Doble syltetøykaker

Doble syltetøykaker er noen av de vakreste julekakene jeg vet om!

Det er så koselig med hjertemønsteret og den fine, røde fargen som kommer av syltetøyet.

 

 

Oppskriften gir ca. 35 kaker.

 

Ingredienser: 

♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 2 egg
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 400 g hvetemel

Fyll:
♥ 150 g bringebærsyltetøy (se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Pisk sammen smør og sukker. Tilsett eggene og pisk videre til en luftig smørkrem. Sikt de tørre ingrediensene sammen og bland det inn til en jevn mørdeig. Pakk deigen inn i plast og sett den kjølig i et par timer så den blir fastere og lettere å kjevle.

Kjevle ut deigen (bruk eventuelt litt ekstra mel hvis deigen kjennes klissete), og stikk ut runde kaker som er ca. 6 cm i diameter. Stikk ut et lite hjerte med en liten hjerteutstikker i midten av halvparten av kakene. Fukt kanten på kakene uten hjerte med litt vann og legg kakene med hjertemønster oppå slik at kakene blir doble. Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater.

Fyll det hjerteformede hullet på hver kake med en liten teskje bringebærsyltetøy. Det er viktig at syltetøyet er nokså fast slik at det holder seg på plass inni hjertet uten å renne ut under stekingen. Bruk en tannstikker for å få syltetøyet jevnt fordelt innenfor hjertet.

Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i 8-10 minutter.

Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

 

 

Er ikke disse kakene utrolig vakre... ?

 

 

Tips: 

♥ Det går fint å bruke jordbærsyltetøy i stedet for bringebærsyltetøy.

♥ Syltetøyet bør være temmelig tykt, så det holder seg på plass i kakene og ikke renner ut på stekeplaten under stekingen. 

♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks, som gjerne kan stå litt kjølig. Kakene er også fine å fryse.

 

 

Nyt disse vakre kakene. De er en fryd for både øye og gane!  

 



♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Doble syltetøykaker
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 2 egg
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 400 g hvetemel

Fyll:
♥ 150 g bringebærsyltetøy (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk sammen smør og sukker. Tilsett eggene og pisk videre til en luftig smørkrem. Sikt de tørre ingrediensene sammen og bland det inn til en jevn mørdeig. Pakk deigen inn i plast og sett den kjølig i et par timer så den blir fastere og lettere å kjevle.

Kjevle ut deigen (bruk eventuelt litt ekstra mel hvis deigen kjennes klissete), og stikk ut runde kaker som er ca. 6 cm i diameter. Stikk ut et lite hjerte med en liten hjerteutstikker i midten av halvparten av kakene. Fukt kanten på kakene uten hjerte med litt vann og legg kakene med hjertemønster oppå slik at kakene blir doble. Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater.

Fyll det hjerteformede hullet på hver kake med en liten teskje bringebærsyltetøy. Det er viktig at syltetøyet er nokså fast slik at det holder seg på plass inni hjertet uten å renne ut under stekingen. Bruk en tannstikker for å få syltetøyet jevnt fordelt innenfor hjertet.

Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i 8-10 minutter. Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

Tips

♥ Det går fint å bruke jordbærsyltetøy i stedet for bringebærsyltetøy.

♥ Syltetøyet bør være temmelig tykt, så det holder seg på plass i kakene og ikke renner ut på stekeplaten under stekingen. 

♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks, som gjerne kan stå litt kjølig. Kakene er også fine å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift