03.07.2021

1 kommentarer

Denne er bare så utrolig god! Min absolutte favorittkake

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter