
1 tynn sukkerbrødsbunn (se tips)
Iskrem:
3 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl kremfløte
0,5 dl eggelikør
Pynt:
0,5 dl eggelikør
(litt sjokoladesaus)
Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk kremfløten til krem. Bland kremen i eggedosisen. Rør godt med stålvisp, så isblandingen blir jevn og klumpfri. Vend i eggelikøren.
Skjær til sukkerbrødsbunnen så den passer i en liten, rund kakeform (20 cm i diameter). Hell over iskremblandingen og jevn til overflaten. Ringle over eggelikør til pynt (og eventuelt litt sjokoladesaus).
Sett kaken i fryseren i 4 timer (eller over natten). Ta kaken ut av formen og over på et lite kakefat ca 20 min før servering.
Det enkleste er å kjøpe en ferdig oppdelt sukkerbrødsbunn i butikken, og så bare bruke 1 av kakebunnene til iskaken. De resterede 2 sukkerbrødsbunnene kan du fryse til en senere gang du vil lage en iskake, eller du kan lage "Punsjeboller" (se flere oppskrifter på detsoteliv.no).
I stedet for sukkerbrødsbunn, kan du bruke ferdigkjøpt marengsbunn (liten marengsbunn fås blant annet kjøpt på ICA Maxi).
Se også oppskrift på "Iskake med bjørnebær og eggelikør".
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4358 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 88
Brukere i dag: 888
Brukere siste 7 dager: 142305
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar