Enkel krydderkake med kefir

Hverdagen er tilbake - kjekt det også!  Smile

Enkel krydderkake med kefir er en hverdagskake, som røres sammen på noen få minutter. 

 

 

Kaken får deilig kryddersmak og blir supermyk! 

 

 

Ingredienser:

♥ 100 g smør
♥ 5 dl kefir
♥ 5 dl sukker
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ts nellik
♥ 2 ts natron
♥ 1 egg
♥ 350 g hvetemel

Pynt:
♥ melisdryss


Fremgangsmåte:

Smelt smøret. 

Ha kefir, sukker, krydder, natron og lett sammenpisket egg i en bakebolle. 

Bland inn det smeltede smøret. Tilsett hvetemelet og rør deigen raskt sammen (se tips).

Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. 

Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter (sjekk med kakenål at den er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen).

La kaken avkjøles i formen før du flytter den over på et fat.

Sikt over melis før servering. 

 

 

Myk og kjempegod krydderkake! 

 

 

Det er virkelig en stor misforståelse at krydderkaker bare passer til jul ... Smile 

 

 

Tips:

♥ Det spiller ingen rolle om du bruker kulturmelk i stedet for kefir. 

♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Da unngår du at deigen blir seig, og kaken blir myk og luftig. 

♥ Krydderkaken holder seg myk i flere dager. Pakk den inn i plast, og gi den eventuelt et nytt dryss melis så den ser delikat ut. Kaken er også kjempefin å fryse. 

 

 

Du finner mange nydelige krydderkaker her på Det søte liv.

Se for eksempel Rask krydderkake, som også er veldig lettvint å lage. 

 

Kos deg! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Enkel krydderkake med kefir
Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 5 dl kefir
♥ 5 dl sukker
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ts nellik
♥ 2 ts natron
♥ 1 egg
♥ 350 g hvetemel

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smøret. 

Ha kefir, sukker, krydder, natron og lett sammenpisket egg i en bakebolle. 

Bland inn det smeltede smøret. Tilsett hvetemelet og rør deigen raskt sammen (se tips).

Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. 

Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter (sjekk med kakenål at den er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen).

La kaken avkjøles i formen før du flytter den over på et fat.

Sikt over melis før servering. 

Tips

♥ Det spiller ingen rolle om du bruker kulturmelk i stedet for kefir. 

♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Da unngår du at deigen blir seig, og kaken blir myk og luftig. 

♥ Krydderkaken holder seg myk i flere dager. Pakk den inn i plast, og gi den eventuelt et nytt dryss melis så den ser delikat ut. Kaken er også kjempefin å fryse. 

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift