Devil's Food Cake with Angel Frosting

Devil's Food Cake with Angel Frosting

12.10.2008


Her har du en av verdens mest berømte sjokoladekaker! 

"Devil's Food Cake" er en amerikansk klassiker av storformat! Kaken er dekket med hvit og uskyldig marengskrem ("Angel Frosting"), men er svart som f... inni... Wink

Sjokoladekakebunnene er veldig saftige. Kaken har typisk amerikansk størrelse, det vil si at den er gigantisk! Digg på smak!!!

Devil's Food Cake with Angel Frosting

Ingredienser

Sjokoladekakebunner:
200 g smør
5 dl sukker
3 store egg
300 g mørk kokesjokolade (70% kakaoinnhold)
4,5 dl melk
1,5 ts vaniljeessens
1,5 ts bakepulver
1,5 ts natron
7 dl hvetemel

Marengskrem:
3 eggehviter
5 dl sukker
1 dl kaldt vann
1,5 ss lys sirup
1/8 ts salt (se tips)
1,5 ts vaniljeessens

Fremgangsmåte

Sjokoladekakebunnene:
Start med å koke opp 1 dl melk i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt sjokolade og la den smelte i den varme melken. Rør av og til slik at sjokoladen smelter til en jevn sjokolademasse. Avkjøl litt.

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Skill eggene. Ha eggeplommene i smørkremen og pisk videre til kremen er luftig og myk. Bland inn den smeltede sjokoladen og vaniljeessens. Sikt sammen mel, bakepulver og natron. Bland det tørre i deigen vekselsvis med melken. Gjør dette i 3 omganger og rør godt mellom hver gang. Bruk gjerne en håndmikser til hjelp, men ikke pisk lenger enn nødvendig for å få alt godt blandet. Deigen skal bli jevn og klumpfri. Pisk egghvitene stive og vend inn i deigen til slutt.

Del deigen i tre like store deler. Ha hver del i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kakene i formen før de forsiktig løsnes og tas ut. Fjern bakepapiret fra kakebunnene.

Marengskremen:
Ha alle ingredienser unntatt vaniljeessens i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med fosskokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen. Start med en gang å piske med en håndmikser, og pisk kontinuerlig i 6-8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem. Ta metallbollen vekk fra kjelen med det kokende vannet. Tilsett vaniljeessens og pisk videre i marengsmassen i ca 1 minutt eller litt lenger, til marengskremen har ønsket smørekonsistens. Marengskremen må brukes straks den er laget.

Montering av kaken:
Bruk et solid kakefat som tåler en stor kake. Monter kaken ved å ha marengskrem mellom sjokoladekakebunnene. Fordel resten av marengskremen over hele kaken. Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering.

Tips

Selv om det er tungvint, er det nødvendig å steke kakebunnene hver for seg.

I originaloppskriften står det at man skal bruke kakeformer som er 23 cm i diameter. Da jeg lagde kaken på bildet, bruke jeg former som var 24 cm i diameter. Det ga en vanvittig høy kake! Veldig amerikansk! Ser for så vidt flott ut, men nesten litt vanskelig å skjære stykker av. Hvis du vil ha en kake med ikke fullt så amerikansk utseende, anbefaler jeg at du bruker former som er 26 cm i diameter. Kaken blir nok mer enn høy nok for det.

Det er viktig at du bruker elektrisk håndmikser når du lager marengskremen. Det er med andre ord ikke tilstrekkelig å piske for hånd. Metallbolle er godt egnet, fordi den tåler varmen bra. Bruk bare en bittebitteliten klype salt. Saltet hjelper til med å stabilisere eggehvitene, men skal ikke gi smak på den søte marengskremen. Pass dessuten godt på at du holder mikseren i bunnen av bollen. På grunn av varmen fra dampen, kan eggehvitene stivne litt til i bunnen av metallbollen. Det er også veldig viktig at du bruker marengsmassen med en gang den er ferdig. Blir marengsmassen stående, stivner den til i konsistensen, og det blir vanskelig å fylle kaken med den.

Kaken oppbevares i kjøleskapet. Marengskremen egner seg dårlig til frysing. Sjokoladekakebunnene kan du imidlertid godt lage i forveien og fryse ned.

Hvis du vil har en liten vri på kaken, kan du strø kokos på marengskremen på toppen av kaken.

12.10.2008
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 
Stikkord: 

5 kommentarer

Kan denne lades i langpanne?

Har du noe formening om hvordan det vil være å sette farge på marengsen? Tenkte å lage den i rødt, hvit og blått til 17. mai.
Er steketiden fortsatt 30 min i 24cm former?

Hei! Denne kaken så helt nydelig ut, så jeg tenkte jeg ville lage den til min datters dåp. Heldigvis er jeg nervøs for å lage noe for første gang til store begivenheter, så jeg prøvde meg på den i dag for å finne ut om det var en kake jeg kunne få til. Det var det ikke! Kakebunnene ble veldig tørre og datt fra hverandre da jeg skulle montere. Hva kan jeg ha gjort galt? Trodde jeg hadde fulgt oppskriften til punkt og prikke. *Kjempefrustrert*

Lurer på om det går å bytte ut melken med kefir og om jeg da evt. skal ta mindre kefir?

Ser bra ut

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter