Eksotisk rømmekake

Eksotisk rømmekake

14.05.2006
Eksotisk rømmekake

Ingredienser

2 store egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme
1 dl tropisk juice
3,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Pynt:
melisdryss
physalis

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen og tropisk juice. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 45 min (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten).

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Sikt litt melis over den kalde kaken og pynt med physalis.

Tips

Tropisk juice kan byttes ut med ananasjuice eller annen type juice som du er glad i.

Kaken får enda lavere fettinnhold hvis du bytter ut lettrømme med rømmekolle.

Kaken er kjempefin å fryse.

14.05.2006
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter