Den sunne daddelkaken

Den sunne daddelkaken

10.01.2008

Her er en fantastisk nydelig kake full av sunne ingredienser: masse dadler, appelsin, banan, nøtter, kokos, brunt sukker og grovt mel. Pynter du med oppskåret frukt og friske bær får kaken et fristende og vakkert utseende! Kaken er perfekt i januarmåned, både på grunn av de fornuftige sunnhetsforsettene som de fleste har da, og fordi du kan få brukt opp daddelrestene fra jula.

Den sunne daddelkaken

Ingredienser

500 g dadler
1 appelsin
3 dl vann
50 g smør
0,5 dl brunt sukker
1 banan
2 ts vaniljeessens
2 ts kanel
1,5 dl grov sammalt hvete
0,75 dl kokos
100 g valnøtter
100 g mandler

Pynt:
frukt og bær

Fremgangsmåte

Del opp dadlene og fjern stenene. Ha dadlene i en kjele sammen med vann og appelsinen oppdelt i skiver. La blandingen koke i 15 min til den blir grøtete. Ha blandingen i en food processor med hakkekniv og kjør på full hastighet til du får en jevn mos. Avkjøl.

Smelt smøret. Bland i brunt sukker, most banan, vaniljeessens og kanel. Ha i daddelmosen. Bland så i grovt mel, kokos og hakkede valnøtter og mandler.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken ved 180°C i ca 25-30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Dekk kaken med oppdelt frukt og bær (se tips). Server kaken gjerne med kald, pisket krem.

Tips

Dette er en dobling av originaloppskriften. Bruker du halv oppskrift, må du bruke en liten form (20 cm i diameter). Originaloppskriften er dessuten uten sukker, men jeg synes at kaken blir bedre om man spanderer på seg litt brunt sukker. Sukkeret kan imidlertid droppes hvis du ønsker sukkerfri kake.

Erstatt smør med melkefritt margarin hvis du vil lage kaken vegansk. 

Bruk helst ferske dadler (uten glykose), som kjøpes i løsvekt.

Kaken på bildet er pyntet med oppdelt kiwi, blå og grønne druer, hermetiske mandariner, friske blåbær, bringebær, jordbær og pasjonsfrukt.

Kaken er holdbar om den oppbevares i kjøleskapet, og blir faktisk bare mer saftig og god om den får stå og trekke i et par dager.

10.01.2008
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Denne kaken ser kjempegod ut, er vekten på dadlene som skal brukes i kaken med eller uten sten?

Hei! Skal det ikke være hevemiddel, bakepulver el.l. i kaken?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter