Eggesalat

Eggesalat er et deilig pålegg å sette på bordet når frokosten eller lunsjen skal være litt ekstra forseggjort.

En tradisjonsrik eggesalat (også kalt Eggehakk) er også ofte å finne på koldtbord og buffeter i festlige lag. 

Også nydelig som fyll i en baguette eller sandwich sammen med noen blader "ordentlig" salat og agurkskiver.

Denne klassiske varianten av eggesalat er uten løk, og blir derfor mild og kremete - og veldig populær hos matglade personer i alle aldre! 


Ingredienser: 

♥ 7 egg
♥ 150 g majones
♥ 1 dl seterrømme
♥ 1 spiseskje mild, søt sennep (se tips)
♥ salt og pepper

Pynt:
♥ gressløk


Fremgangsmåte: 

Kok eggene til de er hardkokte (se tips). Legg dem i kaldt vann så de blir avkjølt, og fjern deretter skallet. 

Rør sammen majones og seterrømme. Smak til med sennep, salt og pepper. 

Spar noen båter egg til pynt. Hakk resten av eggene opp i biter (se tips) og vend dette forsiktig inn i majonesblandingen. 

Ha eggesalaten over i en serveringsskål.

Pynt med egg som du har satt til side.

 

 

Mange liker å servere eggesalaten slik.

 

 

Selv foretrekker jeg å pynte med litt gressløk til slutt. 

 

 

Supert å sette frem på bordet når det er tid for lange, fine frokoster og brunsjer til jul, påske og 17. mai. 

 

 

Tips:

♥ Eggkoker er praktisk, men koker du eggene i kjele pleier koketiden være 8 - 10 minutter, avhengig av størrelsen på eggene. Jeg bruker store egg (størrelse L). 

♥ Bruker du eggdeler, trenger du ikke å hakke opp eggene. Da deler du eggene en gang på kryss og så en gang på tvers i eggdeleren, og så har du eggebiter i perfekt størrelse.

 

 

 

♥ Bruk den sennepen du liker og tilpass mengden til hvor sterk den er. Jeg brukte en stor spiseskje Dijonsennep med honning (Maille Honey Dijon) som jeg synes er veldig god.  

 

 

♥ Denne eggesalaten er temmelig mektig. Ønsker du å lage en lettere variant, kan du redusere på mengden majones. Bruk i stedet litt mer rømme og bytt ut seterrømme med lettrømme. 

♥ Ikke alle liker eller tåler rå, hakket løk, så jeg har her laget en eggesalat helt uten dette. Eggesalat kan imidlertid varieres med å tilsette hakket purre, vårløk eller gressløk. Noen liker også å tilsette litt hakket sylteagurk. Det går også å tilsette et par dråper tabasco eller en liten teskje sriracha for litt mer futt på eggesalaten. 

♥ Eggesalaten holder seg god i 4- 5 dager. Oppbevar den i kjøleskapet enten i en plastboks eller i serveringsskålen som er dekket til med plastfolie. 

 

God fornøyelse! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Eggesalat
Ingredienser

♥ 7 egg
♥ 150 g majones
♥ 1 dl seterrømme
♥ 1 spiseskje mild, søt sennep (se tips)
♥ salt og pepper

Pynt:
♥ gressløk

Fremgangsmåte

Kok eggene til de er hardkokte (se tips). Legg dem i kaldt vann så de blir avkjølt, og fjern deretter skallet. 

Rør sammen majones og seterrømme. Smak til med sennep, salt og pepper. 

Spar noen båter egg til pynt. Hakk resten av eggene opp i biter (se tips) og vend dette forsiktig inn i majonesblandingen. 

Ha eggesalaten over i en serveringsskål.

Pynt med egg som du har satt til side. Klipp eventuelt over litt gressløk til slutt. 

Tips

♥ Eggkoker er praktisk, men koker du eggene i kjele pleier koketiden være 8 - 10 minutter, avhengig av størrelsen på eggene. Jeg bruker store egg (størrelse L). 

♥ Bruker du eggdeler, trenger du ikke å hakke opp eggene. Da deler du eggene en gang på kryss og så en gang på tvers i eggdeleren, og så har du eggebiter i perfekt størrelse.

♥ Bruk den sennepen du liker og tilpass mengden til hvor sterk den er. Jeg brukte en stor spiseskje Dijonsennep med honning (Maille Honey Dijon) som jeg synes er veldig god.  

♥ Denne eggesalaten er temmelig mektig. Ønsker du å lage en lettere variant, kan du redusere på mengden majones. Bruk i stedet litt mer rømme og bytt ut seterrømme med lettrømme. 

♥ Ikke alle liker eller tåler rå, hakket løk, så jeg har her laget en eggesalat helt uten dette. Eggesalat kan imidlertid varieres med å tilsette hakket purre, vårløk eller gressløk. Noen liker også å tilsette litt hakket sylteagurk. Det går også å tilsette et par dråper tabasco eller en liten teskje sriracha for litt mer futt på eggesalaten. 

♥ Eggesalaten holder seg god i 4- 5 dager. Oppbevar den i kjøleskapet enten i en plastboks eller i serveringsskålen som er dekket til med plastfolie. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift