Eggesmør

Eggesmør er kjempegodt tilbehør spesielt til forskjellige fiskeretter. Prøv for eksempel eggesmør sammen med torsk, kveite, laks, røkt kolje eller til fiskegrateng.

Eggesmør høyner også smaken på dampet asparges, grønne bønner og andre grønnsaker. 

Forresten er eggesmør er også digg på bakt potet! 😃 

 

Oppskriften er beregnet til 4 porsjoner.
 

Ingredienser:

♥ 6 egg
♥ 300 g smør


Fremgangsmåte: 

Kok eggene til de er hardkokte (se tips). Legg dem i kaldt vann så de blir avkjølt, og fjern deretter skallet. 

Hakk eggene opp i biter. 

Med eggdeler går det superraskt å dele eggene i små biter.  Del egget i skiver. Snu egget og del på nytt så egget blir delt i små biter. 

 

 

 

Smelt smøret og vend de hakkede eggene i smøret. 

 

 

Så enkelt er det å lage eggesmør! 

 

Serveres varmt.

 

 


Tips:

♥ Eggkoker er praktisk, men koker du eggene i kjele pleier koketiden være 8 - 10 minutter, avhengig av størrelsen på eggene. Jeg bruker store egg (størrelse L). 

♥ Dersom du ikke har eggdeler, hakker du opp eggene med en kniv i stedet. 

♥ Dersom du ønsker å lage en mindre porsjon, er det så klart bare å skalere ned oppskriften, for eksempel til 4 egg og 200 g smør. 

♥ Hvis du vil pimpe opp eggesmøret, kan du vende inn hakkede urter, for eksempel kruspersille eller dill.

♥ Du kan smaksette eggesmøret med litt ekstra kvernet salt, pepper og eventuelt en liten skvis sitronsaft. 

Se for eksempel Skrei (torsk) med gulrøtter og eggesmør.

♥ 

 

Eggesmør er en klassiker!  😊

 


♥ ♥ ♥ ♥ 

Eggesmør
Ingredienser

♥ 6 egg
♥ 300 g smør

Fremgangsmåte

Kok eggene til de er hardkokte (se tips). Legg dem i kaldt vann så de blir avkjølt, og fjern deretter skallet. 

Hakk eggene opp i biter.

Bruk gjerne eggdeler. Del egget i skiver. Snu egget og del på nytt så egget blir delt i små biter. 

Smelt smøret og vend de hakkede eggene i smøret. 

Serveres varmt.

Tips

♥ Eggkoker er praktisk, men koker du eggene i kjele pleier koketiden være 8 - 10 minutter, avhengig av størrelsen på eggene. Jeg bruker store egg (størrelse L). 

♥ Dersom du ikke har eggdeler, hakker du opp eggene med en kniv i stedet. 

♥ Dersom du ønsker å lage en mindre porsjon, er det så klart bare å skalere ned oppskriften, for eksempel til 4 egg og 200 g smør. 

♥ Hvis du vil pimpe opp eggesmøret, kan du vende inn hakkede urter, for eksempel kruspersille eller dill.

♥ Du kan smaksette eggesmøret med litt ekstra kvernet salt, pepper og eventuelt en liten skvis sitronsaft. 

Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift