Dessertkake med plommer

09.10.2011

 

Hei alle sammen!

Håper dere har hatt en kjempefin høsthelg! Tongue smile

 

Jeg vil i dag først av alt takke dere for de søte kommentarene dere legger igjen både her på bloggen, på facebooksiden til Det søte liv og på e-poster dere sender meg.

Jeg rekker ikke alltid å svare dere så raskt, men jeg leser alle meldinger og blir veldig glad for å få dem! 

 

Her har dere en deilig plommedessert som er en slags krysning av kake og pudding.

Plommedesserten er smaksatt med mandler og kanel og serveres varm og nystekt - gjerne med en klatt vanijeiskrem ved siden av.

Superlettvint å lage og en nydelig måte å anvende høstens plommer på!

 

Ingredienser:

♥ 125 g smør
♥ 1,25 dl melk
♥ 1 egg
♥ 60 g sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 180 g hvetemel
- -
♥ 750 g plommer
♥ 100 g sukker
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ss vann

♥ 90 g mandelflarn
♥ 2 ss sukker

 

Fremgangsmåte:

Start med å dele opp og rense plommene. Bland plommene i en kjele med kanel og 100 g sukker. Tilsett 1 ss vann og kok på svak varme i et par minutter til plommene er myke.

Ha plommeblandingen i en liten, ildfast form som rommer ca 1,5 liter.

Smelt smøret og bland med melken. Tilsett sammenvispet egg og sukker. Sikt mel og bakepulver og bland i til en klissete deig.

Fordel deigen over plommene i store klatter med en spiseskje. Fordel over mandelflarn og dryss over sukker.

Stek desserten gylden midt i ovnen ved 180°C i 30-40 min, til deigen er gjennomstekt.

 

 

Tips:

Denne plommedesserten smaker best samme dag den er laget og aller best mens den fortsatt er lunken.

 

KOS DEG MED PLOMMER!

Dessertkake med plommer

Ingredienser

Kakedeig:
125 g smør
1,25 dl melk
1 egg
60 g sukker
1 ts bakepulver
180 g hvetemel

Plommefyll:
750 g plommer
100 g sukker
2 ts kanel
1 ss vann

Pynt:
90 g mandelflarn
2 ss sukker

Fremgangsmåte

Start med å dele opp og rense plommene. Bland plommene i en kjele med kanel og 100 g sukker. Tilsett 1 ss vann og kok på svak varme i et par minutter til plommene er myke.

Ha plommeblandingen i en liten, ildfast form som rommer ca 1,5 liter.

Smelt smøret og bland med melken. Tilsett sammenvispet egg og sukker. Sikt mel og bakepulver og bland i til en klissete deig.

Fordel deigen over plommene i store klatter med en spiseskje. Fordel over mandelflarn og dryss over sukker.

Stek desserten gylden midt i ovnen ved 180°C i 30-40 min, til deigen er gjennomstekt.

Tips

Denne plommedesserten smaker best samme dag den er laget og aller best mens den fortsatt er lunken.

09.10.2011
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Denne kaka ser absolutt nydelig ut, men tar jeg feil når jeg sier at det ikke er mandelflarn (som jo er et bakverk, en type kjeks) og heller ikke mandelflak som er oppå kaka på bildet, men pekannøtter?

Denne kaka ser absolutt nydelig ut, men tar jeg feil når jeg sier at det ikke er mandelflarn (som jo er et bakverk, en type kjeks) og heller ikke mandelflak som er oppå kaka på bildet, men pekannøtter?

Uffda, nå ser det ut som jeg spammer deg - det var på ingen måte meningen å skrive innlegget to ganger, noe har gått galt her. Beklager!!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet