
Kakebunn:
3 egg
1,5 dl sukker
1,5 dl hvetemel
3 ss kakao
2 ts vaniljesukker
110 g smør
Pynt:
2 dl kremfløte
2 ss melis
ca 1 kurv jordbær
Smelt smøret og avkjøl. Visp raskt sammen egg og sukker (ikke pisk eggedosis!). Bland i smøret og det tørre og rør til en jevn deig. Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 25 - 30 min. Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Pisk krem av kremfløte og melis og fordel oppå den kalde kaken. Del rensede jordbær opp i skiver og stikk ned i kremen.
Kakedeigen er raskt å røre sammen ved hjelp av en stålvisp.
For den deilige smakskombinasjonen sjokoladekake, jordbær og krem, se også "Sjokoladerull med jordbær og krem".
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4378 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 1041
Brukere i dag: 12584
Brukere siste 7 dager: 125493
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
2 kommentarer
Hei!
Hei!
Kaken ser veldig god ut, men jeg har tenkt å lage den til et selskap med 13 gjester. Kan man doble oppskriften og bruke en større form?
Skal det ikke være bakepulver
Skal det ikke være bakepulver i denne? Røren står klar til å gå unn i ovnen nå. Tror jeg hiver oppi litt bakepulver for sikkerhetsskyld.
Skriv ny kommentar